Fără categorie

STALINGRAD Escape ROOM – Nu te joci, e la fel de cruntă precum a fost războiul!

Spread the love

Nu știu dacă vă mai aduceți aminte dar am scris aici despre ce a însemnat pentru mine filmul Paper Towns, filmul ce are la bază cartea lui John Green. Distribuit în România de către OdeonFilm, Alina Marin de la Odeon ne-a invitat la o experiență mind-blowing din care să înțelegem și mai bine ce înseamnă să dezlegi o enigmă.

stalingrad ARENA

Pentru că filmul vorbește despre căutare, găsire și enigme, alături de alți bloggeri și non-bloggeri am testat STALINGRAD ESCAPE ROOM.

Ce a însemnat pentru istorie Bătălia de la Stalingrad (1942-1943)?

Potrivit cronicilor vremii, bătălia a inclus campania de bombardamente germane asupra orașului Stalingrad (azi redenumit Volgograd) din sudul Rusiei, cel mai violent bombardament lansat vreodată într-un război, atacul terestru german asupra orașului și lupte din interiorul orașului însuși.

Russland-Süd, rumänische Soldaten

Și asta nu e tot. A urmat apoi contraofensiva sovietică care, în cele din urmă, a încercuit și distrus forțele germane și ale celorlalți aliați din cadrul Axei din oraș și din regiunea periferică a orașului. Numărul total al pierderilor de vieți umane este estimat la aproximativ 3 milioane dar cifra este mult subestimată. Lipsa unor date mai exacte este datorată și refuzului guvernului sovietic de atunci de a calcula pierderile din cauza temerilor că sacrificiile ar fi părut prea mari și ar fi demobilizat eforturile de război.

Concret, Bătălia de la Stalingrad a fost cea mai sângeroasă și cea mai grea dintre toate timpurile

Ce spun organizatorii despre cameră?

In august 1942 a inceput lupta pentru Stalingrad. Acum, in august 2015, la Stalingrad Arena avem un nou joc: ESCAPE ROOM. Escape-ul nostru, sau cum bine suna in limba noastra “Scapa din incercuire”, va provoaca sa folositi inteligenta, spiritul de observatie, spiritul de echipa, pentru a scapa din “incercuirea” stresului, pentru a va deconecta de la cele zilnice. Puteti incepe de pe acum pregatirea pentru “escape-ul” nostru. Faceti un exercitiu de imaginație: sunteti o ramasita a Armatei a III-a Romana participanta la luptele de pe frontul de est. Sunteti la Stalingrad si sunteti la capatul puterilor. Trebuie sa iesiti din incercuire! Salvati-va!

STALINGRAD

CUM am trăit EU, experiența!?!

Am fost la Escape cu Ioana, interna mea de la presainblugi, Andra Nicula si inca doi eroi de sacrificiu. Ce am inteles din experienta. Am mai fost la ESCAPE ROOM-uri, dar STALINGRAD Escape n-are legatura cu nicio cameră.

În primul rând, provocarea este REALĂ. Informațiile pe care le obțineți și pe care trebuie să le căutați sunt REALE. Nu vă jucați de-a războiul, retrăiți războiul. Aveți de folosit busole de război, folosiți codul morse pentru comunicare și primiți mesaje în cod Morse.

Experiența este odios și crunt de grea. Sarcina? Să găsești un cod de 8 cifre ca să poți evada. Eu și echipa mea am găsit 4 din cele opt. Dar nu suficient. Nu intru mai mult în detalii pentru că nu vreau să fiu spoiler dar STALINGRAD e genul de cameră pe care o poți juca de trei-patru ori ca să evadezi măcar o dată…

Pe scurt, va recomand sa incercati experienta daca vreti sa descoperiti lucruri pe care doar in armata le-ati fi putut invata…

Și ca să înțelegeți și mai bine, o mostră cu câteva scene din timpul războiului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.