Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

Simina Adamescu – De la podcast Vibrant la Teatru Simplu. O poveste cu emotie

Spread the love

Simina Adamescu este omul din spatele proiectului Vibrant. Dar dincolo de podcast despre relatii si public speaking, Simina a inceput recent sa cocheteze cu teatrul. Cum a inceput aceasta poveste vom afla impreuna…

➡ Salut Simina. Te-am vazut recent in spectacolul Pro-File. De la podcast Vibrant la Teatru Simplu. Cum a inceput povestea?

Povestea a inceput la gradinita. Sa fiu actrita este un vis al copilariei mele. Mi-a placut foarte mult sa joc in piese de teatru cand eram mica si de atunci ma vedeam pe scena. Din pacate nu am putut sa imi urmez acest vis si cumva am ajuns pe un alt drum, insa asa cum se spune, ajungi sa te intorci la un moment dat catre visele adevarate ale inimii. Asa am facut si eu. Povestea a inceput de cand am cunoscut-o pe Alice Nicolae, la care m-am dus initial cu dorinta de a ma ajuta sa trec de blocajele care ma impiedica sa fiu un orator/ public speaker bun. Stiam ca a terminat facultatea de teatru la UNATC, insa nu stiam ca a infiintat primul teatru de amatori din Romania.

M-a invitat sa vad cum este la ea la teatru, la Teatrul Simplu, unde mi-a placut, bineinteles, si am ramas. Am luat cea mai buna decizie, pentru ca aici la Teatrul Simplu atmosfera este una speciala. Alice impleteste actoria cu tehnici de evolutie personala si cu ce este ea – un om minunat in interior care emana magie in jurul ei. Toate acestea te fac sa ajungi la esenta ta, sa intelegi arta din tine si cum sa o transmiti cu iubire catre ceilalti. Si ca tot ai mentionat de podcast, lucrurile nu se exclud. Podcastul este un mediu in care artistul din mine se poate exprima asa cum vrea si experimenta ce vrea. Ma ajuta teatrul foarte mult in ceea ce fac cu podcastul Vibrant.

➡ Care e insight-ul monologului tau? Cum a fost experienta? E prima data pe scena?

Monologul este din filmul Before Sunset, o trilogie care arata evolutia unei povesti de dragoste in timp. Este un film care trateaza o relatie romantica indeaproape. Stii doar ca sunt interesata de aspectul acesta din povestea podcastului Vibrant, asa ca am ales un monolog tot din aceast registru. Monologul scoate la suprafata un personaj sensibil care este atenta la detaliile oamenilor si ii este greu sa ii uite. Este o confesiune de despartire care este adresata celui pe care il iubeste. Nu a fost prima data cand am fost pe scena. Am avut si acum 3 ani un rol scurt intr-o piesa de teatru intitulata Un barbat si mai multe femei.

➡ Ce planuri ai pentru finalul de an?

Sa termin un episod din podcast pe care l-am filmat acum o luna si sa pun bazele unor noi proiecte care care se vor desfasura in anul 2022. Abia astept! In rest, sa ma odihnesc si sa ma vad cu cat mai multi prieteni, sa recuperam un pic din timpul pierdut in pandemie.

➡ Vei mai juca teatru si in anul 2022?

Da, voi avea prima mea piesa in cadrul Teatrul Simplu in 2022, insa nu stiu exact cand. Vom anunta pe Facebook atunci cand vom stii.

➡ Ce alte pasiuni mai ai?

Mi se pare ca pot sa colectionez multe pasiuni. Uneori am impresia ca ma trezesc dimineata si am o alta pasiune. Cred ca voi fi colectionara de pasiuni in curand :)). Am o pasiune in a afla lucruri noi mereu, sa fac retete de mancare vegana mai nou, sa cant, sa fac sport… si restul in interviul viitor (hihi).

➡ Un mesaj pentru cititori 🙂

Sa nu uite niciodata de visurile lor si sa le urmeze indiferent de orice obstacole intalnesc in cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.