Fără categorie

TomorrowME – De astazi nimic nu va mai fi la fel in Scoala Romaneasca

Spread the love

Nu sunt naiv. Probabil am fost cand aveam 7 ani si credeam ca Mos Craciun vine pe geamul de la balcon sau ca Zana Maseluta imi scoatea dintii de lapte si imi lasa ciocolata pe un raft in biblioteca.

11057946_1073764429330496_2185746166439945341_n

Azi (Tineti minte acest cuvant) sunt cu atat mai putin naiv. Dincolo de varsta la care am ajuns , am in spate „un buletin” (18 ani) de experienta in mass-media, TV, presa scrisa, radio si o „clasa 0” (6 ani) in social media. Cunosc notiuni de marketing, pozitionari in piata, market share, profit, brand equity si lista poate continua pe doua articole cel putin doar din cuvinte complicate. Am facut aceasta introducere ca sa intelegeti de ce o sa vorbesc cum o sa vorbesc despre un brand…

SAMSUNG – Este un brand cu o cota de piata la nivel mondial atunci cand vorbim de SMART TV-uri, smartphone-uri, tablete, frigidere inteligente si alte device-uri electronice sau electrocasnice. Produsele lor sunt de top dar nu sunt perfecte pentru ca nu poti sa faci ceva perfect cand vine vorba de lucruri. Sa ne gandim la smartphone-uri, de exemplu.

11204026_903306106409638_8797870573202420233_n

Unii vor telefoane mai mari, alții vor telefoane mai rezistente, unii vor baterii de 8.000 de mAh, alții vor telefoane indestructibile, ideea e ca mereu se vor gasi pareri pro sau contra despre un produs. Dar astazi nu o sa va scriu despre Edge PLUS sau alt produs Samsung, astazi o sa vorbesc despre brandul SAMSUNG.

Pentru mine, SAMSUNG s-a desavarsit pe sine si a atins excelenta suprema printr-o aplicatie – #TomorrowME.

Aplicatia asta nu citeste in stele dar iti poate desena viitorul, nu te ajuta sa visezi pasiv, dar te determina sa iei decizii, sa actionezi, sa fii activ, nu iti spune cine esti dar te ajuta sa intelegi cine poti deveni

Da, vor fi voci care vor spune. Nu e o aplicatie perfecta. Si nici nu are cum sa fie. Nimic nu e perfect si nu poti sa faci ceva perfect cand tu, ca om, esti imperfect. O sa primeasca update-uri, imbunatari, dar ceea ce conteaza este SCOPUL Ei si asta depaseste orice urma de opinie.

Spuneam la inceput ca nu sunt naiv. SAMSUNG a investit masiv in ultimele luni pentru a personaliza brandul si a crea experiente unice pentru utilizatori. SAMSUNG vrea sa-si creasca cota de piata, sa inregistreze profit, sa fie in TOP. Nu e nimic gresit in acest business case.

Galaxy S6 edge+ Black Sapphire (2)

Dar modul in care a inceput sa faca SAMSUNG asta e revolutionar si face diferenta. De la lifestyledesigner la aplicatia „BIG DAY Today” unde inveti sa te descoperi, sa te redescoperi, sa intelegi importanta miscarii, a culorilor in viata ta, in camera ta, puterea unei alimentatii sanatoase si a  unei gandiri pozitive, lucrurile merg si mai departe.

SAMSUNG putea sa faca mii de alte aplicatii de tip „fun and pleasure”. Jocuri pe Android, pe iOS, tot felul de aplicatii pentru selfie-uri, dar compania NU s-a rezumat la atat.

#TomorrowME arata ca Brandul SAMSUNG nu e interesat doar de acei potentiali clienti cu job-uri, business-uri, antreprenori ci vrea sa-si creasca publicul si sa-l educe, sa il tina aproape. Sa fim seriosi, din sutele de mii de elevi de liceu cati dintre ei isi pot permite astazi un Edge Plus? Sau cati dintre ei au parinti care sa le cumpere un Edge Plus?

Dar SAMSUNG nu s-a gandit la asta, desi investeste masiv si va investi in promovarea acestei aplicatii. SAMSUNG vrea sa fie un deschizator de drumuri si sa creeze un trend.

Acela ca nu poti ca si companie sa te gandesti doar la clientii de azi fara sa vezi si viitorul clientilor de maine. SAMSUNG vrea sa ajute tinerii sa inteleaga ce vor sa devina, de ce vor sa fie ceea ce isi doresc ei sau parintii lor, ce job-uri li se potrivesc in functie de personalitatea lor. Vorbim de research, de teste aplicate la nivel international, de multa munca. Si totul pentru ca generatia de azi sa inteleaga ca NU mai sunt singuri, ca pot oricand sa atinga un telefon pentru a se proiecta ei pe sine in viitor.

SAMSUNG ii ajuta pe tineri sa inteleaga si sa se inteleaga pe ei insisi. Si nimic nu e mai nobil de atat!

Dar va las sa descoperiti singuri aplicatia. Se descarca GRATUIT din Google Play. Si un video care puncteaza exact ce trebuie sa puncteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.