Fără categorie

SelfLess – TU cat crezi ca valorezi ? si un concurs cu invitatii duble, ceva nepretuit!

Spread the love

UPDATE – CASTIGATORI:

Andreea Olteanu si Ilina Alexandru. Felicitari! Astept datele voastre complete pe e-mail: bogdan.daradan@yahoo.com

SelfLess e un film care ridica mai multe semne de intrebare si raspunde la si mai putine…TU, cat crezi ca valorezi? Viata ta ce valoare are? O calculezi dupa venitul realizat, dupa averea agonisita, dupa numarul de km parcursi in viata in calatorii? Dupa numarul de copii pe care ii ai? Vechimea in job? Cum iti evaluezi tu viata? Cum o cuantifici?

SELfless

Asta e provocarea acestei productii. Avem, pe de o parte un om putred de bogat care a ramas singur, fata lui il reneaga si refuza sa-l vada si tot ce are e un colos de sute de milioane de dolari. Si…o boala care nu iarta, care nu se uita la sex, la etnie, la conturile din banca. Doar loveste – CANCER.

Acel multi milionar in dolari are totusi sansa sa devina NE-muritor. Nu e un dar fara pret. Si nu e o oferta de tip basm. Nu se intalneste nici cu pestisorul de aur nici cu cel cu cornite. Intr-un viitor indepartat transferul de energie mentala e posibil sa fie realizabil. Pana la urma si creierul stocheaza sub forma de date bionice informatii, amintiri, emotii. Daca am putea downloada continutul dintr-un creier al unei persoane batrane si bolnave intr-un corp putem spune ca am atinge nemurirea. Problema se pune – De unde vom lua acel corp si de aici incepe practic filmul…

selfless

Filmul ridica multe probleme de moralitate, de etica, de logica darwiniana. Practic, viata unui vizionar precum Steve Jobs sau Einstein e mai valoroasa decat viata unui soldat cu 8 clase? Asta e intrebarea crunta care te pune sa te gandesti. Daca TU ai fi pe patul de moarte ai ucide un om pentru inca o zi in plus de viata ? Dar pentru cateva luni ? Ani ? Unde se schimba si ar trebui ca ceva in decizia ta sa se schimbe ?

De vina pentru dilemele acestei productii sunt Fraţii Pastor care au creat un scenariu care a atras atenţia industriei de film pentru că ajunsese pe lista neagră a celor mai bune scenarii nematerializate în filme.

Regizorul Tarsem Singh voia să încerce şi ceva care să fie „mai puţin fantastic”. Ca atare, a dat peste scenariul fraţilor Pastor pe care l-a considerat „la 20 de minute în viitor, aşa că nici măcar nu l-am privit ca pe un SF. Dar era, în mod clar un thriller, avea acţiune şi eu chiar căutam toate astea pentru a le pune într-un film”.

selfless

Legat de mortalitate, Singh întreabă: „Ar vrea vreunul dintre noi să trăiască veşnic, într-un trup care îmbătrâneşte, cu un cateter înfipt în piele, sau pot exista şi alte variante? La câte lucruri poţi cumpăra acum, pe piaţa neagră, un ficat sau poate chiar mai mult, era clar că această discuţie se putea purta”.

„Minţile noastre pot trăi mult mai mult decât trupurile, dar ce putem face? Dacă Einstein sau Steve Jobs ar fi trăit mai mult, ei ar fi putut face mai mult pentru umanitate”.

„Îmi doresc mai mult timp!”… Toţi gândim şi simţim aşa. Toti simtim ca nu mai avem timp, ca trece timpul mai repede de fiecare data cand imbatranim. Sa ne aducem aminte cand eram copii cate puteam sa face intr-0 zi. Azi, de abia ai timp sa te trezesti, sa iei autobuzul spre job, sa ajungi la birou, sa mananci si sa dormi. Dar cum ar fi ca într-o zi să poţi obţine acest timp contra cost?!

Multimilionarul om de afaceri Damian Hale (Ben Kingsley) a fost mult timp centrul universului, folosidu-se de puterea sa după bunul plac. După ce află că are cancer, acesta acceptă să se supună unei proceduri medicale revoluţionare, menite să îi readucă tinereţea.

selfless

Damian îşi înscenează moartea şi începe o nouă viaţă, departe de cunoscuţi, după ce conştiinţa sa este transferată cu succes în corpul unui bărbat mai tânăr (Ryan Reynolds). Însă există oameni care nu ar permite niciodată ca imperfecţiunile procedurii să devină cunoscute, aşadar vieţile lui şi ale celor din jur sunt în mare pericol.

Cu Ryan Reynold, Ben Kingsley, Matthew Goode, Mariana Paola Vicente şi Natalie Martinez în rolurile principale, filmul „Self/less: Transfer de viaţă” este adus de Freeman Entertainment, în premieră, la cinema, din 7 august.

0 gânduri despre „SelfLess – TU cat crezi ca valorezi ? si un concurs cu invitatii duble, ceva nepretuit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.