Fără categorie

The Last Witch Hunter – Un amestec vrajitoresc intre modern si arhaic, gotic si tehnologie

Spread the love

The Last Witch Hunter – e un amestec, un amalgam de nou si vechi, de arhaic si traditional, de truisme si lucruri insolite, de modern si gotic, un fel de BLADE amestecat cu Inception, Highlander si ceva din Riddick (Vin Diesel).

1620396_546043128884258_3216302845598941964_n

Avem efecte speciale, super make-up, si o poveste oarecum interesanta pentru un SF numai bun de Halloween. Povestea filmului e un ușor clișeu dar de bun augur, precum dovlecii pe care îi sculptezi an de an de Sabatul Vrăjitoarelor. Concret, avem un vânător de vrăjitoare așa cum vana și Blade vampiri. Doar că Vin Diesel că de el e vorba, nu mai omoară vrăjitoarele foarte rele așa cum făcea în urmă cu 800 de ani ci le aruncă într-o pușcărie creată special pentru magia neagră. Cum ajunge să trăiască 800 de ani? Descoperiți în film!

Vin Diesel intalneste la un moment dat o vrajitoare draguta, calatoare prin vise (un fel de INCEPTION, doar ca vrajitoarea nu trebuia sa adoarma ca sa mearga prin visele celuilalt ) pe nume Chloe aka Rose Leslie ( sau iubita lui John Snow din Game of Thrones).

Chiar daca actiunea finala e previzibila, stim ca Binele va invinge Raul, jocurile din timpul filmului te tin in suspans. Problema e insa alta din punctul meu de vedere. Desi e un SF cu vrajitoare, un film la care poti sa mergi lejer si cu ai tai copii, are mari sincope in zona de logica.

Repet, inteleg ca filmul trebuie sa se termine cu bine ca de Halloween dar sunt momente in care Vrajitoarea, cea mai malefica vrajitoare face greseli de clasa a-IV-a ca sa fiu dragut. Iar Vin Diesel nu e el cand nu e la volanul unei mașini. Nu convinge prin nimic, n-are emoție, empatie, doar isi arata muschii si cam atat.

12141662_795416593901279_177838028763962910_n

Mai rau de atat, daca in Riddick Diesel manuia cu versatilitate acele lame de tip trident, aici nu prea stie sa tina Sabia in mana. O manevreaza greoi si neconvingator. JeeeZe, a avut 800 de ani timp.

Mult mai placuta e Rose Leslie, cu accentul ei si sex-appeal nedefinit. Dar care e legatura cu Highlander?

Avem si aici un ordin „Crucea si Toporul” care sunt observatori ai vanatorului de 35 de generatii doar ca cel de-al 37-lea observator o sa-l loveasca cu o surpriza. Toate detaliile in cinema din 23 octombrie.

FILMUL este distribuit de RO IMAGE. Despre film a mai scris si Daniela Bojinca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.