transailvania train
Social

Transilvania Train special tourist trip to run August 22 – 26

Spread the love

Romania are potential turistic, dar insuficient exploatat si apreciat din moment ce o mare parte din romani prefera sa plece in excursii in strainatate. Avem munti, mare si delta, avem orase bogate in istorie si traditii – zone de care turistii, romani sau straini, se indragostesc iremediabil odata ce le viziteaza. Primul pas este insa sa le viziteze. Cu scopul de a dezvolta turismul si de a veni in sprijinul celor care vor sa descopere peisajele din Romania, CFR pune in miscare primul tren turistic romanesc: Transilvania Train. Dupa cum ii spune si numele, acest tren va strabate zona Transilvaniei prin orasele sale emblematice.

Este al doilea an consecutiv cand CFR Calatori pune la dispozitia turistilor Transilvania Train. Daca aveti de gand sa traiti experienta primului tren turistic romanesc, organizati-va din timp concediul: vara aceasta, trenul va circula doar in perioada 22-26 august.

Trenul va circula tur-retur pe ruta Brasov-Fagaras, trecand si prin Sighisoara, Medias, Alba Iulia, Sebes si Sibiu. Fiecare dintre aceste orase este bogat in istorie, datand de sute de ani. Biserica Neagra din Brasov este un obiectiv turistic de neevitat, alaturi de Cetatea Brasovului.

In Sighisoara este renumit Turnul cu Ceas. In Cetatea Sighisoarei se regasesc case in culori puternice, predominant galbene, strazile sunt inguste si mici, redand atmosfera de pe timpuri.

Alba Iulia, pe timpuri numit Apullum, este orasul unde s-a realizat Unirea de la 1 decembrie dintre Transilvania si Romania. Principala zona turistica este Cetatea Alba Carolina.

Calatorii trenului turistic vor parcurge aproximativ 600 de kilometri, pe parcursul carora vor vizita peste 20 de constructii relevante pentru zona si peste 15 ateliere de mestusuguri traditionale. De asemenea, pasagerii se vor putea destinde la 2 concerte ce vor avea loc in Biserica Evanghelica din Sebes si in centrul istoric al Sibiului si la 2 petreceri traditionale.

Fiecare zi din intervalul 22-26 august are o anumita tematica: in prima zi va avea loc intampinarea turistilor; in ziua 2, pasagerii vor afla istoria bisericilor din Transilvania; ziua 3 va fi despre castele si mestesuguri traditionale; a 4-a zi este dedicata artei culinare traditionale, iar a in a 5-a zi turistii vor lua parte la activitati culturale in Sibiu.

Practic, excursia cu Transilvania Train este un fel de croaziera, doar ca pe uscat. Costul calatoriei, care include programul prezentat mai sus pentru cele 5 zile, este de 900 de euro de persoana, insa, in functie de optiuni, acesta poate fi si mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *