Fără categorie

Ramona Lengyel, mai mult decat un blogger, o scriitoare

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

11127554_815390381849671_8414922023543383766_nRamona Lengyel are 33 de ani si este din Brasov. Este o persoana cu dizabilitati care a luptat mult sa faca scoala in regim normal. In 2010 a terminat facultatea de Litere din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov. 

Prima incercare de a scrie a fost la sfarsitul clasei a XII-a, dar avand probleme de sanatate nimeni nu i-a acordat nicio sansa. Dar povestea merge mai departe…

Salut Ramona. Astazi ai o carte. Care e povestea romanului, cum a inceput totul?

20150520_220608[1]Am inceput sa scriu romanul „Stars Dance” determinata de faptul ca povestea imaginata de mine putea fi si reala. Nu scriam romanul daca nu aflam, intamplator, ca in viata reala e un caz asemanator cu povestea din mintea mea. Eu am vrut sa transmit un mesaj prin acest roman. Oricine, daca are talent la ceva, trebuie sa lupte sa reuseasca, sa ajunga sa faca performanta. Bineinteles ca lupta nu e usoara. Cere sacrificii, putin noroc si multa munca. Dar cand ajungi acolo sus, in varful piramidei, sa nu uiti de unde ai plecat, ca oricând se poate intampla ceva ce te poate doborî. Dacă se intampla acel ceva, trebuie sa lupti sa revii pe linia de plutire fara sa-ti pese ca nu mai esti aceeasi persoana si lumea te-ar putea judeca, trebuie sa-ti continui viata asa cum e ea. Pasiunea pentru ceea ce faci si dragostea celor dragi pot ss-ti salveze viata.

Stars Dance” este povestea drumului spre stele a doi braşoveni, Laura si David, pentru care muzica inseamna totul. Pasiunea pentru cantec si dorinta de a se darui publicului cu toata fiinta ii fac sa treaca peste divergenţele dintre ei, peste esecurile inerente, peste obstacole aparent insurmontabile, peste dezamagiri si sa ajunga cunoscuti in cele mai indepartate colturi ale globului.

Pleci in vacanta cu Radio Romania ActualitatiDe ce un titlu in limba engleza?

Cartea are un titlu in limba engleza deoarece persoanajele mele si-au inceput colaborarea avand un vis comun, acela de a fi cunoscuti in lume si nu puteau sa-si puna la trupa lor nume romanesc daca planuiau sa fie cunoscuti in strainatate. Atunci au hotarat sa aleaga ca nume a formatiei lor sa fie un cantec vechi a trupei Phoenix in limba engleza “ Stars dance “ Titlu cartii nu putea fi altul.

Care e povestea primului manuscris care a ramas nepublicat?

Manuscrisul din clasa a 12 a a fost citit de o editura si mi s-a spus ca pot publica povestea cand vreau eu. In aceasta carte e vorba despre alegerile oamenilor in viata, despre iertare, o persoana se poate schimba daca vrea cu adevarat. Un medic face mai multe greseli in viata care aproape o distruge, dar la un moment dat isi da seama ca merita mai mult de la viata si se schimba. Pana la urma este iertata de cei dragi si ajunge un medic celebru.

De ce ai ales sa participi la superblog?

Am participat la superblog pentru a vedea cat de mult sunt apreciate ideile mele. Mie imi plac provocarile si acest concurs asta a fost pentru mine. E cea mai tare competitie pentru bloggeri care te face sa-si depasesti limitele la fiecare proba si sa fii dornic sa ajungi din in ce in ce mai mult in tainele scrisului. Si datorita acestei competitii am conoscuti oameni inteligenti cu care tin legatura, asta este cel mai important lucru pentru mine.

Niste bloggeri, unii superbloggeri 😀

1907750_355490787975372_293826368305349080_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *