Fără categorie

S-a descoperit uraniu pe LUNA, iar in viitor se vor construi centrale nucleare pe satelitul Pământului

Spread the love

lunaIdentificare uraniului pe lună este prima dovadă a existenţei materialelor radioactive pe Lună. Recenta descoperire a fost anunţată cu ocazia „40th Lunar and Planetary Conference” din cadrul workshop-ului Advances in Cosmic Ray Science.

Prezenţa uraniului pe Lună sugerează că în viitor s-ar putea construi centrale nucleare pe Lună sau chiar un satelit, care ar putea fi folosit în minerit, pentru necesarul de uraniu de pe Pământ. Satelitul japonez Kaguya, care a fost lansat în 2007, a detectat prezenţa uraniului folosindu-se de un spectrometru de raze gamma. Oamenii de ştiinţă folosesc instrumentul pentru a crea hărţi ale compoziţiei suprafaţei lunare, arătând prezenţa mai multor elemente: thoriu, oxigen, magneziu, silicon, calciu, titan şi fier.

“Am primit rezultate care arătau prezenţa uraniul, element care nu a mai fost descoperit până acum pe Lună”, a declarat Robert Reedy, cercetător principal la Institutul de Ştiinţă Planetară din Tucson şi membru al echipei Kaguya. “Primim mereu mai multe elemente şi confirmăm rezultatele pe hărţile vechi”.  CITESTE MAI MULT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.