Fără categorie

Ricky and the Flash – Rock autentic, emotie si sperante tarzii

Spread the love

…I have climbed highest mountains/I have run through the fields
Only to be with you/Only to be with you
I have run/I have crawled/I have scaled these city walls/These city walls
Only to be with you

But I still haven’t found what I’m looking for…

11898621_682157611884004_5141780109164163994_n

Am ales sa incep aceasta recenzie cu aceste randuri pentru ca sunt versuri dintr-o piesa pe care si personajul Ricky (Meryl Streep) o va interpreta in filmul – Ricky and the Flash. Filmul este despre rock, despre libertate, despre familie si despre regasire, pentru ca timpul nu se pierde doar se transforma si transforma – oameni, lucruri, amintiri…

Nu știu alții cum sunt și nu vorbesc aici în numele lor, dar eu sunt un meloman și pe perioada filmului au fost puține în care am putut să stau liniștit pe scaun pentru că în rest îmi venea să aplaud, să mă exteriorizez ca la un concert live pentru ca Meryl e extrem de vie și vibrează în toate scenele atunci când cântă.

Să nu uităm că a trecut recent de vârsta de 65 de ani dar are o energie molipsitoare. Într-adevăr, e îmbătrânită, extrem de îmbătrânită, dar are un fizic care îți dă de gândit. Suplă și plină de vitalitate.

Un alt element interesant al filmul este faptul că Meryl joacă în film alături de fata ei în postura din realitate – Mamă și fiică. Însăși numele familiei din film e un joc de cuvinte – Mamie Gummer numele real al actriței (fata lui Meryl) și numele familiei din film – Blummer.

Din păcate, rolul depresiv pe care-l joacă și lipsa zâmbetului o urâțește îngrozitor și prezența ei în film de multe ori dă dureri de cap. Din fericirea, Mammie în realitate arată așa.

Mamie-Gummer-2

Filmul vorbește de o femeie extrem de libertină, rebelă, solistă vocală într-o trupă de rock care divorțează după ce are trei copii – doi băieți și o fată. La un moment dat fostul soț o cheamă nu ca să se împace ci pentru a avea grijă de fata lor care, din cauza unei depresii a vrut să se sinucidă. Motivul depresiei îl descoperiți voi în film.

Dincolo de muzica rock, filmul vorbește despre viață, sacrificii, familie totul aranjat într-o poveste care cu siguranță va lăsa urme…

11891163_844806548949745_7617167780573298545_n

Ricky and the Flash din 11 septembrie. Film distribuit de Intercom FIlm.

0 gânduri despre „Ricky and the Flash – Rock autentic, emotie si sperante tarzii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *