Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social

Savart – O explozie de arome si senzatii pe un portativ al gustului

Spread the love

Savart înseamnă fine dining bazat pe un meniu contemporan inspirat din gastronomii internaționale (Franta, Spania, Mexic și Thailanda). Meniul este perfect pentru că am găsit echilibru pentru un meniu atractiv pentru vegani, vegetarieni, iubitori de pește și carne deopotrivă. Într-o casă frumoasă în centrul Bucureștiului în spatele bisericii albe de pe Calea Victoriei găsești o superbă grădină, o oază de natură și relaxare. Preparatele, ambianța și personalul sunt rezultatul unei munci serioase și a unei experiențe anteriorare în gastronomie la nivel internațional.” – Savart.

Asa am fost intampinat la Savart. Primul element care mi-a cucerit privirea a fost un pian superb, pian care m-a facut sa am un mare regret. As fi vrut in acele clipe sa pot sa stiu sa cant la pian, sa servesc un cuvee frantuzesc de vin rosu si sa pot sa interpretez piesa asta.

 

,,Creativitatea este o combinație între disciplină și joacă”, spune Chef Manuela Paraschivescu, care îşi pune în scenă propria viziune şi exuberanță culinară cu ajutorul tehnicilor învățate la una dintre faimoasele școli franceze de gastronomie. Rezultatul este un meniu eclectic, cu o notă foarte personala şi cu influențe din toată lumea, filtrate prin lentila unică Savart. Combinațiile de arome sunt surprinzătoare, dar prietenoase, parfumurile asiatice sunt combinate cu preparate din gastronomia clasică franceză, iar ingredientele sunt alese cu migala, respectându-se sezonalitatea şi acordându-li-se întâietate producătorilor locali. Totul e făcut în bucătăria Savart, de la zero, plecându-se doar de la ingrediente 100% naturale, fără adaosuri chimice şi fără semipreparat. Dar sa ,,gustam” impreuna dintr-o poveste pentru gurmanzi la ceas de seara

➡ SAVART – un loc unde poti sa asculti povestea unui cuvee langa un preparat la fel de eclectic ca muzica in sine

La Savart  am incercat un preparat exotic cu iz brazilian de nuca de cocos, fructe de mare, creveti de captura oceanica si un preparat cu arome fruntuzesti, muschi de vita preparat la souvide cu trufe si mirodenii. Si ca totul sa fie dus la paroxism, am terminat seara cu un desert din cea mai fina ciocolata . Dar cred ca fotografiile vorbesc de la sine.

Imi place decorul armonios cu note de living, te simti acasa, te simti intr-o casa care apartine unei persoane dragi. Personalul amabil, prietenos, parca iti vine sa le vorbesti pe numele mic celor care vin si te servesc cu tot felul de preparate. Ca experienta umami sa fie completa, recomand sa asociati preparatele cu un vin. Au o colectie interesanta de vinuri. Eu am ales un cuvee de la domeniul Bogdan, nu pentru ca imi poarta numele ci pentru ca imi plac cupajele pe care ei le realizeaza din multe puncte de vedere.

➡ Cine este chef-ul din spatele acestui concept?

 

Manuela Paraschivescu, chef și co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinară franceză Grégoire Ferrandi şi s-a format profesional în bucătării de restaurante cu două stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, şi la Thoumieux, cu Jean-François Piège.

La Savart Manuela îşi pune în scenă propria viziune culinară, creând un meniu eclectic, cu influenţe din toată lumea, combinaţii de arome surprinzătoare, dar prietenoase, parfumuri asiatice, maghrebiene și sud-americane, combinate cu preparate din gastronomia clasică franceză. Un meniu rafinat, contemporan, uneori jucăuş, alteori sofisticat, cu preparate făcute de la zero în bucătăria casei, fără adaosuri chimice şi fără semipreparate industriale, în schimb, cu ingrediente naturale 100%, culese pe sprânceană, respectându-se sezonalitatea şi acordându-li-se întâietate producătorilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *