Fără categorie

STAR WARS – FORCE AWAKENS – Ce poate fi mai stelar decat sa vezi PRIMUL, filmul la IMAX 3D?

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Deci…da, incep asa pentru ca oricum e irelevant inceputul pentru ca urmeaza sa vorbesc nu de FILMUL STAR WARS ci de FENOMENUL STAR WARS. La invitatia agentiei RanEvents COMM am raspunsul apelului Fortei si – I TAKE THE DARK SIDE OF A COFFEE :). Glumesc! Ideea e ca FORTA e un lucru super cool si imi era dor de mor sa ma intalnesc cu Han Solo,  Chewyy, Printesa Leia, sa vad sabii pe sistemul – Laser, frate!, sa ma reintalnesc cu R2-D2, 3CPO, sa aud cum se vorbeste de Luke Sckywalker, de Darth Vader si lista e mult mai lunga.

Si totusi, despre ce vreau sa scriu in recenzie si ce trebuie sa va spun astfel incat sa va spun suficient de multe dar nu atat incat sa nu fiu SPOILER? Pentru ca ceea ce urmeaza n-am mai facut NICIODATA, si repet, NICIODATA…

Pana imi mai vin idei sa va las totusi trailerul…

Ok. E greu sa vorbesti fara emotii despre un film cu care ai crescut…Imi aduc aminte si acum de parca a fost ieri cand am vazut episodul V din Star Wars la cinema. Eram cu tata si era primul meu film la cinema…A fost fabulos.

Prin urmare, am decis sa va spun despre FORCE AWAKENS….NIMIC 🙂

Si totusi nu o las locul gol si voi vorbi in schimb despre DE CE SA VEZI STAR WARS 3D la IMAX?

Sala T IMAX din cadrul Cinema City din AFI Palace Cotroceni are un ecran unicat in Romania: cel mai mare ecran curbat cu o suprafata de proiectie de 370 mp, adica mai mare decat un bazin semiolimpic de inot. IMAX ofera astfel cele mai stralucitoare si mai clare imagini. Mai mult, sunetul este atat de puternic, incat il simti peste tot in jurul tau.

Un film IMAX de calitate se filmeaza IMAX

Sunt producatori si regizori ale caror pelicule, desi sunt filmate cu camere obisnuite 3D, vor ca filmele lor sa fie prelucrate si masterizate pentru a se adapta si ecranelor IMAX. Dar exista filme care se filmeaza de la nastere in format IMAX.

Diferentele majore se datoreaza in primul rand tehnicii. #Casastiti, o camera de filmare IMAX are peste 120 de kilograme, pelicula pe care se filmeaza are 70 de milimetri, iar echipamentul, atunci cand e pus in functiune, face un zgomot ca de drujba. E o tehnologie atat de sofisticata, incat bugetul unui film realizat integral cu camere IMAX sare de 100 de milioane doar datorita costurilor echipamentelor de productie si post-productie, fara celelalte cheltuieli legate de actori, casting, locatii, marketing, iar lista e mult mai lunga.

Dar se merita. Exista o scena antologica cand un TITANIC zburator urias, o MEGA nava uriasa iese practic din ecranul curbat. Scena de coplesteste. Te simti strivit si parca vezi umbra colosului aerodinamic cum se prelinge peste tine si scaunele de cinema.

Pe scurt, mergeti sa traiti filmul „FORCE AWAKENS” asa cum se cuvine. Merita fiecare secunda, fiecare frame pentru ca vor fi – Curse cu nave de lupta, explozii cataclismice, peisaje breathtaking, emotie, drama, suspans, putin horror, laser, sabii laser, lupte cu sabii laser, calatorii la hiperviteza, multe hidosenii, schimbari de situatie in planul narativ, lacrimi, zambete, umor involuntar, HAN SOLO, LEIA, personaje rele, personaje bune si…la final FINALUL 🙂

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „STAR WARS – FORCE AWAKENS – Ce poate fi mai stelar decat sa vezi PRIMUL, filmul la IMAX 3D?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.