Fără categorie

The Gift- Pentru ca trecutul naste monstrii…

Spread the love

Filmul „THE GIFT” e unul dintre cele mai captivante thrillere de genul. Te duce cu gandul la „Gone Girl” sau ” Before i GO to Sleep„. Incepe sec, aparent un film banal si, incet, incet incepe sa te prinda. Simti din aer ca ceva nu e in ordine in asa zisul echilibru dintre personaje. Mai stiti legenda cu „Calul Troian”?

gift1

Asta e de fapt laitmotivul productiei – niste daruri gasite pe presul din fata casei. Ce inseamna ele? Cum vor influenta firul epic al actiunii? Vom descoperi impreuna…

Joel Edgerton, alias Gordo in film, a fost omul orchestra si i-a iesit de minune. A scris scenariul, a regizat si a jucat. Gordo este un fost coleg de liceu cu un om realizat, Simon (Jason Bateman), pe care karma l-a scos la lumina alaturi de soția sa, Robyn.

Pe Jason il stim din comedia Sefi de Cosmar 1 si 2. Din fericire nu joaca rau nici in The Gift desi nu prea am reusit de multe ori sa-l iau in serios. Obisnuit cu fata de poker din comedii de multe ori nu-l creditam cu seriozitate in timpul unor scene de film.

Ce se intampla pe scurt. Cuplul de care va povesteam s-a mutat intr-o casa cu pereti de sticla la exterior. Casa e ciudata in sine, eu personal n-as putea sa traiesc in sistem „Big Brother” desi casa are si o curte destul de mare si se afla intr-o zona rezidentiala de lux.

In acest scenariu isi face aparitia Gordo care, sub pretextul unor daruri si mici atentii ajunge sa se apropie de sotia lui Simon mai mult decat trebuie. Din punct de vedere semiotic, toate cadourile au funda rosie ceea ce transmite fie pasiune fie violenta. Ce va fi sa fie o sa descoperiti singuri la cinema.

f

Ideea e ca in tot acest timp Simon nu sta degeaba. Si are motive.  Practic Gordo era „the weirdo” în liceu si, mai mult decat atat, incepe ca trecutul sa se transforme intr-un monstru care incepe sa mistuie toata perdeaua de „viata roza si frumoasa”.

Ideea e ca pana la finalul filmului schimbi de cateva ori tabara de etichete si ajungi sa te uiti la film si sa nu stii cine mai sunt victimele, cine sunt agresorii, cine sunt sociopatii, cine sunt „the good guys” ?

Filmul merita, desi o sa fiti de multe ori in ceata, mai ales spre final. Dar e un moment prea bun ca sa fiu spoiler. Deja filmul ruleaza in cinema asa ca ce mai astepti !?

THE GIFT productie distribuita de InterCom Film. DIN 7 august in cinematografe.

0 gânduri despre „The Gift- Pentru ca trecutul naste monstrii…”

  1. Am auzit ca eu un thriller excelent si mi s-a recomandat o fuga in cinema. Curios lucru ca astfel de filme apar de nicaieri, te trezesti ca n-au avut parte de nici-o publicitate intensa si pac apar pe ecrane si toata lumea e entuziasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *