Actualitate, Social

Romania incepe schimbarea de paradigma in turism de la Corabia

Spread the love

La finalul acestui weekend, in cadrul conferintei „Dunarea in Anul Centenar”, Romania a decis sa faca un pas in fata in ceea ce priveste promovarea turismului autohton in zona localitatilor cu iesire la Dunare. Prima localitate care a inteles nevoia de promovare si marketing in ceea ce priveste cresterea incasarilor la bugetul local din activitati turistice este Corabia.

Sursa foto: Ziare.com

➡ Corabia – intre prezent si trecut

Stiati ca Podul lui Constantin cel Mare a fost un pod roman peste fluviul Dunărea?  A fost terminat sau reconstruit în anul 328 dC și a rămas în uz pentru nu mai puțin de 40 de ani. Cu o lungime totală de 2437 m, din care 1137 peste albia Dunării, podul lui Constantin cel Mare este considerat cel mai lung pod antic peste un curs de apă și unul din cele mai lungi din toate timpurile.

A fost o construcție cu piloni din piatră și mortar, pod de lemn în arc și suprastructură de lemn. A fost ridicat între satul Celei, în apropierea actualului oraș românesc Corabia, județul Olt – pe atunci cetatea Sucidava – și satul bulgăresc Ghighen, din Regiunea Plevna, pe atunci numit Oescus,[5][6] de către împăratul Constantin cel Mare.

Se pare că podul a fost folosit până la mijlocul secolului al IV-lea, principalul temei pentru această presupunere fiind faptul că împăratul Flavius Julius Valens a fost nevoit să treacă Dunărea folosind un pod de vase la Constantiana Daphne, în timpul campaniei sale împotriva goților, în 367.

➡ O dezbatere cu ecou in viitor

La dezbatere sunt invitati sa ia parte oameni importanti din conducerea Consiliului Judetean Olt, Primariei Corabia, dar si reprezentanti ai administratiilor publice din localitatile invecinate. De asemenea, la conferinta „Dunarea in Anul Centenar” sunt asteptati touroperatori nationali si internationali specializati pe incoming si turism intern, jurnalisti romani, operatori de croaziere dunarene, asociatii profesionale de turism national, functionari publici, bloggeri, reprezentati media pe nisa de turism.

Organizatorii isi propun sa reuneasca, timp de doua zile – 20 si 21 aprilie 2018, principalii actori din piata de turism pentru implementarea strategiei de promovare cultural-turistica si a Stopover-urilor vaselor de croaziera in Portul orasului Corabia, in vederea contribuirii la identificarea unor solutii de promovare si valorificare a potentialului Dunarii. O alta tema a dezbaterii de la sediul Primariei Corabia va fi prezentarea orasului de la Dunare ca punct de origine pentru vizitarea mai multor obiective turistice din judetul Olt„, a spus Dan Oltean, purtatorul de cuvant al Primariei Corabia.

Dezvoltarea turismului din orasul Corabia si zonele adiacente, in special croazierele pe Dunare, sunt doar o parte dintre obiectivele generale ale proiectului.

Conferinta turistica urmareste cresterea notorietatii si furnizarea de informatii privind obiectivele turistice din zona orasului Corabia si zonele adiacente – Cetatea Sucidava, castrul roman de la nord de Dunare este inclus in patrimoniu UNESCO, ca prim obiectiv din Olt si cel de-al saptelea din tara; confuenta raului Olt cu Dunarea, un panou amplasat langa pod ne ofera cateva date despre rau (inclusiv in limba engleza); Islaz, unde se afla Monumentul comemorativ al Dunarii de la Islaz din 1848; cartierul Silistioara, vechi sat alipit orasului Corabia acum, pentru a privi pe indelete Monumentul Independentei; Manastirea Clocociov si alte manastiri si biserici din zonele apropiate, Ruinele Curtii Domnesti, orasul Caracal, Cabana de vanatoare a lui Ceausescu din satul Resca, comuna Dobrosloveni; ramasitele coloniei romane Romula care a fost infiintata in secolele II- III pe locul unei mai vechi asezari dacice de la Resca; Muzeul Campiei Boianului din Draganesti Olt, Biserica-bordei, Complexul etnofolcloric si Bisericile surori din comuna Stoicanesti si Rezervatia de dropii Boianu etc., in scopul atragerii de turisti si crearii de noi programe turistice dedicate Dunarii. Ne dorim ca aceasta intalnire sa constituie un pas inainte in aducerea la un numitor comun a principalilor actori de pe piata turismului„, spun organizatorii.

Potrivit lui Dan Oltean, reprezentantul Primariei Corabia, prin desfasurarea acestui eveniment vor fi promovate mai multe forme de turism, cum ar fi turismul rural, circuitele culturale, croazierele dunarene, turismul activ si in natura si turismul de aventura.

Evenimentul este organizat de catre agentia LivEntertainment coordonata de Raluca Fabiola Burducea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *