Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social

Sanatate si frumusete 100% de la natura, de la albine

Spread the love

3 idei care te vor convinge să spui DA atunci când vine vorba produsele apicole

  1. ceara de albine este un produs natural 100%, spre deosebire de parafină și lanolină. Concret, ceara se obține printr-un proces chimic complex natural pe care doar albinele și natura îl stăpânesc. Albinele consumă polenul florilor pe care-l transformă în miere, unul dintre produsele dulci ale naturii care nu provoacă diabet. Mai mult decât atât, mierea de albine se situează printre alimentele care se metabolizează rapid în organism, undeva între 10-15 minute.

Totodată, albinele consumă miere pe care o transformă în ceară printr-un proces care nu poate fi explicat de chimiști. Mai mult decât atât, în funcție de perioada în care albinele concep ceara, aceasta poate fi albă, galbenă, portocalie, roșie sau maro.

  1. ceara de albine este un produs flexibil. Ea se topește complet la 80 de grade Celsius dar se poate folosi și utiliza și la temperaturi mai mici. Practic, dacă folosești un kit de epilare îți poți seta singur temperatura astfel încât să fie mai suportabilă pentru pielea ta dar efectele vor fi aceleași.
  2. Ceara de albine se poate refolosi fără să își piardă din calitate și proprietăți.

Povesti despre pastura de albine

Păstura, numită și pâinea albinei, este un produs apicol derivat din polen ce constituie una din rezervele de hrană ale albinelor. Polenul este colectat de albinele lucrătoare de pe plante și depozitat în celulele fagurelui. Ulterior este presat și îmbogățit cu enzime și acoperit cu un strat subțire de miere. În decurs de trei luni au loc numerose transformări biochimice prin fermentare care asigură conservarea și mai buna digestibilitate a pasturii.

Păstura are culoare cafenie închisă cu gust dulce-amar-acrișor datorită procesului de fermentare. Păstura este un aliment bogat în carbohidrați, proteine, vitamine, aminoacizi și acid lactic pentru hrana albinei.

Păstura în fagure – în forma ei naturală, constă din bugăți de fagure ale căror celule sunt umplute la 1/3 sau 1/2 din volumul lor. Se păstrează la loc uscat și răcoros, putând fi ușor atacată de viermele de păstură.

Pastă de păstură – păstură amestecată cu ceară, de obicei se dă prin mașina de tocat și se amestecată cu miere. Se păstrează bine datorită mierii.

Păstura granulată – granule de păstură în forma de hexagon alungit, curățate de ceară și boștină. Se păstrează în congelator, ferite de lumină, în vase închise ermetic. Datorită faptului că anterior a fost curățată se consumă cu plăcere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.