Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

TNT îți aduce în iunie filme de război de box office

Spread the love

TNT va difuza, în fiecare seară de vineri din luna iunie drame de război semnate de cineaști de renume, bazate pe povești reale și care descriu cele mai mari și mai sângeroase bătălii din istoria recentă. Vinerea, imediat după ora 21:00, vor fi difuzate „Hamburger Hill” (SUA, 1987), „Tigerland” (SUA, 2000), „Black Hawk Down” (SUA, UK, 2002) și „Stalingrad” (Rusia, 2014).

Heiner Lauterbach(center) in STALINGRAD.

„Hamburger Hill/ Hamburger Hill – Misiune sinucigașă”, reinterpretarea uneia dintre cele mai sângeroase lupte din Războiul din Vietnam, regizată de John Irvin, va fi difuzată pe 4 iunie.  Filmul, cu Dylan McDermott și Don Cheadle în distribuție, spune povestea unui pluton aflat în 1969 în Valea Ashau, cu dramele soldaților, neliniștile și momentele vesele pe care reușesc să și le creeze. Este povestea a 600 de soldați americani care au participat la acea luptă, iar un sfert dintre ei și-au pierdut viața atunci.

Pe 11 iunie, va putea fi urmărită drama „Tigerland/ Ținutul tigrilor”, regizată de Joel Schumacher, cu actorii Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr. și Shea Whigham în distribuție.

Înainte de a pleca în Vietnam, recruții erau antrenați în Fort Polk, cunoscut ca „ținutul tigrilor” din Louisiana. Tot aici se află eroii filmului apreciat de criticii din Londra și Boston, care au considerat interpretarea lui Colin Farrell ca fiind demnă de Oscar. În plus, lungmetrajul a fost dublu nominalizat la Independent Spirit Awards. „Black Hawk Down/ Operațiunea Mogadishu” (SUA, UK, 2002), de Ridley Scott, film premiat cu Oscar pentru montaj și sunet și nominalizat pentru regie și imagine, va fi difuzat pe 18 iunie.

Cu Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Orlando Bloom și Sam Shepard în distribuție, drama este bazată pe o acțiune a unor trupe de elită americane în capitala Somaliei. Detașați în Mogadishu pentru a captura doi locotenenți ai unui dictator renegat, soldații se găsesc în fața unei provocări neșteptate.

Nominalizat la BAFTA și la premiile acordate de Sindicatul regizorilor americani și de Sindicatul scenariștilor americani, lungmetrajul a fost inclus de National Board of Review între cele mai bune zece filme ale anului.

Pe 25 iunie, va fi difuzată impresionanta producție „Stalingrad”, cu Pyotr Fyodorov, Mariya Smolnikova și Yanina Studilina în distribuție.

În noiembrie 1942 a avut loc, la Stalingrad, bătălia considerată a fi cea mai mare din istorie. Regizorul Fedor Bondarchuk a ecranizat povestea a șase camarazi de arme care încearcă să apere o clădire strategică din oraș în care trăiesc două femei de care ei se atașează.

Hamburger Hill (1987)
Directed by John Irvin

TNT este un post de televiziune care difuzează la calitate HD filme apreciate şi seriale exclusive, originale, cum ar fi: „Ultima Navă”, „Un comportament adecvat”, „Căutări misterioase” şi „4 Blocks”. În plus, TNT oferă o selecție de filme realizate de regizori de top de la Warner Bros. și de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experiență variată și surprinzătoare de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT este o companie WarnerMedia.

1 gând despre „TNT îți aduce în iunie filme de război de box office”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *