IT&C, Tineri

The Fintech Edition la StartUp Weekend – Pentru ca lumea e tot mai aproape de tehnologia blockchain

Spread the love

FinTech, cunoscută astăzi sub denumirea de „tehnologie financiară”, descrie o afacere care își propune să furnizeze servicii financiare prin utilizarea de software și tehnologii moderne. Astăzi, companiile FinTech concurează direct cu băncile si alte instituții în majoritatea domeniilor din sectorul financiar pentru a vinde servicii și soluții clienților.

Datorită in special motivelor de reglementare, băncile continuă să lupte pentru a ține pasul cu lansările FinTech în ceea ce privește viteza de inovare. Fie ca este vorba de un transfer de bani, acordarea creditelor, tehnologii de plati sau monede virtuale, retail banking sau investiții, companiile FinTech folosesc tehnologii ce furnizeaza soluții cu costuri reduse si au realizat deja că serviciile financiare de orice fel trebuie să se integreze în viața clienților de astăzi pentru a rămâne relevanți într-o lume care devine din ce în ce mai digitalizată.

Inovația tehnologică a prezentat deja aplicații privind tranzactionarea de acțiuni fara comision (Robinhood app), imprumuturi peer-to-peer (Lending Club), servicii de telefonie mobilă, tranzacții mobile pe bursele de mărfuri, portofele digitale (cum ar fi sistemul de portofel mobil Google), sau site-uri de consiliere financiară.

➡ Startup Weekend Bucharest | The Fintech Edition

Vorbim de un eveniment care îi provoacă pe tinerii cu idei de afaceri în zona Fintech să învețe să le pună în practică în doar 54 de ore. Evenimentul va avea loc în perioada 10 – 12 mai, 2019 la TechHub Bucharest și este dedicat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani si nu numai, din România sau din alte țări. Aceasta este a cincea ediție, proiectul începând în 2010.

Startup Weekend Bucharest | The Fintech Edition este prima ediție specializată de Startup Weekend din România. Evenimentul se adreseaza experților si pasionatilor domeniului Fintech, iar afacerile dezvoltate trebuie să folosească soluții tehnologice pentru a rezolva probleme din domeniul financiar.

”Continuăm și în 2019 tradiția Startup Weekend Bucharest și ne dorim să ne dezvoltăm pentru prima oară ediții cu o verticală, cum e Fintech anul acesta. Absolvenții #SWBucharest au reușit să construiască afaceri de succes, cum ar fi Clever Taxi, Mopper și REBS, lucru ilustreaza contributia noastra la cresterea mediului antreprenorial din Romania”, spune Ioana Alexandra Frîncu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Evenimentul din București este organizat voluntar de sase tineri implicați în activități, organizații și proiecte din diferite domenii. În România, Startup Weekend are loc în 7 orașe: București, Cluj, Iași, Timșoara, Brașov, Oradea și Târgu Mureș.

Câțiva din mentorii ediției de anul acesta sunt: Ana Maria Gergely (Co-founder Acquainted.io), Mircea Vădan (Managing Partner Activize), Anca Barbieru (Director Romania Deposit Solutions), Eduard Burgelia, fondator Confidas și absolvent Startup Weekend, va fi key note speaker-ul evenimentului.

”Startup Weekend Bucharest este o adevărată provocare pentru participanți pentru că într-un timp foarte scurt trebuie să colaboreze, să se cunoască, să găsească acea idee de business care să merite atenția tuturor și care să devină realitate. Nu e necesar ca participanții să aibă deja o idee de business. Trebuie să fie deschiși la lucrul în echipă și pregătiți să asculte ideilor celorlalți. Căutăm oameni cu pregătiri variate, cât timp au un interes pentru domeniul Fintech. Noi le punem la dispoziție un spațiu de lucru, mentori, modalități de suport prin care ei să își valideze ideea și un juriu cu expertiză națională și internațională care să aleagă echipa cea mai bună. Apoi, venim în ajutorul lor cu premii diverse care să ajute startup-ul să se dezvolte”, declară Monica Zara, organizator Startup Weekend Bucharest.

Ediția din 2019 a Startup Weekend Bucharest este realizată cu ajutorul partenerilor: Scale-Up: Techhub, Angel: Netopia Payments, Eisberg, Community partner: F10, VC Early Game, Future Makers, Fintech Camp.

➡ Despre Startup Weekend

Startup Weekend a fost fondat în 2007 în Colorado, SUA și este o organizație neguvernamentală, preluată în 2015 de Techstars. Evenimentul s-a răspândit rapid în alte orașe din jurul lumii, în prezent are loc în 331 de orașe din 150 de țări. În timp, au fost create peste 23.000 de echipe și au fost lansate peste 4.000 de afaceri.

Startup Weekend Bucharest a fost relansat în 2016 după o pauză de trei ani în Capitală. Au fost prezentate 28 de idei din care s-au format 8 echipe, care la sfârșitul celor trei zile și-au putut prezenta ideile de startup în fața unui juriu internațional. Startup Weekend Bucharest 2018 a avut 2 ediții și peste 100 de participanți înscriși și alte peste 30 de persoane din partea suporterilor, organizatorilor, 28 sponsori și 13 parteneri media. Peste 10000 de ore cumulate au fost desfășurate în total de toți cei implicați în ediția din 2018 a Startup Weekend Bucharest.

Si daca tot am vorbit despre Fintech, un material de la PR FORUM cu si despre Fintech cu Laura de la BCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.