Actualitate

Sa vorbim putin despre viitorul materialelor de constructie

Spread the love

Materialele și tehnicile pe care companiile le utilizează astăzi pentru înlocuirea acoperișului și acoperirea zilnică a locuințelor au rezultat din progresele istorice făcute de la începutul civilizației.

Înainte de a reuși să producem sindrila în masă, oamenii trebuiau să construiască acoperișuri din orice aveau la indemana.


Sa mergem puțin în profunzime în fiecare dintre aceste tipuri istorice de acoperișuri care au dus la acoperisul modern. Faceti cunostinta cu un pic de istorie în spatele tuturor acestor stiluri diferite pentru a vedea cât de departe au ajuns acoperișurile.

Cele mai vechi acoperișuri cunoscute datează din anul 40 000 î.H., când siberienii modelau acoperisuri din piei de mamut .

Acoperișuri de stuf

Acoperișul cu stuf exista de mii de ani, dar este încă folosit în întreaga lume astăzi, din Anglia până în Fiji. Stuful este rezistent la intemperii, are întreținere redusă, iar materialele sunt disponibile imediat, făcându-l popular în întreaga cultură.

Metal

Când acoperișurile metalice din tabla au apărut pentru prima dată, au fost făcute ieftin și foarte sărace în calitate. Exemplul istoric ar fi un acoperiș de slaba calitate la o constructie simpla de lemn. Cu toate acestea, progresul în prelucrarea metalelor permit o durată mai lungă de viață a acoperișurilor metalice, precum și multe aspecte diferite.

Cupru

Cuprul a fost folosit în sistemele de acoperiș timp de mii de ani, deoarece este extrem de durabil, cu o întreținere redusă și ușor. Se estimează că acoperișurile de cupru pot dura peste 1000 de ani – de fapt, acoperisul de cupru al Catedralei din Hildesheim din Germania, construit în anul 1280, supraviețuiește până în această zi.

Tigla de acoperis

Acoperișurile cu tigla au fost descoperite până în mileniul al III-lea î.Hr. La începutul anilor 1200, regele John a ordonat cetățenilor din Londra să înlocuiască acoperișurile din lemn , cu plăci de lut, pentru a preveni răspândirea incendiilor de la casă la casă. Placile ceramice sunt încă populare astăzi, în special în clădirile în stil spaniol din Texas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *