apartamente-de-vanzare
Tineri

Top 5 criterii pentru alegerea unui apartament

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Orice roman are un vis: sa aiba un loc al sau pe care sa il poata numi “acasa”. Cumpararea unui apartament nu poate fi insa facuta “cu capul inainte” cum se spune. Trebuie sa tii cont de cateva criterii, sa studiezi multe anunturi imobiliare si sa te informezi temeinic.

De ce? Pentru ca, in caz contrar, pot sa apara surprize nu tocmai placute.

Din fericire, optiunile sunt foarte variate in prezent, ofertele sunt numeroase si de aici apare o alta problema: cum te asiguri ca faci alegerea potrivita? Indiferent daca mergi pe varianta online si alegi un portal imobiliar virtual pentru informare (recomand compari imobiliare.ro) sau daca optezi pentru metoda clasica (care poate fi destul de obositoare si costisitoare), cert este ca trebuie sa tii cont de cateva lucruri. Care sunt acestea iti explic in continuare.

1. Cunoaste-ti foarte bine pretentiile

E primul lucru pe care trebuie sa ti-l stabilesti. Vrei un apartament sau o garsoniera? Ai nevoie de ceva cu 3-4 camere sau iti sunt suficiente doar doua? Apartament nou, intr-un complex rezidential recent construit, ori unul dintr-un bloc mai vechi?

Lista de intrebari poate continua. Asigura-te ca tii cont de tot ce te intereseaza, inainte de a porni cautarea.

2. Zona in care cauti apartamente de vanzare e foarte importanta!

Pentru ca iti doresti un anume nivel de confort, va trebui sa tii cont si de zona in care cauti apartamente de vanzare. Fiecare oras are zone centrale si periferie, zone mai bune sau mai putin bune – desi aceasta idee din urma poate fi destul de subiectiva.

Practic, zona in care cauti apartamentul de vanzare va trebui sa aiba in imprejurimi tot ceea ce ai nevoie: parcuri, scoli, acces rapid la transport public, institutii, parcari, spital, piete, centre comerciale si orice altceva ai mai dori.

3. Dotari si facilitati

Verifica cu atentie dotarile si facilitatile trecute in descrierea anunturilor de apartamente de vanzare. Poate vrei sa ai parte de balcon si terasa, boxa sau loc de parcare asigurat. Poate ca vrei sa aiba centrala termica si nu incalzire de la sistemul public, poate vrei sa fie mobilat complet sau nu. Izolatie, ferestre, instalatii – tine cont si de toate aceste aspecte, pentru ca pot influenta punctul urmator.

4. Pretul

Inevitabil ajungi in cele din urma si la pret, daca nu ai pornit cautarea chiar de la acest aspect. Pretul poate fi influentat de toate cele de mai sus, insa atentie! Un pret ridicat poate fi “umflat” nejustificat de proprietar. La fel de bine poti gasi si adevarate chilipiruri. Cert e ca nu trebuie sa te ghidezi exclusiv dupa pret, ci va trebui sa verifici si toate celelalte aspecte.

5. Costuri de intretinere?

Nu in ultimul rand, si costurile de intretinere ale apartamentului reprezinta un criteriu de selectie. Incearca sa afli care sunt cheltuielile cu intretinerea – de la apa si incalzire pana la curatenie, intretinere lift (daca este cazul) si toate celelalte.

Odata ce vei bifa filtrele si vei tine cont de cele 5 criterii de mai sus, indiferent daca folosesti metoda clasica ori daca selectezi potentiale locuinte dintr-un portal online de imobiliare, te vei asigura ca faci o alegere potrivita pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *