Actualitate

Ștefania Felea, vocea strong din spatele unui proiect fresh – TarotCake

Spread the love

Ștefania Felea are 24 de ani și este originară din Moinești jud. Bacău, însă de aproape șase ani locuiește în București. A absolvit specializarea ,,Comunicare și Relații Publice’’ din cadrul Facultății de ,,Jurnalism și Științele Comunicării’’  Univesitatea București. Iar anul acesta a absolvit programul masteral francofon ,,Médias, développement et société’’ al aceleași facultăți.

Încă din școala generală, activitatea ei profesională s-a îndreptat către ONG-uri. A fost voluntar pentru ONG -ul de protecție a animalelor ,,GOZH’’, iar pe parcursul liceului a făcut parte din Asociația ,,G.L.I.T’’ (Grupul Local De Inițiativă Pentru Tineret), ambele proiecte având ca spațiu de activitate orașul Moinești și proximitatea județului Bacău.

Când a ajuns in București primul job al Ștefaniei a fost de fundraiser pentru ONG-ul ,,S.O.S Satele Copiilor’’, iar apoi a lucrat pentru ONG-ul ,,Salvați Copiii’’ până în 2021. În prezent lucrează ca analist specializat pe sales operations.

Dar dincolo de experiența ei profesională, Ștefania ascunde o pasiune aparte – Muzica. Pe perioada facultății a urmat două intershipu-uri importante în cariera ei de artist. Primul a fost în cadrul formației ,,Phoenix Transsylvania’’ și al doilea la ,,Radio Guerrilla.’’ iar azi ne spune povestea trupei TarotCake.

➡ Cum si cand s-a nascut aceasta trupa? Ce influente muzicale abordeaza?

Trupa noastră, TaroTcake, este foarte nouă, s-a format acum trei luni. Influețele muzicale sunt aduse de fiecare membru în parte, având gusturi muzicale destul de diferite, dar care au și niște puncte comune care generează stilul nostru – un rock alternativ.

Virgille e mai old school metal. De origine franceză, profesia lui de bază este de profesor, însă de la vârsta de 14 ani a început să cânte la tobe. Influențat de jazz și rock, a cântat în mai multe trupe din Ruen, înainte de a devenii baterist pentru trupa de rock progresiv de metal Ohhimark.

Octav e all over the place de la prog-rock la hip-hop. El este un chitarist din București. A pus mana pe chitara la 14 ani si nu s-a mai oprit de atunci. A activat in mai multe proiecte de multe feluri pe parcursul carierei sale, in prezent fiind chitaristul trupelor TaroTcake si Ohhimark. Iar eu ascult un mix de classic rock cu electro-pop-rock modern.

➡ Cand ai inceput sa canti la karaoke, iti mai aduci aminte?

Am început să cânt la karaoke de aproximativ 5 ani, când am descoperit locul meu de suflet, ,,Tunes Pub’’. Chiar daca în prezent nu mai există, va ramâne pub-ul in care m-am format ca artist. Acolo mi-am cunoscut profesorii de canto, pe Laurian Manta, Andreea Pavel și Theodor Valentin Rusu.

Si totodată, am cunoscut o persoana minunată care mi-a fost alaturi mereu în evoluția mea muzicala, Ștefania Voicu. În prezent, cânt adesea în pub-ul de karaoke ,,Mojo’’, care a devenit ca a doua casă pentru mine, unde l-am întâlnit pe Michael Fraser, un alt om care m-a sprijinit în a-mi urma pasiunea.

➡ Care crezi sunt atuurile acestui concept muzical pe care l-ai construit alaturi de colegii tai?

Marele atuu este chimia organică dintre noi, atât din punct de vedere muzical cât și al personalităților. Ne-am dat seama de această legatură dintre noi la o repetiție când, înamplător, am început să compunem piese fară să ne dam seama. Pur și simplu ne jucam, apoi am intrat toți ca intr-o transă și am făcut o piesă din nimic.

➡ Cand aveti primul concert unde poate sa vina lumea sa va vada?

Primul nostru concert acustic va avea loc pe data de 9 noiembrie, ora 20:00, în The Pub, București.

➡ Care sunt piesele tale preferate pe care le canti la karaoke?

Piesele mele preferate pe care le cânt adesea la karaoke sunt : ,,Dream On – Aerosmith’’, ,,Iron Sky – Paolo Nutini’’ și Enter Sandman – Metallica’’.

O mostra din piesa preferată a Ștefaniei cântată de un băiețel de 11 ani 🙂

➡ Cateva insight-uri despre tine. Am inteles ca iti place sa scrii si sa pictezi. Te gandesti sa combini aceste hobby-uri intr-un viitor show?

Încă de la vârsta de 7 ani, îmi doream să ajung cântăreață, să împărtăsesc lumii dragostea mea pentru muzică. Cea mai mare bucurie sufletească pe care o am este să ma uit pe chipurile oamenilor după ce am terminat de interpetat o piesă și să văd ca au rezonat împreună cu mine.

Că i-am facut să traiască o emoție, fie ea de tristețe, bucurie sau furie. Iar acum, dupa 3 ani de canto, după încercările de a găsii o trupă, după participarea la diferite audiții de concursuri muzicale, am ajuns la debutul visului meu. TaroTcake este proiectul muzical pe care îl așteptam.

Totodată, în timpul liber, îmi dezvolt și alte pasiuni precum : pictura, dansul și poezia. Pe viitor îmi doresc să contopesc toate pasiunile mele în alcătuirea show-urilor ce vor urma, în calitate de artist complet.

➡  Un mesaj pentru cititori

Nu renunța la visul tău! Chiar dacă știi că va fi greu. Bucuria de pe urmă, este a inimii cunună.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *