Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social, Tineri

Renata Zăiceanu si povestea din spatele constelatiei de arome Jupiter Coffee Shop

Spread the love

Jupiter Coffee Shop s-a născut din dorința de a recrea atmosfera din orice living, din orice casă într-un loc retras, intim, înconjurat de copaci și departe de agitația din centrul orașului. Aici poți lucra liniștit remote înconjurat de elemente de decor minimaliste sau poți visa că ești la bordul unui yaht de lux când cobori un pic câteva trepte din lemn care recreează atmosfera de pe puntea unei ambarcațiuni.

‘”Conceptul Jupiter este simplu, chic şi frumos. Ne-am propus ca în jurul cafelei noastre de specialitate să se formeze o emoţie.  Obişnuiam să fiu client al cafenelei şi de fiecare dată când veneam găseam aici o figură prietenoasă sau o atmosfera relaxantă. Aceste trăiri m-au făcut să revin în mod constant iar după puţin timp mă simţeam ca acasă. Motivul preluării acestei cafenele a fost strict emoţional, vreau să transmit tuturor oaspeţilor acest sentiment de comunitate, apartenenţă pe care eu l-am descoperit aici şi toate în jurul unei cafele delicioase sau a unui pahar cu prosecco într-o dupa-amiază târzie.””, ne-a povestit Renata Zăiceanu, client al cafenelei, în prezent si proprietar.

Dar mai multe detalii aflăm chiar de la Renata într-un intermezzo cu alintaromă de cafea…

➡ Salut Renata. Cand a inceput sa se contureze conceptul Jupiter Coffee Shop si de ce acest nume?

Bună Bogdan! Conceptul Jupiter, aşa cum a început el, nu îmi aparţine. Obişnuiam să fiu oaspetele fidel al acestei cafenele unde lucram în linişte. Ulterior am descoperit că Jupiter este un loc în care îţi poţi face, lejer, prieteni. De curând, am preluat proiectul şi dorinţa mea este de a recrea atmosfera de acasă, acel loc cozy unde să ajungi după o zi încărcată şi să ştii ca e cineva care te poate asculta. In plus planetele au energiile lor, iar Jupiter este planeta care guvernează viaţa socială, integrarea şi norocul – ce nume mai frumos putea exista?

➡ Cum ai ajuns sa fii omul cheie din povestea Jupiter Coffee Shop?

Jupiter era locul meu de linişte în tot haosul. Îl lăsam pe pici la grădiniţă şi veneam aici să mă relaxez în zilele libere. S-au hotărât nişte domni că vor să se retragă şi am preluat eu. Pentru  mine, Jupiter e un sentiment şi locul unde sunt aproape de cei dragi (aşa am descoperit şi eu cine vine să mă viziteze şi ţine la mine – :). Avem si un hastag preferat pentru clientii fideli care deja mi-au devenit prieteni – #jupiterienii 😀

➡ Care a fost primul eveniment sau cand a fost primul eveniment gazduit aici?

Aş putea vorbi despre primul eveniment găzduit de când am preluat. A fost unul pentru a sărbători redeschiderea noastră la care au participat prietenii cafenelei (Jupiterienii, cum ne place să îi numim) şi numeroşi bloggeri, vloggeri, creatori de conţinut precum Ioana Vişinescu, Lucy Faur. O altă seară specială pentru noi, ce am vrea să devină o întâmplare fericită a fiecărei săptămâni a fost GIN o’CLOCK unde am avut “invitat special” un răsfăţ cu macarons venite special, cu avionul, din Timişoara.

➡ Care e secretul acestei locatii? Design-ul, distanta fata de aglomeratia din centru, asezarea geografica aproape de parcuri?

Secret? Nu ştiu dacă poate fi numit aşa dar conceptul simplu, chic şi firiendly ne defineşte. Deşi suntem în apropierea centrului Bucureştiului, la 1 minut de Piaţa Victoriei, ne bucurăm de linişte (faţă de entru), pomi şi spiritul jucăuş al copiiilor care se opresc pe la noi în drumul lor către parcul Kiseleff.

➡ Care a fost pana acum cea mai mare provocare de cand a fost construit conceptul Jupiter Coffee Shop?

Pe lângă birocraţie şi toate resursele necesare, cea mai mare provocare a fost să descoperim domeniul pe care nu îl cunosc şi a fost foarte greu sa învăţ cum funcţionează lucrurile, ce nevoi putem îndeplini încât să îi facem pe oaspeţi să se simta cât mai bine.

➡ Ştiu că acest concept de cafenea de tip family friends e un hobby pentru că tu te-ai născut de fapt ca să zbori. De unde pasiunea pentru zbor?

Nu am fost copilul pasionat de aviaţie pentru că familia mea este departe de acest domeniu şi nu a fost vreodată o variantă. Piloţii erau super-oamenii care ştiu să zboare. Aviaţia era o enigmă, nu înţelegeam cum reuşeau ei să ridice un monstru atât de greu de la sol şi să găsească drumul spre destinaţie în măreţia cerului tinând cont că nu sunt semnalizatoare pe acolo pe sus.

Pot spune că am ajuns cabin crew în Qatar din pură întâmplare şi de acolo a pornit visul, practic, aviaţia m-a găsit pe mine. Iar de atunci visez si creez, zbor, invat, descopar, iar visez si creez, pentru ca fiecare zbor e ca un vis care prinde aripi si se transforma in realitate.

Si asa cum avioanele decoleaza si aterizeaza lin, asa si gandurile mele decoleaza si aterizeaza mereu la tinta. Despre viitoarele mele zboruri o sa revin 🙂

➡ Pe ce tipuri de avioane ai zburat pana acum și ce orașe ai descoperit de-a lungul zborurilor tale?

În timpul şcolii am zburat cu Diamond Katana 20, 40, 42 şi de o perioadă scurtă (aş spune eu) cu Boeing 737 NG şi MAX – acesta fiind visul – BOEING 787 DREAMLINER. Dar nu aş refuza o experienţă cu Airbus-ul. Oraşe, prea puţine de când sunt în partea din faţă a avionului. Dar ca însoţitor, destul de multe încât să mă declar un om norocos. Sunt prea multe să le enumăr aici dar pot să spun că am vizitat toate orașele aflate în zona plantațiilor de cafea.

Dacă nu știai toate plantațiile de cafea de pe glob se găsesc între 25 grade latitudine sudică și 25 grade latitudine nordică, și toate țările care se află în această zonă, din Bolivia până în India avem plantații de cafea. Practic pot să spun că destinul mi-a purtat pașii întâi prin țările unde se cultivă cafeaua și azi știu exact ce înseamnă o cafea de origine controlată.

➡ Ai o experienta/amintire din timpul unui zbor cu turbulente sau pe timp mai puțin prietenos, ninsoare, ploaie?

A fost un zbor, printre primele după calificarea mea, destinaţie Napoli dar mai întâi am ajuns la Roma (am deviat) şi 2h mai târziu, am ajuns şi în Napoli din cauza unei furtuni.

A fost incredibil pentru mine – aveam 2 alte variante iar comandatul a avut încredere în alegerea mea deşi când ai 400h experienţă totală de zbor eşti un învăţăcel. Probabil ar fi intervenit dacă nu făceam alegerea bună dar îi mulţumesc pentru că mi-a oferit tot creditul.

➡ Sa ne întoarcem la Jupiter Coffee Shop. Dacă tot îți place să pilotezi, te-a tentat vreodată sau te tentează ideea de a pilota o nava spre Lună, sau sa fii astronaut?

Nu! Ador tot ceea ce se întâmplă aici şi nu aş părăsi Terra nici măcare pentru Jupiter. Dar ca experienţă – greu sau aproape imposibil de îndeplinit – mi-aş dori să zbor cu un F14 sau F18 (apare în Top Gun).

➡ Sa mai povestim despre cafenea. De ce vin oamenii aici?

Cunoşti acel gen de loc în care dacă eşti puţin deschis comunicării cu necunoscuţii, dupa 5 minute îşi dai seama că eşti parte dintr-un grup, deja. Aici suntem ca într-o familie. Cei ce ne vizitează des înţeleg la ce mă refer.

Am colegi din aviaţie care vin să studieze în locul dedicat iar după 2-3 întâlniri, au început să îşi împărtăşească experienţe deşi lucrează pentru companii diferite. Alţi prieteni ai cafenelei, pasionaţi de aviaţie, participă şi ei la discuţii – şi uite aşa trec câteva ore pe care nu le simţi.

De exemplu, noul membru al echipei este o fostă însoţitoare de bord de la Blue Air. Doi colaboratori şi distribuitori ai cafenelei sunt şi ei tot din mediul aviaţiei şi lista continuă.

➡ Ce îmi place la acest spațiu este că ai în meniu și tot felul de băuturi și cocktailuri. Te-ai consultat cu cineva pentru meniu?

Cocktail-urile au fost realizate în colaborare cu cei din grupul Alexandrion, însă, trebuie să recunosc, au fost câţiva oaspeţi care ne-au inspirat, ne-au învăţat şi la dorinţa lor, am mai adaugat ceva în meniu. După cum spuneam, suntem foarte prietenoşi. Iubim oamenii şi împreună putem să ne bucurăm de sentimentul de apartenenţă la o comunitate.

➡ Daca ar exista sansa in viitor sa ajunga aici vedete de la Hollywood, ce vedete, ce cupluri s-ar potrivi aici la Jupiter Coffee Shop?

Cei din Friends ar fi preferaţii mei. De asemena, s-ar potrivi foarte mult energiei noastre. Eu, personal, mă regăsesc foarte mult în personajul lui Jennifer Aniston.

➡ Ce surprize pregatesti la Jupiter pentru lunile care urmează?

Legat de întrebarea anterioară, îmi doresc să avem o canapea ca cea din serial. Pregătim totodată activităţi cu experimente pentru copii, seri de karaoke, seri în care vom proiecta filme clasice, seri de boardgames. Plănuim să facem un meniu de weekend, să dezvoltăm această ramură a brunch-ului tematic, să îmbinăm cafeaua cu un whiskey bun şi o gustare.

Plănuim petreceri pentru  sarbatorile de iarna cu toate evenimentele ei – în spiritul acesta, avem un mini-chec de ciocolată cu portocale delicios şi căutăm o aromă specială pentru cafea.

Şi, mai plănuim ca în fiecare joi să avem o întâlnire tematică (karaoke, jazz etc)

➡ Se poate inchiria cafeneaua si pentru evenimente private?

Da, ne dorim să fim acel gen de spaţiu în care invitaţii să se simtă bine fără prea multe restricţii sau limitări motiv pentru care am avut cereri pentru evenimente private.

De asemenea, am organizat şi petreceri pentru copii, inclusiv pentru piticul nostru care este aici în fiecare zi după grădiniţă să se joace cu jocurile lui, lasate la Jupiter, pentru ca şi alţi copii să se bucure de ele.

Pe scurt, toți oamenii pasionați de cafea, care iubesc să fie primiți cu un zâmbet, să găsească texte inspiraționale în răvașele noastre, îi aşteptăm cu drag şi la evenimentele cu copii, la brunch-uri sau la degustările de vin. Ne bucurăm când oamenii ne aleg în drum spre job sau pentru un moment de linişte.

Vă asteptăm la noi pentru un moment de relaxare ,o întâlnire ca între prieteni sau o zi relaxantă de lucru în afara biroului (unde vă aşteptăm la masa “prieteniei”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.