Fără categorie

Traieste comunicarea ca un japonez! Emojioneaza-te si traieste alt TIM(P)

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

cu parfum de biti si gust de internet WiFI,

visele mele vizuale se topesc stingher pe WhatAPP,

respir clipa cand gandurile-mi sub muntele Fuji le voi aseza cu hastag,

iar sufletu-mi va fi colorat de arome multicolore de EMOJI…

Defi_Mesh_Emoji_14,5x14

Sa vedem oare ce urmeaza dupa aceasta introducere…

➡ Primul EMOJI a avut sange de samurai

JAPONIA – sau Taramul Zeilor, sau TARA Soarelui Rasare, a ajuns in mileniul III sa mai detina un supranume – EMOJI NATION.

Japonezii, in intelepciunea lor, au mancat mii de ani doar preparate din peste si asa s-a nascut SUSHI. Sushi te ajuta sa fii zen, spuneau filozofii japonezi. Tot japonezii au fost cei care au inventat otelul pentru sabiile samurai, sabii practic indestructibile care puteau taia orice dintr-o singura lovitura si o sabie de samurai putea fi distrusa doar de o alta sabie de samurai.

Dar dincolo de SUSHI si traditiile japoneze precum ikebana sau origami, in mileniul III, japonezii au mai avut o contributie revolutionara in comunicarea online – EMOJI.

Emoji provin din Japonia, din anii 90, cand japonezii le foloseau inca de atunci pentru a comunica pe telefonul mobil. Au devenit un fenomen global dupa ce au fost adoptate de iPhone si mai apoi de Android.

Astazi EMOJI ajuta comunicarea si dau culoare discutiilor de pe messenger, whatAPP sau SnapChat.

➡ EMOJI inseamna EMOTII colorate digital, emojioneaza-te si tu, traieste si foloseste cate vrei

De ce au aparut EMOJI? Explicatia e simpla, iar faptul ca s-au nascut in Japonia e doar o formalitate. Japonezii folosesc „semne desenate” in comunicare, arta caligrafiei e cea mai complexa forma de educatie in Japonia. In contextul digitalizarii, tinerii japonezi  au gasit expresii care sa inlocuiasca cuvintele precum – zambet, amuzant, trist, ma doare, sunt furios. Nu intamplator avem azi EMOJI langa butonul de like de pe facebook. Pentru ca e mult mai simplu sa exprimi o emotie grafic decat sa stai sa tastezi zeci de cuvinte.

Eu folosesc EMOJI ca un semn de punctuatie mai expresiv. Cand termin o propozitie sau o fraza folosesc EMOJI sa ascund un zambet sau cand vreau sa-mi maschez sentimentele. Imi e mai usor sa pun un emoji indragostit decat sa scriu TE IUBESC. Imi e mai usor sa pun un emoji care saruta decat sa scriu TE SARUT. Practic, „emoji are really a thing and it’s cool to use them.

VDF LEAFLET 100x210mm Spring 13apr2016 NATIONAL preview_REGIONAL copy 3

➡ UNDE gasesc cea mai bogata „pepiniera” 4G pentru EMOJI?

Vodafone a cautat mereu sa comunice noile tendinte din online si social media. Cum Emoji sunt un fenomen international deja de ceva vreme, dar mai putin cunoscut in Romania, Vodafone A DECIS sa provoace utilizatorii Cartelei Vodafone sa se joace cu EMOJI.

Pe scurt, Cartela Vodafone faciliteaza conversatiile si folosirea emoji-urilor, prin oferirea bonusului de 5GB net si 5 saptamani de valabilitate.

Astfel, utilizatorii Cartelei Vodafone se pot bucura, de acum, de o oferta generoasa de date, accesibila atat sub forma de bonus cat si prin unitatile “Ce vrei tu”, dar si sub forma de trafic dedicat, in fiecare extraoptiune.

De acum, extraoptiunile Cartelei Vodafone includ, pe langa unitatile “Ce vrei tu”, ce pot fi folosite pentru apeluri, SMS-uri sau trafic de date, si pana la 8.000 MB dedicati navigarii online, retelelor sociale si accesarii continutului video si audio.

Pentru detalii complete consultati pagina dedicata Cartelei Vodafone.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *