Fără categorie

Simona Iftimescu te invita la Student Policy Forum

Spread the love

REPORTER: Student Policy Forum, un eveniment de anvergura, un eveniment ambitios. Detaliati componentele acestui eveniment?

Simona: Evenimentul “Employability in Higher Education: Who Cares and Who Dares – a Student Policy Forum”, este organizat de catre British Council Romania si LEAP – Link Education And Practice – si va avea loc in Bucuresti, la Hotelul Howard-Johnson, in zilele de 23 si 24 Februarie 2012. In cadrul acestui eveniment, primul din seria Student Policy Forum, studenții, alături de consilieri în carieră, profesori, angajatori și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, sunt invitați să participe la o serie de discuții despre actualul context economic, angajabilitate si politici educaționale în mediul universitar. Prima zi a forumului este dedicată înțelegerii și aprofundării strategiilor instituțiiilor de învățământ superior si a mediului privat din Marea Britanie în ceea ce privește dezvoltarea angajabilității, comparativ cu practicile existente în România. Cea de-a doua zi aduce discuții dinamice în cadrul unei sesiuni Employability World Cafe, precum și povești de succes menite să inspire către acţiuni concrete. Mai multe detalii, precum si agenda evenimentului – pot fi gasite la studentpolicyforum.leap.ro.

REPORTER: Stiu ca in cadrul acestui eveniment, LEAP este unul dintre organizatori. Ce stiti despre LEAP?

Simona: In cadrul acestui eveniment LEAP este co-organizator, alaturi de British Council. (Dintre parteneri, pot enumera Camera de Comert Romano-Britanica, CODECS, Intel, HRClub si Universitatea Bucuresti.) Revenind la LEAP – Link Education And Practice – ma bucur sa pot spune ca am fost implicata inca de la inceput in construirea organizatiei, alaturandu-ma unui grup de initiativa in 2007 si transformand, ca membru fondator, proiectul intr-o organizatie de sine-statatoare in 2008. LEAP este de fapt prima organizație constituită ca platformă de interacțiune între studenți, companii, instituții și ONG-uri, cu scopul de a crea o punte de legătură între oferta educațională existentă și cerințele pieței de muncă. Pentru aceasta, LEAP își propune să promoveze și să faciliteze accesul tinerilor la activități de educație non-formală (voluntariat, stagii de practică, traininguri, școli de vară etc) – activități care rafinează acele calități și aptitudini importante în dezvoltarea personală și profesională. În viziunea LEAP, pentru a avea o contribuție semnificativă la îmbunătățirea calității vieții, este necesar ca oferta educațională să fie corelată cu cerințele tot mai diverse și complexe ale societății. De aceea, LEAP se adresează atât elevilor și studenților – ca beneficiari direcți, pe care îi susține pe parcursul acestei perioade de formare, ofertanților de educație formală și non-formală – sprijinindu-i în a-și îndeplini cât mai bine rolul de formator, dar și angajatorilor, care pe termen lung vor putea beneficia de activitatea unor angajați mult mai bine pregătiți. In prezent, prin coordonarea Cristinei Stoenescu si prin entuziasmul unei echipe minunate, LEAP iși urmeaza obiectivele prin proiecte precum Ghidul de Angajabilitate, Zilele Educatiei Nonformale, ori Angajabilitatea in Centru, precum si prin alte activitati – workshop-uri, training-uri, dezbateri, conferinte.

Interviul complet pe onlinestudent.ro!

0 gânduri despre „Simona Iftimescu te invita la Student Policy Forum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *