Fără categorie

Românie, vrei autonomie în autonomie, că eu NU!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

transilvania“Din ciclul acest text e un pamflet – Ei vorbesc şi nu gândesc, iar eu scriu şi povestesc”

Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul„, e o propoziţie care a devenit un brand la fel ca emisiunea pe care a lansat-o Mircea Badea. Dar caramida de fata nu despre asta va „construi”. Tema e alta. Să vă mai dau indicii. Stiu că există enclave în Africa, dar Africa e oricum un continent „special”, un loc in care aparheidul si democraţia se intrepatrund mai ilogic decat apa si uleiul. Mai stiu de ministate ca San Marino, Andora si Vatican, dar ei cu ei, noi cu noi. Dacă nici pana acum nu intrezăriţi macar un colt de caramida, va dau indiciul final. A cui e Transilvania? A NOASTRA A ROMANILOR. Si daca nu am scris suficient de mare ca sa inteleaga si UDMR-istii, o sa incerc sa detaliez.

Acum sute de ani, cand nu erau orase si autrostrazi zburatoare, cand nu erau iredentisti si nationalisti, cand nu erau nici blonde prin turism si nici top modele prin Parlament, traiau in pace si bunastare triburi si popoare dacice si tracice. Si pentru ca faceau chefuri si betii in cinstea lui Bahus, vecinii nostri, imperialisti, romanii (cu un r nu cu doi ca sa nu se confunde cu neamul de cocalari si tablagii din Asia) au auzit de noi si au venit aici si s-au lipit de fetele noastre strasnice, iar dupa lungi razboaie si conflicte, s-a lasat cu nunti si botezuri multe si s-a nascut romanul neaos. Si cum romanul nostru stapanea munti, dealuri si campii, invidia era calare pe alte popoare pana cand au inceput sa navaleasca tot felul de cersetori de prin Asia mica si de prin imprejurimi.

transilvaniaMulti au trecut de noi, da unii mai tupeisti, hunii, s-au aciuat tocmai aici in Transilvania. Si pentru ca au vazut case si coteturi fara populatie, au crezut ca au castigat la loteria timpului uite asa o tara, pe principiul ce-am gasit al meu sa fie. (Imi permit o paranteza ca sa fiu mai specific.E ca si cand as merge eu pe strada si as vedea parcat un Ferrari cu cheile in contact da fara stapan deci inseamna ca masina aia e a mea ca doar am gasit-o nu!?). Mai tarziu, cand hunii au invatat sa vorbeasca ungureste, bozgoreste si maghiareste, au inceput sa fabrice istorici ambulanti pe banda rulanta care sa lase scris in analele istoriei ca pamantul e mostenit de la stramosii stramosilor omului. Un fel de „aici s-a nascut Adam care a fost hun”, daca ma intelegi.

Anii au trecut si au devenit si hunii imperialisti si au inceput sa faca din Transilvania mosia lor. Dar cum in basme binele castiga intotdeauna, azi Transilvania este pământ ROMANESC. Prin urmare, de ce si azi, cu ocazia aproprierii alegerilor europarlamentare, UDMR se incapataneaza sa sustina autonomia tinutului secuiesc si limba maghiara in tinut. Frate, daca nu-i convine regimul, sa se duca. Sa incerce sa invete de la presedintele Australiei. Ce-ar mai fi sa vina acum englezii in America sau spaniolii si sa faca un stat in stat!? Sau mai bine, ce-ar fi acum sa vina englezii si sa faca noua Britanie in India si sa faca acolo un stat cu lira engleza!? Nu ar fi absurd!? Inteleg ca istoria a permis multe, ca unele popoare au fost cucerite de altele, dar gata cu povesti cu printi si regate. Daca nu le convine sa plece. Nu e pertinent nici motivul numarului populatiei. Ce e asta? Adica, daca intr-un oras din Irak 70% sunt romani si 30% irakieni se serveste cumva carne de porc in restaurante doar ca sunt ei mai multi!? In concluzie, voi astia din Ungaria, nu am nimic personal cu voi, da mai usor cu tupeul. Am fost si eu in Miercurea Ciuc, in Tusnad acum cativa ani, acum multi ani si sincer ungurii sunt ok, iar unguroaicele si mai ok. Ce ii strica pe unguri sunt politicienii…Voi ce credeţi?

By: Bogdan DĂRĂDAN

0 gânduri despre „Românie, vrei autonomie în autonomie, că eu NU!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *