Fără categorie

Sfaturi ca sa inveti mai repede limba lui Shakespeare!

Spread the love

182613_111803532228270_100001958701006_98129_8061575_nIntamplarea pe care urmeaza sa o povestesc are legatura cu experienta nepotului meu. In urma cu un an a aflat de o competitie scolara si avea nevoie de carti pentru a reusi sa aiba o engleza impecabila. Stiu ca se pregatea sa participe la cea de-a 6-a editie a concursului national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie.

Alturi de el au mai fost provocati sa participe alti mii de tineri intre 11 si 20 de ani sa scrie un text creativ si original pe care sa il inscrie gratuit in concurs. Miza? Doar cel mai bun putea castiga unul dintre locurile oferite intr-o tabara de doua saptamani in Marea Britanie, in campusurile unor universitati sau colegii de top.

Concursul se bucura deja de cativa ani de un mare succes printre tinerii din toata tara. In fiecare an se inscriu in medie cam 4000-5000 de tineri din toate judetele. Shakespeare School Essay Competition isi propune sa ii motiveze pe elevi si studenti sa fie cat mai creativi si sa obtina performanta la limba engleza.

Nepotul meu Stefan m-a rugat pe mine sa-i caut cartile de care avea nevoie sa se pregateasca si i-am gasit in jungla din online mai multe carti de engleza pentru incepatori.

gramatica-limbii-engleze_1_produsCompetitia a fost organizata pe doua categorii de varsta, 11-14 ani si 15-20 de ani. Imi aduc si astazi aminte de parca a fost ieri. Parintii lui erau plecati in delegatie si eu am avut grija de el si i-am supravegheat procesul de inscriere. Dupa ce participantii si-au inscris gratuit eseurile online pe site-ul www.shakespeare-school.ro au asteptat rezultatele. Dupa selectia celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School au stabilit ierarhia finala in urma unor scurte interviuri cu finalistii.

Inainte de interviu, Stefan a mai studiat o carte despre gramatica limbii lui Shakespeare ca sa aiba incredere mai multa in el la interviu. Si, rezultatul? A castigat si s-a situat printre cei 30 de finalisti si implicit a avut loc intr-o tabara chiar in campusul universitatii din Oxford.

Ce a fost si mai interesant a fost faptul ca in acel an, participantii au fost invitati sa redacteze un eseu despre un sistem educational ideal, pornind de la discursul TED al unui adolescent despre cum scoala ar trebui sa ne invete sa fim fericiti si sa avem succes.

Chiar daca la capitolul creativitate nu prea avea experienta s-a descurcat si, ambitios ca si unchiul sau, a vrut sa faca totul singur si in afara de ajutorul pe care i l-am oferit cand l-am consiliat cu privire la ce carti sa aleaga a refuzat sa-i scriu eu eseul sau sa-i dau idei ajutatoare. Si a reusit SINGUR si sunt mandru de el!

Recomand astfel de competitii si pe viitor pentru ca Shakespeare School Essay Competition isi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul de inovatie si originalitatea si sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze limba engleza. Iar nepotul meu are si acum o colectie interesanta de sute de fotografii din perioada in care a vizitat Marea Britanie. Pana la urma, cartile chiar l-au ajutat, pentru ca a stiut de unde sa le cumpere unchiul sau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.