Fără categorie

S6 review: 6 argumente pentru un smartphone Samsung

Spread the love

Galaxy S6_Blue_Topaz_2Vorbeam zilele trecute despre prima mea experienta cu un telefon S6. S6 se potriveste oricui. Daca esti barbat vei aprecia calitatile de tip hardware, procesorul Octa Core de ultima generatie care bate in testele de tip benchmark ORICE telefon inventat pana la acest moment, iar daca esti reprezentanta sexului frumos vei aprecia liniile rotunjite, stilul si eleganta in alegerea materialelor.

Ce inseamna S6? O sa incerc sa-l redesenez din idei si cuvinte intr-o maniera succinta si cred ca 6 argumente sunt mai mult decat suficiente.

PRIMUL PROCESOR de SILICON de 14 nm

Ce inseamna asta? Ca sa intelegeti tehnologia si dimensiunea, incercati sa vizualizati un strat fin asezat pe cel mai mic lucru care va vine in minte si micsorati fotografia de 14000 de ori. Vorbim de procesorul Exynos 7420 din silicon, iar S6 este primul telefon din lume care foloseste un sistem de procesoare Octa Core Exynos.

Concret, orice joc rulezi, de la Asphalt 8 Airborne la Mortal Kombat nu vei avea nicio surpriza.

Mai curand se blocheaza jocul de la net daca n-ai semnal bun sau nu ai WIfi optimizat pentru ca odata trecute filtrele de social media si social acount orice joc ruleaza lacrima.

➡ Bateria cu tehnologia fast Charge

Bariera smartphone-urilor de pana acum nu numai ca a fost sparta si depasita de catre S6, dar tehnologia din spatele acestui telefon a reusit sa schimbe si paradigma. Concret, avem o baterie de 2550 mAh, capabila sa sustina cele mai puternice procesoare din lume cel putin o zi. Ok, poate o sa spuneti ca nu e suficient, dar acum vine partea cea mai tare. Ideea la un telefon de acest gen NU e sa tina bateria 3 zile, ci cat de repede se incarca.

Sa exemplific. Daca ar tine 3 zile dar cand s-a descarcat se incarca in 3 ore e irelevant si ineficient. In schimb, S6, se incarca atat in modul WIFI cat si la 220 v extrem de repede. Pe WiFI, in circa 10 minute se incarca suficient sa te mai tina 2-3 ore de folosire moderata, iar daca il conectezi la 220 V, dupa o incarcare de 10 min il mai poti folosi 4 ORE pe net, streaming si jocuri.

➡ senzorii pentru monitorizarea vietii tale

11140117_10205683586301910_6078438115292345249_nNu e o fraza fortata. S6 are un senzor capabil sa-ti monitorizere pulsul, nivelul de oxigen din sange, stresul, colesterolul, iti poate optimiza dieta, iti numara pasii si toate procesele metabolice.

➡  Universul fotografiei cu S6, de la design, ecran pana la camera

Camera lui S6 iti sare in ochi. La propriu. Daca nu accepti sa asezi telefonul intr-o husa de tip carte chiar o simti atunci cand atingi telefonul. Practic e elementul contrastant din toata arhitectura modelului. Pe mine nu m-a deranjat doar poate vor fi utilizatori care vor simti incomoda pozitionarea atat de iesita in relief.

Totusi, dincolo de discutiile legate de modul in care a fost implementata camera, Galaxy S6 ramane o atractie cand vine vorba de nuante, culori si aspecte de tip irizatii. Culorile lui S6 sunt vii nu doar la nivel de fotografii ci si la nivel de manufactura pentru ca modelul este disponibil intr-o varietate de modele si nuante. Este usor si rigid in acelasi timp, flexibil si rezistent in aceeasi masura.

➡ Cum sa iti explic ce inseamna 577 dpi ?

TrandafiriiSamsung S6 are o diagonala comuna de 5,1 inci. Nu e nici cel mai mic telefon din gama dar nici nu socheaza prin dimensiuni. E un telefon normal. Dar ceea ce conteaza este calitatea si claritatea ecranului touchscreen. Vorbim in primul rand de sticla protejata Corning Gorilla GLass 4 si de un display QHD sau 2k la o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli, cu o densitatea a pixelilor de 577 dpi. Practic, la această densitate, o sa poti sa distingi alunitele personajelor din filmele tale preferate si sa faci diferenta intre nuantele lor.

➡ Ce era mai bun am pastrat pentru final, camera foto si video

Samsung S6 nu este doar o premiera la nivel de hardware, placi de baza, procesor si placi grafice ci si la nivel multimedia. S6 are implementat un senzor ISOCELL upgradat, imprumuat de la S5 dar cu multe imbunatatiri.

Vorbim practic de o camera de 16 MP care este capabila sa filtreze lumina atunci cand se fac fotografii intr-un mediu bogat de lumina si are o dinamica aproape perfecta cand vine vorba de culori.

Pe timp de noapte telefonul nu face surprize pentru ca are o diafragmă de tip F/1.9 şi un sistem de focalizare automată cu urmărire. S6 are ca si modelele sale de tip DSLR, funcţia de tracking focus care foloseşte algoritmi inteligenţi de detecţie pentru a fixa şi urmări zona cu cel mai bun contrast.

Practic, utilizatorul beneficiază astfel de o captură foto în rafală sau de o captură video cu o focalizare superioară. Dar prea multe cuvinte! O sa va arat cateva fotografii din perioada testelor!

 

➡ Pe scurt, ce inseamna un S6?

Ecran: 5,1”, 2540 x 1440 pixeli, AMOLED, Gorilla Glass 4
Sistem de operare: Android 5.0.2
Chipset: Samsung Exynos 7420
Procesor: 4 x ARM Cortex-A57 (2,1 GHz), 4 x ARM Cortex-A53 (1,5 GHz)
Procesor grafic: ARM Mali-T760 MP8
RAM: 3 GB tehnologia SDDR4
Memorie: 32, 64 sau 128 GB
Card: nu
Date: HSDPA, HSUPA, LTE
WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac 2×2
Bluetooth: 4.1
USB: microUSB
Cameră foto: 16 MP, F/1.9, senzor 1/2.6”, tracking focus
Filmare video: UHD
Cameră foto frontală: 5 MP, înregistrare video Full HD
Baterie: 2550 mAh (nedetaşabilă)
Dimensiuni: 143,4 x 70,5 x 6,8 mm
Greutate: 138 de grame
Altele: NFC, senzor amprente, senzor puls, wireless charging, DLNA, Wi-Fi Direct, ANT+, Nano SIM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *