Atelier de Idei, Social, Tineri

Recolamp sustine demersul lui Stefan Mandachi

Spread the love

Recolamp se alătură campaniei inițiate de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi și pe 15 martie, de la ora 15.00, timp de 15 minute, membrii echipei întrerup munca pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor generate de lipsa de autostrăzi. Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată recent de Ștefan Mandachi, a devenit rapid virală, zeci de firme raliindu-se demersului acestuia.

Ne-am alăturat acestei idei nu numai pentru că și noi vrem autostrăzi în România, ci si pentru că e nevoie să fim cât mai mulți care transmitem acest mesaj vineri. Rețeaua de parteneri Recolamp acoperă întreaga țară și noi știm foarte bine cât de mult timp pierdem în trafic când plecăm în deplasări și ce ușor ar fi totul dacă am avea autostrăzi. Nemulțumirea lui Ștefan Mandachi este a tuturor și e important să se audă asta tare și răspicat”, a declarat Anca Lupusavei, Marketing Manager la Recolamp.

Sub hashtag-ul #șîeu numeroase companii românești și străine au anunțat deja că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, vreme de 15 minute pentru a da un mesaj clar autorităților: România are nevoie de autostrăzi.

Campania a pornit de la o idee a omului de afaceri Ștefan Mandachi, care a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni. Astfel, el a lansat o provocare pentru românii din întreaga lume, vrând să tragă un semnal de alarmă asupra amânării excesive a construirii autostrăzii în Moldova.

Asociația Recolamp este prima organizație care colectează și reciclează deșeuri din echipamente de iluminat în România. Anul trecut, Recolamp a reușit să să colecteze și să asigure reciclarea a 1.136 de tone de astfel de deșeuri, ceea ce reprezintă o țintă de 46,9% din media vânzărilor producătorilor din ultimii 3 ani.

Despre Recolamp

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Philips Lighting România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, respectiv colectarea şi reciclarea lor, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Până în prezent, în cei 11 ani de activitate, Recolamp a colectat și reciclat peste 3.650 de tone de deșeuri din lămpi și corpuri de iluminat.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației – www.recolamp.ro– sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau ridicarea deșeurilor colectate.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. Mai multe informaţii sunt disponibile pe website-ul: www.eucolight.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.