Atelier de Idei

Together for a Unified Generation – Un proiect de incluziune socială

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Georgiana Bighescu, voluntar, și Mihai Arsenie, sportiv cu dizabilități intelectuale Special Olympics România, au demarat împreună proiectul ”Together for a Unified Generation”.

Scopul proiectului ”Together for a Unified Generation” este acela de a crea, în Arad și Cluj Napoca (orașele natale ale tinerilor) un model de acțiuni replicabil în școli și comunitățile locale la nivel național și vizează incluziunea socială pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.

12191872_10206447461598604_1498626546532035615_n

Proiectul tinerilor a fost finanțat în urma participării lor, alături de peste 100 de tineri din toată lumea, la Summitul Internațional ”GenUin Social Impact Summit”, parte a Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics care au avut loc în acest an la Los Angeles.

Recent, la Arad, a avut loc o întâlnire cu elevi de gimnaziu și liceu, organizată cu sprijinul Cărturești Arad, iar la Cluj-Napoca Mihai Arsenie a susținut o prezentare la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” – ambele cu scopul de a promova spiritul unei generații unificate, în care abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale să fie valorificate din plin.

Proiectul ”Together for a Unified Generation” va fi implementat în perioada noiembrie 2015 – august 2015 și va include trei tipuri de activități create și implementate de Georgiana și Mihai: Summitul Tinerilor cu și fără Dizabilități, Sport Unificat și Săptămâna Distracției Unificate.

Summit-ul Tinerilor cu și fără Dizabilități va cuprinde o întâlnire cu tinerii și persoanele care doresc să devină voluntari-participanți în cadrul acestui proiect. Cu ajutorul tinerilor cu și fără dizabilitati intelectuale care vor fi moderatorii acestui eveniment, participanții vor intra în lumea Special Olympics, vor afla ce înseamnă generația unificată și voluntariatul.

Sportul Unificat va cuprinde sporturi alese de participanți, momente de dans și multe surprize. Participanții vor putea alege între înot, bocce, atletism, baschet, volei, badminton, fotbal, totul desfășurându-se unificat, în perechi și grupuri.

Săptămâna Distracției Unificate va cuprinde activități distractiv-educative, în care tinerii vor avea ocazia să participe și chiar să organizeze momente interactive. Tot în aceasta săptămână va fi prezentată și o piesă de teatru la care participanții vor fi în prim plan. Piesa va fi scrisă pe baza dorințelor lor, aceștia având ocazia să își aleagă rolul.

12195997_10206319902851339_4901181180434363578_n

➡ Despre Special Olympics Romania

Special Olympics România este o organizație nonguvernamentală care urmărește implicarea și integrarea persoanelor cu dizabilități intelectuale în comunitate prin sport. Prin intermediul activităților sportive, al întâlnirilor cu tinerii, al activităților de conștientizare si implicare, Special Olympics România contribuie la promovarea persoanelor cu dizabilități intelectuale și creșterea nivelului de înțelegere și acceptare din partea societății a acestor persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *