Fără categorie

THE WALK – UN film pe care l-as putea vedea in heavy rotation la nesfarsit

Spread the love

THE WALK e o experienta coplesitoare. Cadrele sunt atat de intens conturate incat, in cazul unei vizionari IMAX 3D, sunt momente in care ti se taie pur si simplu rasuflarea. baleari de camera, trans trav pe verticala cu o viteza ametitoare si coborari bruste de nivel cu zoom-ul la maxim incat crezi ca tu esti cel care cade in gol, sau daca tu fizic esti constient ca te afli intr-un scaun de cinema mintea ta e bulversata de realismul din spatele montajului.

Poster CC.indd

Singurul minus al acestui film este ca nu a fost lansat mai devreme, in jurul datei de 11 septembrie, sau poate regizorul n-a vrut sa asocieze cele doua Turnuri Gemene din capodopera sa vizuala cu tragedia reala. Mergeam cu cineva pe strada dupa film si imi spunea – Cand am vazut acele cadre geniale de la inaltime incercam sa vizualizez ceea ce au vazut victimele din 11 septembrie care se aruncau in gol de la etajele din zona unde doar norii mai ajung.

Nu intamplator in spatele acestei productii se afla un „GURU” in zona de blockbustere -Robert Zemeckis.

Robert Zemeckis este omul din spatele capodoperelor Forrest Gump, Cast Away, Back to the Future, Polar Express sau Flight, iar cu THE WALK a dat lovitura, mai ales pe plan vizual pentru ca filmul va fi disponibil si in format 4DX. In plus, datorită tehnicilor vizuale inovatoare, folosind ultimele tipuri de lentile SONY compatibile IMAX® 3D, putem spune că Zemeckis a realizat cu adevărat un film ce este destinat marelui ecran, ce oferă spectatorilor sansa a ajunge efectiv acolo doar unde vulturii se avanta.

11987145_859287174168349_7864227638934869658_n

➡ Care e povestea?

Inspirat din evenimente reale, filmul ne povesteşte despre Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), acrobatul francez care acum mai bine de 40 de ani a parcurs pe sârmă, spre uimirea lumii intregi, distanţa dintre cele două turnuri World Trade Center din New York. Ajutat de mentorul său, Papa Rudy (Ben Kingsley), tânărul Philippe va infrunta toate obstacolele in dorinţa sa de a reuşi imposibilul. Iar asta cu atât mai mult cu cât spectaculoasa traversare a vidului dintre cele două turnuri a fost realizată fără ca acesta sa fie asigurat in vreun fel, el bazându-se doar pe capacitatea sa de a-şi menţine echilibrul la ameţitoarea înălţime de 420 de metri.

Dar dincolo de aceasta experienta coplesitoare filmul mai ascunde ceva. Pentru mine acesta a fost mesajul care m-a tulburat adanc. Eroul nostru n-ar fi reusit imposibilul daca  nu s-ar fi indragostit si daca n-ar fi fost sustinut de o EA, pentru ca, nu intamplator exista o vorba in lumea asta – In spatele oricarui barbat puternic sa afla o femeie si mai puternica.

Si ca totul sa fie si mai tulburator, EL, eroul,  dupa ce reuseste aceasta performanta, ramane in America iar ea pleaca la Paris si asta dintr-un motiv foarte simplu. Nu pentru ca nu se mai iubeau ci pentru ca fiecare avea un vis…

E momentul cel mai emotionant pentru ca…am motivele mele, nu mai intru in detalii. De asta vreau sa revad acest film pentru te face sa intelegi doua lucruri. Limitele sunt doar in mintea noastra iar daca inima e libera totul e liber, iar o inima nu poate fi libera daca nu e iubita…

Ma opresc aici. Vas si voua placerea de a trai o experienta care poate fi repetata la nesfarsit dintr-un motiv simplu – VIDUL si CERUL n-au limite!

 Filmul va rula in cinematografele din România incepând cu data de 9 Octombrie si este distribuit de către InterComFilm Distribution.

0 gânduri despre „THE WALK – UN film pe care l-as putea vedea in heavy rotation la nesfarsit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.