schimbarea-carierei
Social

Schimbarea carierei la 40 de ani

Spread the love

Daca v-ati gandit vreodata sa va schimbati cariera, nu sunteti singuri. Nu este nimic rau in schimbarea carierei dupa ce ati lucrat intr-o pozitie sau industrie timp de doua decenii, dar exista mai multe lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti si sa le luati in considerare inainte de a face acest lucru. Aici exploram pasii pe care ii puteti face pentru a schimba cu succes cariera la 40 de ani, mai multe locuri de munca, care sunt optiuni excelente pentru schimbarile de cariera la mijlocul vietii precum si obtinerea unul salariu brut mai mare.

Urmatorii pasi pe care ii puteti face pentru a va asigura ca schimbarea carierei la 40 de ani este cat mai reusita posibil:

1. Stii ce vrei sa faci

Inainte de a putea schimba cariera, trebuie sa stii mai intai ce vrei sa faci. Daca nu sunteti sigur de ceea ce doriti sa faceti, luati in considerare urmatoarele intrebari:

  • La ce esti bun?
  • Ce va face placere sa faceti cand nu lucrati?
  • Ce te motiveaza?
  • De ce esti pasionat?
  • Ce abilitati profesionale aveti?
  • In ce domenii nu esti calificat?
  • Care sunt calitatile tale?
  • Care sunt slabiciunile tale?

Aceste intrebari ar trebui sa va ofere o mai buna intelegere a ceea ce va intereseaza cu adevarat.

2. Definiti-va obiectivul

Odata ce stii ce vrei sa faci, clarifica-ti obiectivele in raport cu noua ta cariera. Sunteti dispus sa va mutati pentru un nou loc de munca sau trebuie sa ramaneti acolo unde va aflati? Cati bani doriti sa castigati anual? Sunteti dispus sa continuati educatia sau formarea profesionala pentru a satisface cerintele unei noi cariere? Stabiliti obiective care pot fi actionate si specifice, mai degraba decat vagi, pentru a evita luarea deciziilor cu care nu sunteti in regula. Consulta aplicatia calcul salariu net pentru a iti face o idee de cat ar trebui sa castigi.

3. Determinati-va resursele

Schimbarea carierei va poate cere sa acceptati un salariu mai mic, sa va intoarceti la scoala sau sa investiti in formare sau certificari. Este important sa stiti ce resurse aveti la dispozitie inainte de a va decide sa schimbati cariera pentru a va asigura ca puteti satisface orice cerinte monetare pe care le va implica o noua cariera.

4. Faceti cateva cercetari

Petreceti timp familiarizandu-va cu cerintele pentru cariera pe care doriti sa o urmati. De exemplu, ai nevoie de mai multa educatie? Aveti nevoie de o anumita certificare? Cercetarea va va oferi informatiile de care aveti nevoie pentru a schimba cu succes locul de munca si pentru a va pregati pentru urmatoarea cariera.

5. Retea

Cand sunteti gata sa incepeti sa aplicati pentru locuri de munca, luati in considerare reteaua cu contactele pe care trebuie sa le vedeti deja daca exista locuri de munca disponibile in domeniul pe care doriti sa il urmariti. Obtinerea unei recomandari poate facilita atragerea atentiei unui manager de angajare decat simpla aplicare online.

6. Acceptati o oferta

Schimbarea carierei la 40 de ani poate insemna ca este nevoie de mai mult timp pentru a gasi efectiv si a obtine o oferta de locuri de munca, dar punerea in munca va avea in final rezultate. Sarbatoreste orice oferta pe care o primesti si accepta o oferta daca aceasta corespunde nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.