Atelier de Idei

Tineri romani, de ce trebuie sa aflati asta!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Am primit de la Anatol, un tanar basarabean iubitor de patrie si limba romana mai multe informatii pe care vi le impartasesc si voua…

Dar inainte de asta trebuie sa va prezint contextul…Recent, pe 31 august s-a sarbatorit Ziua Limbii Romane, iar tinerii din Basarabia au cerut declararea Limbii Romane ca limba de stat oficiala a Republicii Moldova.

Potrivit site-ului Desteptarea, flashmob-ul organizat de mai multi iubitori ai Romaniei au creat rumoare si un val de proteste in multimea sovietizata…Un fragment dintr-un reportaj din Basarabia…

Interviu: Noi suntem cei care luptăm pentru Unirea cu Ţara Mamă – România. Noi suntem cei care luptăm pentru ca limba Română să fie declarată limbă oficială în acest al doilea stat românesc şi sperăm că într-un final Basarabia se va uni cu Ţara Patrie – România.

Reporter în stradă: Pentru aceşti tineri, Moldova este o invenţie iar atitudinea lor către ea ca şi statalitate nici nu o ascund.

Interviu: Nu, nu suntem cei care luptă pentru statalitatea Republicii Moldova, pentru că statalitatea Republicii Moldova este un argument inventat.

Reporter: Persiunea pentru petrecerea acţiunii a fost oferită de către primarul Dorin Chirtoacă, iar acum tinerii cer ca Mihai Ghimpu să semneze un nou decret.

Interviu în Română.

Reporter: Mihai Ghimpu, care nu-şi ascunde tendinţele unioniste, spune că va semna un asemenea decret dacă va fi ales preşedinte.

Interviu: Daţi-mi voturile şi o să vedeţi. Daţi-mi puterea cea pe care o au cei care semnează decretele.

Reporter: Încurajaţi de liderii politici, tinerii adună semnături, în timp ce minorităţile naţionale sunt contra acestui fapt” – Reportajul complet aici

PS: Ca sa intelegi mai mult…

0 gânduri despre „Tineri romani, de ce trebuie sa aflati asta!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *