Rezumat:
- 1 Cine este Manuela?
- 1.1 Manuela Paraschivescu, chef și co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinară franceză Grégoire Ferrandi şi s-a format profesional în bucătării de restaurante cu două stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, şi la Thoumieux, cu Jean-François Piège.
- 1.2 Partajează asta:
- 1.3 Related
Savart este un restaurant cu specific gourmet contemporan, situat în centrul Bucureștiului, între Piața Romană și Calea Victoriei, lângă Ateneul Român, mai exact pe strada George Enescu, nr. 2-4. Aici o poți întâlni pe chef Manuela Paraschivescu, care a absolvit prestigioasa academie culinară franceză Grégoire Ferrandi şi s-a format profesional în bucătării de restaurante cu două stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, şi la Thoumieux, cu Jean-François Piège.
Pe lângă meniul rafinat, contemporan, uneori jucăuş, alteori sofisticat, cu preparate făcute de la zero în bucătăria restaurantului, în această perioada te poți răsfăța și cu delicatese prietenoase cu Postul Paștelui, precum salata Quinoa, Dahl Indian, Couscous sau budincă de tapioca cu lapte de cocos, confit de fructe exotice, ghimbir, lime, piper roșu și fulgi de migdale.
Cine este Manuela?
Manuela Paraschivescu, chef și co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinară franceză Grégoire Ferrandi şi s-a format profesional în bucătării de restaurante cu două stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, şi la Thoumieux, cu Jean-François Piège.
La Savart Manuela îşi pune în scenă propria viziune culinară, creând un meniu eclectic, cu influenţe din toată lumea, combinaţii de arome surprinzătoare, dar prietenoase, parfumuri asiatice, maghrebiene și sud-americane, combinate cu preparate din gastronomia clasică franceză. Un meniu rafinat, contemporan, uneori jucăuş, alteori sofisticat, cu preparate făcute de la zero în bucătăria casei, fără adaosuri chimice şi fără semipreparate industriale, în schimb, cu ingrediente naturale 100%, culese pe sprânceană, respectându-se sezonalitatea şi acordându-li-se întâietate producătorilor locali.