Fără categorie

Terminator Genisys – nostalgie cu tehnologie, un Arnie care zambeste si…ceva BONUS!

Spread the love

TERMINATOR GENISYS chiar e un film pentru fani, pentru cei care au trait copilaria la PRO TV si asteptau cu PET-ul de bere si floricele facute pe aragaz sa vina filmul de vineri si sa-l vada pe Arnie cum te invita sa vorbesti cu mana sau sa-ti spuna – Asta la Vista!

terminator

➡ TERminator Genisys se foloseste cu succes de tot ce inseamna tehnologia de CINEMA de astazi pentru a povesti intr-un stil holistic, psihedelic, cuantic, ilogic, o poveste pe care o stii de 20 de ani, dar care nu conteaza pentru ca e TERMINATOR – Lupta oamenilor contra masinilor!

Recunosc ca eu as fi plecat cu povestea altfel. As fi trimis terminatorii in trecut cand era Sarah Connor mica si acolo Arnie sa se lupte cu alte masini de ucis, dar regizorul Alan Taylor a ales in locul logicii si sensului o experienta ametitoare cu efecte 3D demne de secolul XXI.

Dar sa trecem la fapte!

Ce avem nou in Terminator Genisys dincolo de tehnologii, efecte speciale coplesitoare si actiune bruta.

➡ Zambetul lui Arnold Schwarzenegger e demential

Am stat si m-am gandit la toate filmele in care l-am vazut pe Arnie jucand de la „Minciuni adevarate” la „Comando”, de la „Gravidul” la Predator, de la Terminator la Eroi de Sacrificiu. Si am descoperit ca in niciun film NU zambeste tamp, curat, metalic. Zambetul lui Arnie face tot filmul 🙂 Dar nu numai asta!

terminator-genisys

➡ Game of Thrones in Terminator, ataat 🙂

Nu, nu e vorba de franciza sau de cine stie ce sequel si nici nu sunt spoiler. Dar cand am vazut-o pe Emilia Clarke in geaca de piele sau fara haine mintea mea s-a dus in zone in care nu trebuia sa se duca :). Emilia a jucat rolul Sarei Connor ca pe o manusa.

Sex appeal, duritate, senzualitate, forta, inteligenta, totul intr-un pachet pe cat de mic pe atat de plin de surprize. Recunosc ca de multe ori pierdeam actiunea din vedere si ma rezumam sa o privesc pe ea, usor hiptonizat. Poate de asta nu prea am inteles mare lucru din dialogul personajelor 🙂

terminator genesys

➡ Divergent de convergent acest baiat!

Jai Courtney NU mai e baiatul cel rau pe care il stim din DIvergent, iar rolul de Kyle Reese il surprinde si il prinde. Cele mai bune momente sunt cele in care se cearta cu Arnie alias Tataie si de aici umorul involuntar si spumos. Da, la Terminator Genisys se rade la greu pentru ca e un spectacol, nu un film dramatic cu roboti, e un amalgam de umor, actiune, gloante, roboti, efecte speciale impregnate in toate scenele cheie si ceva suspans cat sa te simti perfect in scaunul de spectator.

terminator genesys

CE MI-A PLACUT?

Cu riscul de a fi redundant – efectele speciale chiar sunt la locul lor. De la detaliile robotilor la modul de functionare al masinii temporale, la explozii, totul are sens, logica si e spectacol.

Zambetul lui Arnie apare exact cand trebuie in cantitatea care trebuie.

Durata- Tine suficient incat sa iti placa ca esti acolo, in locul umil al spectatorului care retraieste ultimii 20 de ani de TERMINATOR.

Prezenta Emiliei in film e…balsam pentru ochi 🙂

Ce nu mi-a placut?

Scenariul pe mine m-a depasit, logica si modul cum se desfasoara actiunea m-a pierdut. Dar, asa cum spuneam, Terminator Genisys NU e un film SF e o experienta pentru melancolici, o poveste da, aparent ilogica ,dar care te tine acolo pentru ca nu vrei sa vezi genericul de final si sa pierzi din nou timpul in realitate in loc sa visezi la roboti 🙂

DIN 3 IULIE IN CINEMA 3D, IMAX 3D si 4DX. FILM distribuit de RO IMAGE.

In incheiere, subscriu acestui clip – DA, l-am asteptat atata, dar a meritat!

3 gânduri despre „Terminator Genisys – nostalgie cu tehnologie, un Arnie care zambeste si…ceva BONUS!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *