Fără categorie

Scrisoarea lui Amelie sau 101 de motive ca sa alegi cafetiera Arzum Okka!

Spread the love

 presainblugi

„Dragă Bogdan.

Tu încă nu mă cunoști. Poate te vei întâlni cu mine, poate nu, timpul oricum e o curbă relativă. Eu îți scriu dintr-un viitor atemporal. Sunt Amelie. Sunt fetița ta. Sau poate voi fi. Habar n-am. De abia am împlinit 26 ani, exact vârsta pe care o aveai și tu când te-ai apucat de blogging. Am părul tău, adică culoarea părului tău că nu tu mai ai păr, ai rămas chel 🙂 Ochii verzi, precum smaraldele, sunt încă gândăcelul tău și voi fi, și așa cum tu și mami m-ați ajutat să cresc, mi-ați dat sfaturi, ați avut grijă de mine, vreau să am și eu grijă de tine.

Îți scriu pentru că știu cât de mult îți place cafeaua și nici nu o să ghicești unde sunt eu! Sunt în Africa cu mami, undeva foarte aproape de coasta Oceanului Atlantic.

12065522_1718844091670906_3420721671774198126_n

Ne gândim amândouă la tine, știu că ești prins cu proiectele tale cu blogul și am  înțeles că ai nevoie de un aparat special de făcut cafea ca să poți să stai treaz atunci când lucrezi. Deja m-am obișnuit să te văd treaz pe skype la 2-3 dimineața postând tot felul de lucruri. Vrei să auzi ceva? Mâine o să plecăm cu un velier, velierul tău – goeleta pe care i-ai făcut-o cadou mamei după nuntă și vom ajunge un pic prin Turcia. Parcă îmi imaginez parfumul de Levant amestecat cu nisip incins, arome de baclava, de „prăjituri de serai”, dulcețuri de curmale și cafea la ibric.

Apropo tati, știi că în Turcia cafeaua încinsă pe nisip în ibric metalic se prepară așa de 500 de ani? Îți dai seama câtă măiestrie la primii „barista”, când nu existau noțiuni ca punct de fierbere, presiune exprimată în bari și alte aspecte ce țin de tehnologie?

Știi, acum când îți scriu stau cu laptopul deschis că în secolul ăsta nu mai poți să faci nimic fără el, dar eu îți scriu o scrisoare lângă un palmier pe o hârtie cerată, pentru că tu ai rămas un romantic convins și un clasic în viață.

Mă gândeam să te provoc la un joc. Am găsit ceva pe magazinul MarketOnline.ro dar nu vreau să-ți spun ce :). Vreau să-ți imaginezi pentru câteva clipe că eu sunt Șeherezada în lumea cafelelor și tu vrei să pleci de acasă să mergi la un restaurant comun să consumi o cafea comună. Eu o să-ți dau astăzi 101 motive să alegi să bei cafeaua pe care o meriți la tine acasă și nu oricum. Aș fi scris 1001 de motive dar nu vreau să te rețin prea mult, știu câtă treabă ai. Dacă nici eu, fetița ta, nu mă gândesc la tine, atunci cine ?

<alt> unicul magazin online de sapte stele

Ce zici, vrei să te joci cu mine? Știu că vrei. Când eram mică mă purtai în brațe, pe umeri, la pieptul tău și mă plimbai pe la bunica printre trandafiri și îmi șopteai că dacă petalele de trandafir pălesc și se ofilesc ele se usucă pentru că seva și parfumul lor să mă îmbrace pe mine 🙂 Sunt așa de fericită tati!

De ce m-am gândit la o cafetieră profesională? Pentru că modelul pe care ți-l propun eu îți aduce gustul și aroma cafelelor de legendă, de basm, de poveste, o să te gândești la sultani, la deșert, la caravane, la vise vii…

Ești pregătit să încep povestea?

<alt> marketonline

➡ 101 de motive să alegi…Arzum OKKA

1. Știu că tu n-ai timp și nu poți călători în timp, dar cu Arzum OKKA vei putea să faci pași fabuloși, pentru că o să simți cum tehnologia secolului 21 se transformă într-un portal atemporal. Te vei bucura de o cafea 100% naturală așa cum o făceau și cei mai de seamă șeici.

2. Arzum OKKA nu îți oferă doar o experiență cu o ceașcă de cafea ci te ajută să retrăiești gustul cafelei la ibric așa cum au făcut-o poate și strămoșii tăi.

3. Design-ul aparatului te va duce cu gândul la Orientul Apropiat. Acele arcuri precum inima te vor duce cu gândul la moscheile din centrul Constantinopolului de altă dată, la minaretele și la glasul dervișilor

4. Materiale de calitate pentru că nu poți avea un gust autentic de cafea la ibric în nisip încins dacă nu cafetiera nu folosește cele mai înalte standarde în materie de echipamente și auxiliare.

5. Brand cu tradiție și care s-a inspirat din tradiția și experiența a peste 500 de ani de cafea făcută la ibric pe străzile din Ankara, pe țărmul Mării Mediterane, în zona strâmtorilor Bosfor și Dardanele.

6. Premiu Red Dot Design Award în anul 2014.

7. O sugestie de prezentare și de servire cafea atunci când o să ai musafiri.

<alt> Marketonline

8. Tu nu mai ai nevoie de nisip încins și temperaturi caniculare sau de foc în miezul deșertului ca să ai cea mai spectaculoasă cafea. E suficient să folosești curentul electric dar gustul și aroma vor fi aceleași.

9. Pentru a folosi această cafetieră o să ai nevoie de două ingrediente – Apă și cafea!

10. Pentru că nu ești mereu obosit sau pur și simplu vrei să mai diversifici aromele sau stilul de a savura o cană de cafea, aparatul pe care ți-l recomand îți oferă trei dimensiuni de cafea. Magia cifrei trei – Eu, TU și mami.

11. Are funcția de autocurățare așa că tu poți lenevi liniștit sau mai poți posta în acel timp ceva pe twitter, facebook sau instagram.

12. Puterea aparatului 710 W, suficientă pentru a pregăti rapid cafeaua pe care ți-o dorești.

13.  Pentru că de la tine am învățat principiul less is more îți spun că această cafetieră are o capacitate de 0.95 litri, adică poți să servești liniștit cel puțin 4 persoane 🙂 Mai mult decât suficient zic.

<alt> market online

14. Are culoare neagră precum cafeaua, așa cum îți place ție dar dacă ai alte idei să știi că există un model și pe alb.

15. Dimensiuni – 275 x 278 x 216 mm. Da știu, am fost exactă și precisă. Așa sunt de la mami că ea e cu partea tehnică, cu cifrele.

16. Incredibil sau nu, cafetiera are exact greutatea pe care am avut-o eu la naștere – 3.5 kg, așa că, dacă ți se face dor de mine sau de momentele când eram un bebeluș, dacă o să ții aparatul în brațe o să poți să închizi ochii să spui că sunt eu 🙂

17. Arzum Okka sună turcește pentru că îți oferă o cafea turcească, o experiență așa cum meriți.

okke5

18. Pentru ca știu că ți-a plăcut istoria și ai fost fascinat de tot ce ține de istorie.

19. Pentru că ai învățat să bei cafea de la bunici. Știi că îmi povesteai când îți pregătea bunica cafea cu mult lapte ?

20. Pentru că poți să călătorești, atunci când bei cafea de la Arzum Okka până în Ankara.

21. O să miroși și tu aroma de nisip încins de pe drumurile străvechi ale mătăsii.

22. O să simți briza Mării Mediterane.

23. Cafeaua asta o să te plimbe prin băile turcești, celebrele băi turcești.

24. O să simți și tu ce simțeau sultanii din poveștile Șeherezadei.

25. O să te plimbi prin moschei și printre minarete.

26. O să simți parfum de narghilea.

27. Cafeaua la ibric înseamnă arome, simțuri, exaltare, emoție, relaxare.

28. Cafeaua la ibric, pentru că TIMPUL chiar are răbdare cu oamenii.

29. Pentru că știu că ești pasionat de tehnologie și de istorie, ARZUM OKKA e alegerea perfectă ,pentru că îmbină atât avantajele tehnologiei moderne cu savoare istoriei ancestrale.

30. O cafea care îți dă idei de hastag. Nu mă crezi? Uite o mostră!

31. #ArzumOkka

32. #CafeaLaIbric

33. #CafeaCaAcum500deAni

34. #AromaDeCafea

35. #CafetieraCuStil

36. #SeherezadaCafelei

37. #TurciaInCanaTa

38: #AromaLevantului

39. #GustulOrientuluiIndepartat

40. #PovestiCuAromaDeCafea

41. Pentru ca toate iubirile încep la o cafea si stiu ca de fiecare data cand vei savura o ceasca preparata la Arzum Okka vei retrai experientele pe care le-ai visat si ti le-ai dorit mereu

42. Cafea la ibric pentru ca meriti

43. Aroma de cafea pentru ca asa functionezi tu

44. Gust de cafea pentru ca te-ai saturat de surogate

45. Temperatura ideala pentru cafeaua ta – Fierbinte ca sufletul tau

46. Te iubesc, tati de asta vreau să bei de azi inainte doar cafea Arzum OKKA.

47. Turcia in fiecare ceașcă de cafea. Nu ma crezi, uite ce trăiesc eu numai când mă gândesc la asta.

48. Instanbul sau Constantinopol, totul are aromă de cafea.

49. Arzum Okka, un fel de portal în timp.

50. Când zici Arzum OKKA te gândești la băi turcești.

51. Te gândești la prăjitură de serai.

52. Te gândești la călugări dansatori, la cultură milenară.

53. Te gândești la personajul Ismail din Toate Pânzele Sus. Îți aduci aminte de Jean Constantin? Că doar ai jucat cu el în Poker, mi-ai arătat pe youtube.

54. Te gândești la narghilea cu aromă de cafea.

55. Te gândești la fistic turcesc.

56. Te gândești la kebab de miel autentic.

57. Te gândești la shaorma.

58. Te gândești la baclava.

59. La trandafiri.

60. la legende.

61. la curmale.

62. Te iubesc tati și știu că te gândești la mine când îți scriu aceste rânduri.

63. cafea la ibric și Imperiul Otoman.

64. Ieniceri și spahii.

65. Assassin Creed pentru că știu că ai jucat harta orașului Constantinopol.

66. Când spui Turcia spui o țară pe două continente.

67. Spui cafea cu gust de EuroAsia.

68. Cafea ca-n Anatolia.

69. Cafea cu parfum de Marea Egee.

70. Marea Marmara și cafea la ibric.

71. Arzum Okka te trimite cu gândul la…

72. …Imperiul Bizantin

73. Sultanatul de Rum

74. Invazia Mongola din 1243 pe motiv de …cafea 🙂

75. Arzum OKKA și Ataturk

76. Arzum OKKA nu putea să nu fie un brand turcesc pentru că „turk” înseamnă „puternic” sau măreț în turca veche

77. Povestea Turciei începe dinainte de anul 1200 î.e.n cu locuri încărcate de legendă precum – Cayonu, Nevali Cori, Hacilar, Gobekli Tepe.

78. Arzum Okka s-a născut în Turcia și are în esență istoria colectată a milioane de milioane de cafele servite în ultimii 500 de ani pe mai mult de 1600 km lungime și 800 km lățime.

79. Apa e cheia către cea mai bună cafea și în Turcia există aproape 800.000 de km pătrați de lacuri, dintre care mai mult de 88% sunt în Asia de Sud-Vest, așa #casăștiți 🙂

80. Când vorbești de apă te gândești la râuri precum Eufrat, Tigru și Aras.

81. Legenda spune că Moise când s-a terminat potopul s-a izbit cu corabia de Muntele Ararat care are o înălțime de 5.137 metri.

82. Și dacă tot am vorbim de Arzum Okka, să-ți spun când poți savura o astfel de cafea.

83. Când vrei să călătorești în Orient.

84. Când vrei să te relaxezi după o zi palpitantă la birou.

85. Când vrei să te bucuri de senzații pe care nu le poți trăi cu alte aparate de făcut cafea.

86. Când vrei să socializezi, îți înviți prietenii la o cafea Arzum Okka.

87. Când ți se face dor de mine, pentru că știu cât de mult mă iubești tăticule.

88. Când te gândești la mami că știi că ea e îndrăgostită de Orient.

89. Când vrei să bei ceva atât de natural și totodată atât de simplu.

90. Când ai nevoie de inspirație.

91. Am lăsat ce e mai bun la final. Ți-am recomandat acest aparat pentru că l-am găsit pe singurul magazin online de șapte stele.

92. Nu întâmplător am vrut ca motivele mele să înceapă de aici cu cifra 9 pentru că, dacă nu știai, Market Online împlinește 9 ani de când există în online și poți să ai încredere în produsele lor.

93. Și dacă tot vorbim de încredere să știi că aparatul are garanție 24 de luni.

94. Prețul e mai mult decât decent la câte experiențe îți oferă mai exact – 999,00 pe site direct. Doar ți-am spus că magazinul face 9 ani 🙂

95. Transportul este gratuit ca să îți aduci aminte de trăsurile de cai sau expedițiile pe cămilele din deșert.

96. Arzum Okka pentru că nu o să existe pe site la infinit așa că eu zic să te grăbești pentru că poveștile au și ele un final.

97. Poți să prepari cafea rapid și în siguranță pentru că știu că nu prea ai răbdare.

98. Nu ai nevoie de cunoștințe de fizică cuantică ca să pornești aparatul – E simplu și extrem de ușor de folosit.

99. Niciodată n-ai simțit Turcia mai aproape de tine.

100. Arzum OKKA e ceva diferit de oricare alta experiență.

101. Ultimul motiv un clip care face mai mult decât 101 de motive scrise

Abia aștept răspunsul tău. Apropo. Să mă suni îainte pe skype pentru că sunt șanse să ajung și prin America, evident, alături de mami. Știi cât îi place să călătorească.

Pe curand, pe orice rand, tăticule!

motivat by SUPERblog 2015

0 gânduri despre „Scrisoarea lui Amelie sau 101 de motive ca sa alegi cafetiera Arzum Okka!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.