Fără categorie

Romanii sunt amatori de tehnologie dar 67% dintre ei nu o inteleg

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Utilizatorii români iubesc tehnologia, lucru pe care-l stiu si cei de la Ymens – apartin Teamnet International. Problema este ca in continuare exista anumite neclaritati in ceea ce privesc anumite terminologii si modul lor corect de utilizare.

Ce este tehnologia cloud

Referitor la acest aspect a povestit recent si domnul Bogdan Padiu intr-o publicatie de referinta despre solutii business in cloud de la Ymens in cadrul Teamnet. Despre miturile industriei cloud si alte lucruri relevante in randurile care urmeaza…

➡ Misterul Cloud explicat de Teamnet

Recent s-a facut un studiu cu privire la rata de utilizare a tehnologiei si modul ei de perceptie si intelegere. Întrebați cât de bine cunosc noii termeni din tehnologie, 67% dintre români au declarat că pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu le cunosc.

Termenii pe care românii pretind cel mai des că îi înțeleg sunt Cloud (28%), Emoji (27%) și Streaming (25%). Studiul arată că, de cele mai multe ori, românii pretind că știu terminologia pentru a nu părea ridicoli sau ignoranți în fața colegilor (29%).

Prin urmare, peste o treime (35%) dintre utilizatorii români au declarat că neînțelegerea termenilor duce la nefolosirea dispozitivului la întregul potențial. Una dintre marile dileme este serviciul de cloud oferit de anumite companii precum si compania Teamnet unde lucreaza domnul Bogdan Padiu.

Cloud este tehnologia care oferă oricărei companii, de la cele mai mici până la cele mai mari, acces facil, prin intermediul internetului, la soluţii de business de cea mai nouă generaţie. Din punct de vedere tehnic, este o infrastructură IT performantă, dispusă într-un data center.

Consultanta_alegerea_solutiilor

Un data center poate fi definit drept un spaţiu securizat dedicat, în care se regăsesc servere conectate în permanenţă la internet, ce dispun de conexiuni redundante şi sisteme de energie de rezervă. Un astfel de data center poate găzdui datele şi informaţiile companiilor fără ca acestea să mai aibă nevoie de un departament tehnic dedicat, cu propriul server.

➡ Tipologii servicii cloud by Teamnet

“Infrastructure as a service” – este, de regulă, folosit de companii din tehnologie, care închiriază infrastructura hardware, pe care rulează propriile platforme de operare şi se ocupă de mentenanţă şi securizare;

“Platform as a service” – folosit, în general, de companii care preferă să închirieze o platformă pe care să ruleze propriile aplicaţii;

“Software as a service” – companiile închiriază doar soluţiile de care au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea.

De asemenea, cloud-ul poate fi public, privat sau hibrid. Cloud-ul privat este o infrastructură dedicată, în cadrul unei companii, administrată de departamentul IT al acesteia.

Cloud-ul public este pus la dispoziţie de către un furnizor de astfel de servicii şi se adresează publicului larg. IMM-urile, de exemplu, au acces la cloud public. Nu în ultimul rând, conceptul de cloud hibrid poate fi exemplificat printr-un parteneriat între un furnizor de cloud public şi o companie, prin care cel de-al doilea partener beneficiază de infrastructură dedicată.

➡ Avantajele colaborarii cu Ymens

Ymens este compania de cloud ce oferă servicii de tip “Software as a Service,” pe o infrastructură IT de ultimă generaţie, securizată la cele mai înalte standarde. Compania oferă posibilitatea oricărui IMM de a închiria de la Ymens doar soluțiile de care are nevoie, în baza unui abonament lunar accesibil şi deductibil. Un IMM poate, astfel, să înlocuiască programe software scumpe – ce implică licenţe pentru fiecare utilizator şi actualizări constante și costisitoare, – cu soluţii online, ce pot fi accesate de către clienţi oricând şi de oriunde, prin intermediul browserelor de internet.

Soluţiile cloud permit utilizatorilor să lucreze în orice moment, din orice colţ al lumii, prin intermediul unei simple conexiuni la internet. Indiferent dacă este un cablu într-un sistem desktop, o conexiune wireless pe laptop sau una 3G pe telefonul mobil, aplicaţiile dedicate IMM-urile sunt accesibile oricând, de oriunde.

Dacă vorbim despre un termen limită strâns, un utilizator poate lucra şi la birou, dar şi direct de acasă, ori chiar de pe drum, din taxi. Soluțiile cloud sunt disponibile direct din browserul de internet.. Potrivit studiilor, peste 58% dintre companiile americane ce folosesc astfel de soluţii spun că se bucură din plin de mobilitatea pe care o oferă cloud-ul.

➡ Ymens – un brand cu o filozofie de viata atemporala

Consultanta_personalizare
Strategia Ymens pentru 2014 are la bază necesitățile tot mai complexe ale organizațiilor românești, în căutare de pachete integrate de soluții și servicii și personalizate pe nevoi specifice.

Pe piața din România, Ymens reprezintă un model de business inovativ, reprezentând singura companie locală care oferă o platformă cloud integrată de soluții și servicii de business dedicate organizațiilor românești.

Pentru a fructifica potențialul pe care cloud-ul îl aduce în piață, Ymens își propune să devină broker-ul de cloud preferat la nivel regional al companii și instituțiilor publice locale.

Pentru a-și atinge acest deziderat, Ymens investește continuu în dezvoltarea unei platforme complete de soluții cloud și servicii, agregând, integrând și personalizând acele elemente standard ale cloud-ului esențiale pentru livrarea de eficiență, flexibilitate și scalabilitate oricărei tipologii de client.

Prin cloudsourcing, Ymens aduce la îndemâna companiilor românești posibilitatea să opteze pentru o soluție cloud integrată din aplicații și servicii care răspund particularitățiilor proprii fiecărei afaceri.

Soluțiile de business de tip cloud sunt combinate în cadrul strategiei de cloudsourcing cu o gamă variată de servicii: outsourcing IT, BPO (Business Process Outsourcing), AMS (Application Management Services) sau servicii de securitate IT. Pe modelul impus de tehnologia cloud, clientul va beneficia de soluții și servicii în baza unui abonament lunar aferent utilizatorilor săi și de aceleași standarde în materie de SLA, securitate sau suport.

Ymens pune la dispoziția clienților săi o platformă cloud versatilă dedicată mediilor de lucru bazate pe eficiență. Soluțiile din platformă permit angajaților să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important: crearea de produse și servicii pentru clienți.

Cu 14 aplicații cloud în platformă și o gamă variată de servicii, Ymens aduce pe piață trei game diferite de soluții: suita de soluții CRM pentru managementul eficient al relațiilor cu clienții, suita de soluții ERP, dedicată planificării și optimizării resurselor și proceselor din companie și suita de productivitate, cu impact direct în creșterea rezultatelor din zona de colaborare și comunicare dintr-o organizație.

Sub umbrela cloudsourcing-ului, Ymens completează aceste soluții cloud cu o suită complexă de servicii necesare în zona de consultanță, implementare, operare și mentenanță.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *