Fără categorie

Stefan Rusie – Viata ca drum perpetuu prin gari cu mocanita! FOTO

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Pe Stefan l-am cunoscut la un blog-meet cinefil organizat cu ocazia evenimentului ONE-WORLD CINE-LUPTA. Am savurat amandoi o bere 100% romaneasca – ZAGANU si am socializat…Si…am aflat de un proiect interesant pe care Stefan vrea sa-l faca…Sa descoperim impreuna, zic!

BOGDAN: Salut Stefan. Stiu ca esti posesorul unui blog despre trenuri. De unde aceasta idee?

STEFAN: Salut, Bogdan! Nu sunt chiar posesorul unui blog despre trenuri, ci titlul www.mocanitacuidei.ro cred ca te duce cumva cu gandul la trenuri, dar aici e vorba de calatoriile pe care le face fiecare in aceasta viata si de ideile care ne vin de-a lungul acestui drum.

BOGDAN: Ce inseamna pentru tine o mocanita? Cum incerci sa o vinzi ca si concept in blogosfera?

STEFAN: Hmm… nu stiu daca a vinde e cuvantul potrivit aici. Mocanita reprezinta pentru mine o legatura a prezentului cu trecutul, o impletire a noutatilor din ziua de astazi cu ceea ce e vechi si frumos. Numele site-ului, cat si conceptul in sine, a venit in urma unui brainstorming alaturi de prietena mea, pentru ca voiam sa facem ceva diferit fata de ceea ce se vede zi de zi pe la televizor, ceva care sa fie educativ si interesant in acelasi timp.

Mocănita este un mijloc prin care accedem la cunoaștere si la locuri inedite, este mijlocul prin care calatorim prin viata, iar ideile sunt reprezentate de impletirea unor elemente vechi (păstrate în mentalul colectiv) cu elemente noi pe care le vedem în realitatea cotidiană. Astfel, pentru noi, Mocănița cu idei reprezintă, dupa cum se vede si pe blog, noutate, entuziasm, fascinatie, creativitate, dezvoltare, calatorii si diversitate.

BOGDAN:  Stiu ca ai facut un itinerariu cu trenul prin tara. Povesteste putin aceasta experienta…

STEFAN: Totul se intampla anul trecut prin luna martie cand am hoarat sa plec singur, de nebun, cu trenul. Am batut cale de 1460 km timp de 5 zile si 4 nopți, iar orașele în care am pus piciorul au fost 6 la numar: Brasov, Sibiu, Cluj-Napoca, Turda, Arad, Timisoara. Pentru mine aceasta experienta a insemnat descoperirea unor noi locuri si trairea unor experiente inedite alaturi de niste oameni super faini, experiente de care sunt convins imi voi reaminti intotdeauna cu aceeasi placere.

BOGDAN: Am aflat ca vrei sa faci un tur al Europei cu trenul. Cand ai conceput acest plan?

STEFAN: Da, intr-adevar, doresc sa fac intr-o luna de zile, mai exact in septembrie, un tur al Europei cu trenul pentru ca stiu ca pot si imi doresc sa vad lumea, calatoriile reprezentand una din pasiunile mele. Ideea a venit undeva prin ianuarie in timp ce vorbeam cu un prieten despre asta, dar de planificare, organizare, stabilirea traseului, crearea site-ului si a unei mape de prezentare a proiectului m-am apucat mult mai recent.

Inca mai am de lucru pana la marea plecare. Traseul cuprinde 12 tari si 14 orase. Voi dormi cu cortul sau la diverse persoane daca voi gasi pe cineva care sa ma primeasca prin Coachsurfing, dar mai multe detalii veti gasi pe www.europacutrenul.ro in urmatoarea perioada.

BOGDAN: Un mesaj pentru cititorii presainblugi.

STEFAN: Călătoriți și investiți timp, energie si resurse în dezvoltarea voastră pesonală pentru ca astfel veti reusi sa faceti o placere din munca pe care o intreprindeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *