Atelier de Idei, Social

Tot ce trebuie să știi despre filamentele pentru imprimare 3D

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 2 Average: 3]

Procesul de printare 3d este influențat atât de specificațiile tipului de imprimantă, cât și de filamentul utilizat. Gama de variante în ceea ce privește filamentul 3d este una diversificată. Mulți preferă să aleagă aleatoriu, fără să acorde o atenție sporită în ceea ce privește investigarea detaliilor suplimentare.Tocmai de aceea, există situații frecvente în care apar erori de printare. Filamente PLA pentru imprimare 3d sunt unele dintre cele mai populare în industria printării.

Însă, reputația nu reprezintă singurul lucru care merită a fi luat în seamă. Iată tot ce trebuie să știi despre filamentele PLA:

  Poate fi utilizat cu succes de începători. Nu vei avea parte de experiențe sau situații care să îți creeze neplăceri. Procesul este unul simplu și ușor de gestionat.

  Nu emite un miros deranjant ca în cazul celorlalte alternative de pe piață. Astfel, îl poți utiliza chiar de la tine de acasă. Sau, în cazul în care îți dorești un loc special destinat printării, poți crea o cameră separată în locuința personală.

  Poți adăuga orice fel de pigmenți sau culori pentru a crea obiecte deosebite. Este un avantaj major, mai ales dacă îți doreai să îți exprimi autenticitatea sau să impresionezi publicul vizat.

  Sunt biodegradabile și reciclabile. Creezi produse și protejezi mediul înconjurător în același timp.

  Nu este nevoie de încălzirea patului de printare.

  Nu prezintă un grad ridicat de rezistență în fața temperaturilor ridicate. De asemenea, nu sunt tocmai potrivite pentru a crea obiecte destinate mediului exterior. Caracteristicile vor fi modificate imediat prin curbare sau topire.

  Tocmai lipsei patului încălzit, produsele pot prezenta urme de defecte. Calitatea, așadar, nu este una care să se ridice la standardele prevăzute. De asemenea, texturile sau detaliile deosebite nu pot fi redate.

  Sunt indicate mai ales în cazul în care îți dorești să realizezi articole decorative sau pentru amenajarea interioară.

  Există câteva industrii în care se recomandă și anume: industria alimentară, textilă, medicină, arhitectură sau industrie auto.

  Le poți achiziționa dintr-un magazin dedicat printării. Este singurul loc unde poți găsi filamente originale și sigure. În plus, poți primi consultanță specializată în cazul în care ai nelămuriri sau întâmpini probleme în ceea ce privește printarea.

 Alege filamentele PLA pentru ușurința utilizării, specificațiile ecologice și estetice pe care le prezintă!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *