Fără categorie

Restaurantul LUGO – o aroma iberica imbracata in emotii italiene

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

IMG_0785

Restaurantul LUGO – pare ceva simplu, acel gen de restaurant care nu vorbeste prea multe dincolo de brand si locatie, undeva foarte aproape de Romana, chiar la 5 metri de statia de RATB a autobuzului 300.

IMG_20170208_184451

Dar LUGO e mai mult decat un nume. Specificul mediteranean e usor de inteles daca stam sa ne gandim la originile numelui pentru ca LUGO este numele a doua localitati. Una este situata in partea de N-Vest a Spaniei, un loc unde vinurile de Rioha si aromele de cava se amesteca cu cele de paella, iar cealalta localitate este situata in centrul Italiei in regiunea Ravenna, acolo unde aromele de pesto, prosciuto si pizza se lasa stropite de chianti.

IMG_20170208_185601-01

LUGO se afla pe strada George Enescu, numarul 23, iar asezarea nu e deloc intamplatoare. Aici, la Lugo Restaurant & Lounge poti combina fructele de mare cu vinuri atent selectionate iar deserturile le poti stropi cu tot felul de cupaje de rose.

➡ Arome iberice, emotii italiene, cupaje romanesti

IMG_20170208_200435

Lugo  este un restaurant mediteraneean inconfundabil, cu linii si elemente de design vibrante.

Decorul, ritmurile incitante ale muzicii de lounge si de relaxare si mirosul devastator de mancare mediteraneeana  savuroasa, sunt impulsurile unei aventuri gastronomice de neuitat, care fac din restaurant un loc perfect pentru o iesire cu persoana iubita, prietenii sau familia.

IMG_20170209_090857

Eu am servit acolo un platou cu fructe de mare, atat de fresh incat simteam aroma sarata a Marii Ionice sau valurile Marii Mediterane. Creveti, scoici, midii, stridii, caracatita, inele de calamar, totul intr-un melanj numai bun de stropit cu un cuvee rose by Domeniile Urlati.

Mi-a placut enorm de mult ideea unui somelier personal. Acesta a venit la masa noastra sa ne povesteasca despre monosepaje, cupaje, soiuri de struguri.

Eu am ales cuvee-ul Saac construit din 4 soiuri de strugure – doua autohtone si doua soiuri internationale dintre care unul era Shirah, un soi pe care-l divinizez. Orice cuvee care are Shirah, daca e construit cum trebuie, are aroma, corpolenta, emotie, savoare.

Altfel spus, un rose din patru soiuri de vin e perfectiunea pentru ca dupa el nu mai poate urma decat un monosepaj de vin rosu.

Dincolo de preparatele main course am testat si desertul si n-am putut sa rezist tentatiei pana n-am savurat – Marul LUGO, Cheesecake si Tiramisu.

Iar daca esti iubit si iubesti, poti sa alegi de SF. VALENTIN – Restaurantul LUGO. Ambient select, arome boeme, muzica live la saxofon.

IMG_0785

Restaurant recomandat de SOCIAL AGENDA, Denis Radu si Monica Munteanu

[yasr_visitor_votes size=”large”]

1 gând despre „Restaurantul LUGO – o aroma iberica imbracata in emotii italiene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.