Sport

Social: Copiii Clubului Sportiv Steaua București s-au jucat cu copiii Școlii și Asociației Conil

Spread the love

Oamenii vorbesc si își doresc “să schimbe lumea”, dar cum arată acest lucru în realitate? Crearea unei culturi de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin nu este un lucru ușor însă copiii Clubului Sportiv al Armatei Steaua București s-au alăturat copiilor atipici din cadrul școlii Conil și au dovedit că sentimentul de prietenie depășește orice dizabilitate și diferență impusă de către societate.

De peste trei ani, peste 30 de copii înotători performeri ai Clubului Steaua, aflați sub “bagheta” antrenorului Bogdan Văleanu, fac valuri de bine și sprijină copiii din Asociația Conil. Până în prezent, aceștia au avut trei participări în cadrul a trei ediții Swimathon (2021, 2022 și 2023), reușind să strângă din comunitățile lor peste 150.000 lei.

De asemenea, ei participă constant la activitati alături de copiii speciali, în semn de solidaritate și prietenie: ateliere de arts&crafts, pictură de icoane pe sticlă etc. Au participat cu momente artistice la CONIL Fest și au premiat copiii speciali, participanți pe scena festivalului. Tot împreună au plantat pomi și flori în Gradina Urbană, iar cei doi meri dăruiți anul trecut copiilor speciali, au avut – anul acesta – primul rod. Pentru a-și dovedi prietenia și susținerea, micii performeri ai CSA Steaua București, și-au licitat medaliile și au donat jucăriile lor organizând mai multe târguri de jucării – banii strânși fiind folosiți în programele de recuperare ale copiilor speciali.

Devine, deja, o tradiție frumoasă și emoționantă, ca acești copii-campioni, ai Clubului Steaua București, să ofere o frumoasă lecție de mărinimie și solidaritate, pentru a transmite acest mesaj al Asociației Conil dincolo de valurile bazinului sportiv: împreună putem face ca lumea să fie mai bună și mai bine pregătită pentru a-i accepta pe acești copii speciali și pentru a le face mai ușoară adaptarea în societate.

“Gestul acestor copii mă onorează și mă impresionează până în adâncul sufletului. Este minunat să vedem că efortul nostru este înțeles și susținut de generația acestor copii minunați. Organizarea, determinarea și creativitatea lor, puterea lor de muncă și dorința lor de reușită sunt acel exemplu viu, de care copiii cu nevoi speciale de la Conil au nevoie, pentru a vedea că nimic nu este imposibil. Noi, cei din echipa CONIL, le suntem recunoscători!”– Adela Hanafi, președinta Asociației Conil.

Alege și tu să nu rămâi pe mal! Te poți alătura copiilor de la CSA Steaua București, printr-o mică donație. Suma este mai puțin importantă decât gestul de a simți, de a te alătura și de a susține o cauză în fața căreia oamenii de bine nu pot rămâne indiferenți.

DESPRE CONIL

CONIL este singura instituție din România care are grădiniță și școală primară, unde se face integrarea copiilor cu nevoi speciale și unde au acces atât copiii tipici cât și atipici. Aceștia au o programă unică în România, care include atât ore de școlarizare cât și programe de terapie prin sport, muzică, arte și digitalizare. În peste 10 ani de activitate în cadrul CONIL:

Peste 3000 de copii atipici au participat la programe de educație și terapie specială create de CONIL.

Peste 35.000 de copii tipici și cu dizabilități au cântat pe scene celebre ale capitalei în cadrul festivalurilor CONIL FEST.

Peste 300 de copii cu nevoi speciale au participat în tabere de integrare.

Peste 1500 de studenți cu dizabilități au participat la cursuri gratuite de weekend, iar specialiștii noștri au oferit peste 3000 de ore gratuite de terapie. Pentru detalii ne puteți contacta la nr de tel 0784412222 sau la adresa de mail office@conil.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *