Fără categorie

SULLY surprinde box office-ul din Romania cu o poveste reala – MIRACOLUL de pe raul Hudson

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Cu încasări în valoare de 383.322 lei generate de un număr de 18.394 spectatori, „Sully: Miracolul de pe râul Hudson” devine liderul box office-ului românesc din acest weekend.

sully-poster

Câştigătorul Premiului Oscar, Clint Eastwood regizează de această dată filmul „Sully: Miracolul de pe râul Hudson”,  o dramă inspirată din evenimente reale, distribuită de Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures. Filmul îl plasează în centrul poveștii pe căpitanul Chesley „Sully” Sullenberger, interpretat de Tom Hanks, un actor laureat al Premiilor Oscar.

sully_imax-1

➡ THE REAl STORY…

La data de 15 ianuarie 2009, întreaga lume a asistat la un eveniment ce a devenit cunoscut sub numele de  „Miracolul de pe râul Hudson”, după ce căpitanul „Sully” Sullenberger a reușit să-și ghideze aeronava avariată spre apele înghețate ale râului Hudson, unde a efectuat o aterizare forțată care a dus la salvarea celor 155 de persoane aflate la bord. Totuși, în ciuda faptului că Sully a fost aclamat de presă și de public pentru excepționalele sale abilități de navigație aeriană, evenimentul a fost urmat de o anchetă care amenința să-i distrugă atât reputația, cât și cariera.

Din distribuția filmului mai fac parte Aaron Eckhart în rolul copilotului lui Sully, Jeff Skiles și Laura Linney, nominalizată la premiile Oscar, în rolul soției lui Sully, Lorrie Sullenberger.

Eastwood s-a ocupat de regie, scenariul fiind scris de Todd Komarnicki, având la bază cartea Highest Duty, scrisă de Chesley „Sully” Sullenberger și Jeffrey Zaslow. Proiectul a fost produs de Eastwood, Frank Marshall, Allyn Stewart și Tim Moore, Kipp Nelson și Bruce Berman fiind producătorii executivi.

➡ SULLY in IMAX is…EPIC

Regizorul Clint Eastwood a filmat 95% din scenele filmului cu noile camere ALEXA IMAX de 65 mm, făcând din „Sully” al doilea film în care sunt utilizate aceste camere, şi primul filmat aproape în întregime cu noile camere digitale 2D dezvoltate în cadrul parteneriatului dintre IMAX și ARRI.

Exclusiv în IMAX, secvenţele se vor extinde pe verticală pentru a umple întregul ecran, oferind cu 26% mai multă acţiune decât ecranul standard, de o claritate şi culoare neegalate, pentru o experienţă cu adevărat unică şi captivantă.

Iar prin folosirea acestor camere de cea mai înaltă rezoluţie, alături de procesul IMAX de digital re-mastering, producătorii de film au posibilitatea de a avea un format extins pentru prezentarea filmelor, oferind publicului imagini realiste de o claritate uimitoare, detalii incredibil de fine, culori vii și contrast superior.

Doar în spectaculosul format IMAX, pe cele mai mari ecrane din ţară, poţi descoperi întreaga poveste din filmul „Sully”, având parte de o experienţă cu adevărat impresionantă.

Filmul i-a oferit lui Eastwood ocazia de a lucra din nou alături de colaboratori de-ai săi mai vechi, care au contribuit la realizarea celui mai recent proiect al regizorului, populara peliculă ,,Lunetistul american”: directorul de imagine Tom Stern și scenograful James J. Murakami, ambii nominalizați la Oscar pentru contribuțiile aduse peliculei ,,Schimbul”, designerul de costume Deborah Hopper și noul editor de imagine Blu Murray. Muzica a fost compusă de Christian Jacob și ,,The Tierney Sutton Band”.

Filmul „Sully” poate fi urmărit în format subtitrat 2D în locaţiile Cinema City din ţară şi în format IMAX 2D în sălile T IMAX de la Cinema City AFI Palace Cotroceni din Bucureşti şi Shopping City Timişoara.

Warner Bros. Pictures prezintă, în parteneriat cu Village Roadshow Pictures, filmul ,,Sully: Miracolul de pe râul Hudson”, regizat de Clint Eastwood și produs de Flashlight Films, Kennedy/Marshall Company și Malposo. Începând cu data de 9 septembrie 2016, filmul ,,Sully: Miracolul de pe râul Hudson” este distribuit în toată lumea de compania Warner Bros. Pictures și în unele teritorii de Village Roadshow Pictures.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.