Atelier de Idei, IT&C, Tineri

Studiu de piata: Criptomoneda XRP aleasa de romani in defavoarea Bitcoin. Care este motivul?

Spread the love

*Peste 51% dintre romanii din comunitatea Criptomonede Romania au investit in XRP, ETH si BTC in ultimele 6 luni.

* Romanii incep sa inteleaga criptomoneda XRP si sunt interesati sa investeasca in acest produs

* Piata cripto incepe sa creasca. XRP a avut cea mai mare crestere din ultima perioada si se afla pe un trend ascendent

Criptomonitor.ro este cel mai nou portal de stiri world wide despre criptomonede, legislatie, reglementari in domeniu, mining si exchange-uri. Recent, in cadrul grupului  inchis de Facebook – Criptomonede Romania, o comunitate cu peste 14.000 de membri, a fost expus un poll.

Astfel, la intrebarea – In ce monede ati investit cu preponderenta, in ce moneda ati investit mai mult?, au raspuns peste 500 de intervievati.

Prima pozitie a fost ocupata de investitorii care au ales XRP cu peste 120 de voturi. Pe locul II s-au clasat cei care au investit in ETH cu peste 100 de voturi. Alaturi de ei in top III apar si investitorii in BTC, cu 55 de voturi. Procentul total al celor trei cripto a depasit 51% din totalul respondentilor.

Pozitiile de la locurile IV la X sunt ocupate, in ordine descrescatoare de urmatoarele criptomenede : ADA, Tron, Electroleum, NEO, EOS, IOTA si ZIL. Toate aceste cripto au strans peste 100 de voturi, asta inseamna aproape un procent de 20%.

Restul procentelor pana la 100% sunt acoperite de o lista de 40 de criptomonede, dintre care spicuim : Wanchain, Dash, Linecoin, Vchain, DogeCoin, XLM, Monero si Aeron.

Am simtit nevoia sa avem acest poll pentru ca vrem sa mizam pe un continut transparent pe platforma criptomonitor.ro. Dincolo de informatiile utilitare despre exchange-uri, perechi de trade, reglementari SEC, platforme ICO, suntem interesati sa intelegem cum functioneaza piata cripto din Romania si cum aleg cititorii criptomonitor.ro criptomonedele in care investesc. Prin urmare, ne intereseaza sa le oferim content focusat pe nevoile lor”,  afirmă Andrei Ursachi, owner si investitor al platformei criptomonitor.ro.

➡ Ce spun investitorii despre alegerile lor ?

Urmatoarele opinii apartin unor membrii ai comunitatii Criptomonede Romania, cititori ai platformei criptomonitor.ro si respondenti in cadrul poll-ului.

Marcel Misaros : ,,Eu am ales Electroleum. De ce ? Am auzit de la prieteni, de la cunoscuti. Am inceput prin a investi in electroneum pentru ca am auzit ca are potential mare. M-am interesat si eu despre ea si am cumparat. Investitia am facut-o pe termen lung si sper ca aceasta cripto sa ajunga cel putin un dolar peste cativa ani.”

Andrei Catalin : ,,Eu am ales EOS alaturi de alte 13 criptomonede. Mi-am dat de la inceput seama ca n-ar fi sustenabil si profitabil sa imi limitez investitia intr-o singura directa. Dar, ca si cantitate cripto si suma investita am ales EOS cu preponderenta. Mi-a recomandat un prieten care investeste in cripto de peste 3 ani si el m-a convins in ce cripto sa investesc si in ce proportii.”

Restul studiul il gasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *