Atelier de Idei, Tineri

Simona Ilie, un zambet curcubeu intr-o minte sclipitoare

Spread the love

Pe Simona am cunoscut-o intamplator si m-a impresionat perceptia ei despre viata, despre cariera, despre destin. Dar mai bine cititi gandurile ei decat filtrele mele 🙂

Eu sunt Simona, zis si pescarusul, glumesc, insa mi s-au atribuit multe acronime de-a lungul timpului 😉 Ma consider o persoana destul de dinamica, mi-am luat insusi Timpul ca model. Altfel spus, incerc sa planez de-a lungul lui sub toate formele, sa imi convertesc ideile si emotiile in parti din mine. De asemenea sunt un om foarte perseverent, si cred ca mai presus de orice cantitate, trebuie sa existe calitate, macar in acelasi raport, nu zic neaparat un raport subunitar. Cred in acea calitate nuantata si filtrata de ratiune si intelect , iar contextul actual mi-a dat o lectie de viata. Poate ca radacinile anumitor evenimente pot fi amare, insa fructele pot fi destul de dulci, iar pentru asta este necesar sa avem rabdare. Deasemenea sunt un om cu un simt al umorului astringent, nimeni nu stie vreodata cand pot aduce o ploaie de zambete in orice context.”, ne-a povestit Simona.

Salut Simona. Stiu ca pana de curand ai lucrat la eSky. Cum ai ajuns acolo si cum ti s-a parut experienta?

La Esky pur si simplu am aplicat pe un site de recrutari si uite asa am avut norocul si placerea sa fac parte dintr-o echipa cu valori morale cat mai diversificate care mie mi s-au potrivit timp de aproape 5 ani de zile. Am trecut prin multe schimbari in cadrul companiei, fapt care mi-a starnit interesul, asta pana cand era automatizarii a luat amploare. In ceea ce privesc oamenii, o pot confirma cu  imbratisare ca am avut parte numai de oameni buni si frumosi.

Pentru ca ai experienta pe sectorul de turism, cand ai simtit ca incepe sa fie piata afectata din cauza CoVid19? Sau ai simtit-o ca o miscare brusca in industrie?

In urma cu 2 luni, a fost un moment impactant brusc, insa usor previzionabil. Intr-un domeniu destul de dinamic aflat in contextul actual cum este piata turismului, ne puteam astepta ca primul pilon care urma sa fie in cadere libera era turismul, asta pana cand se va redresa. Oamenii in continuare vor calatori, insa pentru asta este necesara lectia ” rabdarii ” si a constientizarii, acela ca si pamantul are nevoie de un “concediu” bine meritat.

Si pentru ca Mileniul III este mileniul proceselor si task-urilor cat mai digitalizate, in ce programe ai invatat sa lucrezi de-a lungul timpului si care iti place mai mult?

” Bucataria” in care mie imi place sa gatesc este GDS-ul ( Global Distribution System – Amadeus, Wspan, Sabre), deasemenea Excel si putin SAP.Cel mai mult imi place sa lucrez in Amadeus, are cea mai „friendly” interfata.

Si pentru ca vorbim de task-uri si programe, cand ai inceput sa fii atrasa de cifre, de programare?

Inca din facultate, de cand aveam de realizat proiecte pentru materiile din programa dar si provocarile din cadrul Sesiunilor de Comunicari Stiintifice, cand efectiv ma duceam la Institutul National De Statistica si colectam date/variabile in vederea studierii unui anumit fenomen economic. Nu conta pentru mine ce domeniu sau eveniment, ci pur si simplu sa aflu un motiv pentru un anumit dezechilibru/echilibru.Pe atunci eram fascinata de potentialul nostru agricol si deasemenea de spectrele largi din domeniul comertului.

Am observat ca ai fost implicata in diferite competitii si proiecte. Poveste putin despre fiecare dintre ele

Programul “ Oratorica “ organizat de Asociatia Studentilor din cadrul ASCIG, pentru mine a fost o experienta destul de colorata, am avut diferite teme precum : comunicare, persuasiune, limbaj nonverbal si inteligenta emotionala, workshop’urile practic mi-au oferit oportunitatea ca apoi sa aplic toate abilitatile cumulate. Am avut ocazia de a cunoaste o larga paleta de traineri renumiti si speakeri specializati, la final oferindu-mi ocazia de a testa si a experimenta arta “public speaking-ului”.

Deasemenea si sesiunile de comunicari stiintifice m-au determinat sa-mi dezvolt capacitatea de extindere al cortextului, punand in repertoriu toate cunostiintele din domeniul economic acumulate, impreuna formand un puzzle. De-a lungul timpului am asimilat un cumul de idei care sa ma indrepte spre o gandire atat dezvoltata pe verticala ( in cazul celei mai bune solutii in a privi o situatie), cat si o gandire laterala (care sa-mi stimuleze identificarea a cat mai multor abordari alternative)

6. Ce pasiuni ai cand iti ramane timp liber?

Imi place sa citesc in primul rand, imi aloc in fiecare seara cate o ora de lectura, e important pentru mine sa-mi hranesc neocortexul si de asemenea sa-mi proiectez anumite imagini care sa-mi aduca acea odihna activa, inainte de cea pasiva, respectiv somnul. De asemenea merg pe jos, imi aloc aproximativ o ora, sa practic aerobic si sa dansez “ like nobody’s watching “ 🙂

7. Un mesaj pentru cititori 🙂

O sa las un text usor misterios, cu talc. Incepe asa: ” Intr-o  zi de iunie, un adolescent zareste pe strada langa un copac, o silueta, de statura mica. Credea ca este catelul din spatele blocului cu care se juca zilnic in copilarie, asadar alearga catre el sa se joace.” Vedeti voi …Lumea care ne inconjoara este doar perceptia noastra si modul in care o reflectam .

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.