Atelier de Idei, Creatii, Idei cu emotii, Tineri

Tatiana Alexandra – Arta în creion cu gust de ciocolată

Spread the love

Nu cred că există persoană, copil, adult, bărbat, adolescent sau femeie care să nu iubească ciocolata. Albă sau neagră, cu alune sau fistic, înghețată sau topită pe prăjituri, această ,,veleitate” gourmet de la Christopher Columbus încoace a fascinat și va fascina omenirea și papilele noastre gustative.

Nu știu câți dintre voi știu de exemplu că în latină acest cuvânt ,,ciocolată,, se traduce prin “hrana zeilor”. Și, mai mult decât atât ciocolata provine din semințele arborelui tropical Theobroma Cacao, care este originar din America Centrală. Și dacă europenii au putut să se bucure de acest deliciu de la începutul secolului XVI, ciocolata a fost cunoscută de mii de ani de către civilizația olmecă.

Și dacă beneficiile ciocolatei pentru sănătate sunt mai mult sau mai puțin cunoscute, m-am gândit să descoperim o poveste din spatele unui brand de ciocolată, Leonidas și să ,,gustăm,, din arta Tatianei, unul dintre oamenii cheie care se ocupă de comunicare pentru brandul belgian Leonidas în România.

Cine este Tatiana ?

Și pentru că așa cum ciocolata se poate descoperi de fiecare prin propria experiență, și mii de ore de povești și fotografii cu și despre ciocolată nu se pot compara cu acea clipă când fiecare gustăm din ciocolată, am zis să o las pe Tatiana să vorbească singură despre ea. Iar eu, în tot acest timp am stat cuminte și am mâncat…ciocolată.

Hei! Sunt Tatiana-Alexandra Vică, social media manager cu experiență în online de peste 5 ani și sketcher, în timpul liber. Îmi place să călătoresc, să joc tenis și să fac binging de seriale. Sunt o persoană prietenoasă, ambițioasă, atentă la detalii și care pune suflet în tot ceea ce face. Creativitatea este, însă, una dintre caracteristicile predominante, deoarece este activă atât în timpul campaniilor online pe care le demarez, cât și în timpul creionării unor noi personaje pe foaia de desen.

Ceea ce ține de mediul online a început să mă pasioneze din facultate, știind încă de atunci că vreau să urmez masterul de Social Media și Marketing Online. În perioada masterului am început să lucrez într-o agenție de digital, iar lucrurile s-au match-uit perfect, pentru că ceea ce studiam la master aplicam la job. Timpul a trecut, iar după aproape 5 ani de experiență acumulată în agenții de digital și peste 35 de clienți, mici și mari, gestionați pe zona de social media și strategie online, am făcut switch-ul către brand. And here we are today! 🙂

Salut Tatiana. Când și cum a început această pasiune pentru grafică, pentru creion, pentru cărbune?

 Pasiunea pentru desen am avut-o încă de când eram mică. Țin minte că în școala generală aveam o atracție către pictură, profesoara de arte plastice a observat că mă pasionează domeniul și chiar m-a pus să particip la câteva competiții, organizate în școală. Însă, după ce am terminat cursurile de pictură, nu am mai fost atât de focusată pe zona aceasta.

Începând cu anul 2010, am revenit la acest hobby, însă am trecut de la acuarele, culori și pensule la precizia creionului și intensitatea cărbunelui. Astfel, încă de atunci, desenul tradițional, în creion, a ajuns să fie un hobby pe care îl practic cu drag și care mă ajută să mă deconectez și să mă relaxez, chiar și în prezent. Am fost auto-didactă în acest domeniu, m-am uitat la diverse tutoriale de pe YouTube și am luat ca reper alte sketch-uri care mă inspirau și încercam să observ cât mai în detaliu tehnicile folosite de artiști. Mai jos sunt câteva portrete realizate de mine, acum ceva vreme.

Încă mă consider la început de drum în acest domeniu, mai ales din punct de vedere al tehnicii, însă consider că am un simț estetic bine dezvoltat, care cred că își pune amprenta destul de mult atunci când începe exprimarea mea artistică. Astfel, am început să desenez portrete, animale, flori, tot ceea ce mă inspiră pe moment, în stilul meu creativ. Aici mai intervine și timpul pe care îl pot aloca unui sketch, pentru că acesta poate varia între 2 sau chiar 10-15 ore, în funcție de complexitatea lucrării. În ultima perioadă m-am axat mai mult pe sketch-uri destul de rapid de făcut, cu personaje din animații Disney, ca urmare a unei vacanțe în care am petrecut câteva zile în parcul de distracții Disneyland și care m-a inspirat la creionarea personajelor de basm. 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 Te-ai gândit la o expoziție tematică cu personaje MARVEL, DC Comics, Disney, sau actori preferați?

Am deja o expoziție privată, exclusivistă, în camera mea :). De câte ori mai conturez un personaj, care îmi place cum a ieșit, îl adaug la colecția personală, îl înrămez și încerc să îi mai găsesc un loc de expus în cameră. La nivel macro, da, am avut în minte gândul sau visul, mai degrabă, de a avea o expoziție cu lucrările mele, însă consider că trebuie să mai exersez, să mai adaug noi personaje la colecție și să îmi fac curajul de a organiza un astfel de eveniment.

Și dacã ați ajuns până aici înseamnă că deja v-ați delectat cu mini-expoziția lucrărilor realizate de mine, cu tematica Disney.

Să ne întoarcem un pic și la planul profesional. Cum ai ajuns să fii un „ambasador dulce” al unui brand de ciocolată?

 Totul a pornit în toamna anului 2019 când, după viața în agenții de digital, am vrut să experimentez zona de social media direct din perspectiva brand-ului. După experiențele avute cu clienți din domenii extrem de vaste, mi-am spus că atunci când voi face switch-ul către brand îmi doresc să simt o conexiune și să îmi placă domeniul de activitate al organizației. Astfel, postul de social media manager la Leonidas România was a sweet match.

Așa s-a întâmplat ca din septembrie 2019 să mă ocup de activitatea online a conturilor Leonidas România, ciocolata belgiană fiind un criteriu care mă influențează pozitiv atunci când vine vorba despre crearea unor noi campanii online. Îmi place mult ceea ce fac, rezonez foarte bine cu valorile și misiunea brand-ului și apreciez calitatea produselor și a serviciilor oferite.

Cum ți-a afectat pandemia activitatea și cum ai reușit să depășești tensiunea în auto izolare?

Pe plan profesional a fost un challenge destul de mare pentru că toată activitatea din offline s-a mutat în online. Acest lucru a însemnat și mai multă activitate în digital, regândirea unor strategii și campanii, dar și mutarea focusului pe comunicarea online.

Astfel, fiind o perioadă mai încărcată, chiar dacă am lucrat de acasă, tensiunea s-a mai așternut, din când în când, și peste mine.

Cu toate acestea, am o stăpânire de sine bine dezvoltată, m-am echipat cu pralinele preferate și făcând ceea ce îmi place, timpul a părut mai ușor de suportat, în aceste două luni.

Desenul, muzica preferată, cărțile și chiar jocurile video au avut o contribuție majoră în detensionarea din această perioadă.

Ce planuri ai pentru perioada următoare?

Planurile s-au mai schimbat, având în vedere situația dificilă cu care ne confruntăm, astfel că, probabil voi mai amâna anumite planuri pe care le aveam în minte înainte de izolare, precum vacanțele în străinătate. Cu toate acestea, îmi doresc să mă întorc, cât mai curând, la sala de fitness, să pot ieși să mă plimb și, pentru început, să mai călătoresc prin țară. Însă, voi continua să desenez, iar anul acesta mi-am propus să realizez măcar unul sau două sketch-uri pe lună, în funcție de cum îmi permite timpul. Pe plan profesional, lucrurile vor continua să se dezvolte și vom demara noi campanii în online.

Un mesaj pentru cititori

În primul rând, vreau să le mulțumesc că au ajuns până aici cu cititul articolului și, în al doilea rând, dacă tot am vorbit despre hobby-ul meu cu desenul, le voi menționa faptul că pot vedea sketch-urile mele pe contul de Instagram @art.by.tatiana.

Și voi încheia, apoteotic, prin a-i îndemna pe cititori să facă ceea ce le place, mai ales pe plan profesional, să își urmeze visurile, să creadă în forțele proprii și să se înconjoare de oameni de calitate. 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.