Atelier de Idei, IT&C, Tineri

TP-Link, erou la Comic Con 2019. Vine cu o rețea de date pregătită pentru 7.000 mii de dispozitive wireless

Spread the love

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, este pentru al șaselea an consecutiv partener tehnic al East European Comic Con. Anul acesta, TP-Link a realizat o rețea pregătită pentru a fi accesată de aproximativ 1.000 de PC-uri și console, un număr dublu față de evaluările inițiale. Anul trecut rețeaua a fost accesată de aproximativ 6000 de dispozitive mobile, iar anul acesta conform estimărilor companiei, rețeaua wireless va fi accesată de până la 7.000 de dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete, laptopuri) pe toata durata evenimentului cu 20% mai mult în comparație cu anul trecut.

”Numărul participanților crește de la an la an, tocmai de aceea utilizăm o soluție testată cu succes și în anii anteriori, rețeaua TP-Link fiind pregătită să fie accesată de un număr cu 20% mai mare de utilizatori comparativ cu anul trecut. Rețeaua a fost construită pentru a susține aproximativ 1000 de stații conectate, mai mult de 250 de gameri conectați concomitent în fiecare zi și până  7.000 de dispozitive în rețeaua wireless, pe toată durata evenimentului. Rețeaua de anul acesta a fost pregătită pentru un volum de peste 2TB de trafic de date zilnic, aproximativ la fel cu cel din anii trecuți. Noutățile de anul acesta sunt legate de amplasarea diferită a rețelei și dispunerea standurilor și a stațiilor pe suprafața evenimentului. Dacă anul trecut vorbeam de 8 km de cablu utilizat, anul acesta vorbim de 8,5 km intinși pentru acest eveniment”, a declarat Sarmis Popescu, manager tehnic în cadrul TP-Link România.

Cel mai puternic echipament utilizat pentru construcția infrastructurii de rețea este switchul T3700G-52TQ (Switch Stakabil Gigabit JetStream cu management L3 și 48 de porturi RJ45 gigabit, 4 sloturi SFP gigabit și până la 4 sloturi SFP+ 10G), destinat companiilor din segmentul medium business și enterprise care necesită infrastructuri complexe. Switch-ul T3700G-52TQ utilizează protocoale de rutare Layer 3 pentru crearea unei rețele scalabile, asigură transferuri de date de până la  176 Gbps, redundanță ridicată datorită tehnologiei True Physical Stacking pentru până la 8 switchuri și a funcției LACP.

Porturile uplink Fiber de 10 Gbps permit transferuri ultra-rapide de volume foarte mari de date în infrastructurile rețelelor foarte mari și foarte aglomerate, iar unitatea de alimentare detașabilă plus unitatea de alimentare opțională maximizează timpul de funcționare fără întreruperi pentru switch-ul T3700G-52TQ.  Află cum se poate configura switch-ul T3700G-52TQ.

Pentru toată rețeaua au fost folosite peste 28 de switchuri cu management, Layer 2 și Layer 3 cu 24 sau 48 de porturi, cu conexiuni 10G (T3700G-52TQ), 14 access pointuri business Wi-Fi Omada și 20 routere TP-Link din gama SOHO. TP-Link pune la dispoziție gratuit o rețea wireless ce va putea fi accesată de oriunde din spațiul expozițional al East European Comic Con, de către toți vizitatorii și partenerii.

Pentru realizarea acesteia au fost folosite echipamente TP-Link Omada de tip EAP, modelele EAP225 (AC1350 Access Point Wireless Dual Band Gigabit pentru interior), EAP245 (AC1750 Access Point Wireless Dual Band Gigabit pentru interior), EAP225-Outdoor (AC1200 Access Point Gigabit pentru exterior) și controller-ul Cloud Omada OC200 (pentru management centralizat profesional al rețelei Wi-Fi).

tru companii mici și mijlocii, cum ar fi birouri, restaurante, campusuri și hoteluri, produsele business Wi-Fi Omada garantează scalabilitate, performanță și cost redus, fiind printre cele mai versatile și eficiente soluții wireless Access Point de pe piață. De asemenea, controlerul cloud Omada OC200 permite administratorilor să asigure un management centralizat pentru întreaga rețea Omada, fără costuri suplimentare, menținând în același timp un nivel înalt de securitate și stabilitate, datorită faptului că rulează ca un sistem autonom, care nu implică un calculator central.

Valoarea totală a echipamentelor utilizate în construcția rețelelor wireless și prin cablu la această ediție a East European Comic Con este estimată la 90.000 RON. TP-Link a pregătit pentru cele trei zile de East European Comic Con, trei turnee: League of Legends 1vs1, Just Dance 1vs1 și Jenga 1vs1. Gazda evenimentului va fi Lucian IceManLucky Dinescu.

A VII-a ediție a East European Comic Con se desfășoară în perioada 24 – 26 mai in Pavilionul B1 al Romexpo. Programul competițiilor și evenimentelor este disponibil aici.

➡ Routerul wireless Gigabit Archer A6 AC1200 MU-MIMO

Primul produs este routerul wireless Gigabit Archer A6 AC1200 MU-MIMO. La un preț recomandat de doar 199 Lei, acesta creează o rețea puternică datorită tehnologiei Wi-Fi de 802.11ac. Banda de 2,4 GHz asigură viteze de până la 300 Mbps, aceasta fiind ideală pentru sarcini de zi cu zi precum navigarea pe internet. Banda de 5 GHz asigură viteze de până la 867 Mbps și este perfectă pentru streaming-ul HD al filmelor și gamingul online. Archer A6 poate funcționa și ca access point, putând fi utilizat cu ușurință pentru a partaja conexiunea prin fir a rețelei cu alte dispozitive wireless.

➡ Routerul wireless Gigabit Dual Band Archer A7 AC1750

La fel de surprinzător este și routerul wireless Gigabit Dual Band, Archer A7 AC1750, care impune un nou standard pentru cele mai avansate experiențe Wi-Fi. La un preț recomandat de 369 Lei, Archer A7 are încorporată tehnologia 802.11ac, oferă viteză și acoperire Wi-Fi spectaculoasă, fiind superior altor routere care au un preț mai mare pe piață. Cu un port Gigabit WAN și patru porturi Gigabit LAN, vitezele pot fi de până la 10 ori mai mari în comparație cu conexiunile standard Ethernet. Routerul Archer A7 oferă acces securizat Wi-Fi pentru oaspeții care folosesc rețeaua ta de la domiciliu sau de la birou cu ajutorul Guest Network Access. Portul USB permite partajarea ușoară a documentelor și a fișierelor media cu dispozitivele din rețea sau de la distanță prin intermediul serverului FTP inclus.

➡ RE300

Pentru a scăpa de zonele fără Wi-Fi și pentru a avea o acoperire totală a locuinței, combinația dintre routerul Archer A7 și range extenderul RE300 asigură conexiunea optimă. Cu ajutorul RE300, utilizatorii pot conecta multiple dispozitive la benzile de 2,4 GHz și 5 GHz, care asigură viteze de până la 300Mbps, respectiv de 867Mbps, pentru o acoperire completă și un semnal puternic. Viteza este și ea asigurată, prin funcția Adaptive Path Selection, care selectează în mod automat cea mai rapidă cale de conectare la router. Astfel, utilizatorii pot desfășura orice tip de sarcină online în orice punct al locuinței. Locația ideală pentru poziționarea RE300 este semnalată de indicatorul inteligent prezent pe dispozitiv prin culoarea albă, care denotă un semnal puternic, în timp ce culoarea roșie indică un semnal slab. Configurarea unei rețele Mesh este și ea intuitivă, putând fi realizată prin simpla apăsare a butonului WPS, iar gestionarea acesteia se poate realiza prin interfața web sau aplicația Tether.

➡ Routerul wireless Gigabit Archer A9 AC1900 MU-MIMO

Un alt produs spectaculos este routerul wireless Gigabit Archer A9 AC1900 MU-MIMO. Archer A9 oferă viteze de până la 1300 Mbps utilizând banda de 5 GHz și viteze de 600 Mbps cu ajutorul benzii de 2,4 GHz, fiind potrivit pentru sarcini de lucru simultane, de la navigarea pe internet până la gaming online și streaming HD. Prețul recomandat este de 489 Lei.

 Tehnologia OneMesh™ (Archer A7 AC1750 & RE300)

Pentru cei care doresc o acoperire completă și conexiuni Wi-Fi fără întreruperi, tehnologia TP-Link OneMesh este ideală pentru aceștia. Cu ajutorul OneMesh utilizatorii își pot crea o rețea Wi-Fi flexibilă pentru întreaga casă, fără a înlocui dispozitivele existente sau a cumpăra un nou ecosistem Wi-Fi. Tehnologia OneMesh™ te ajută să creezi o rețea mai flexibilă și mai eficientă, care să acopere întreaga ta locuință cu produsele OneMesh™ TP-Link. Routerul Archer A7 este compatibil cu tehnologia OneMesh™, care elimină zonele fără Wi-Fi din casă, permițând realizarea unei rețele de tip mesh între dispozitive Range Extenderși router. Tehnologia poate fi implementată printr-o simplă actualizare a firmware-ului la versiunea OneMesh.

Linkuri utile configurare routere:

Switch Gigabit cu management L3 T3700G-52TQ

 Configurare Switch L3 T3700G-52TQ

 Access Point EAP245

 Access Point EAP225

 Access Point EAP225-Outdoor

Controller Cloud Omada OC200

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.