Divertisment

„Ralph rupe netu’”, o animație despre provocarea unei mari lumi noi și puterea prieteniei

Spread the love

Produs de Studiourile de Animație Walt Disney, „Ralph rupe netu’”, o continuare a filmului „Ralph strică tot”, lansat în 2012, reia povestea antipaticului Ralph și a prietenei sale Vanellope von Schweetz, care, de data aceasta, se aventurează dincolo de domeniul video al lui Litwak în marea lume necartografiată a internetului. Aici îi așteaptă aventuri deopotrivă extraordinare și copleșitoare, din care cei doi vor avea numai de învățat.

Filmul „Ralph Breaks The Internet: Wreck-It Ralph 2 / Ralph rupe netu’: Ralph strică tot 2” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în cinematografe pe 4 ianuarie 2019, în variantă subtitrată și dublată.

„Ralph și Vanellope sunt imperfecți și îi iubim tocmai pentru defectele lor. Prietenia lor este atât de autentică, iar chimia dintre ei atât de vie, încât – sunt convins – toată lumea voia să știe ce mai pun la cale”, afirmă regizorul Rich Moore, care s-a ocupat de primul film din serie. De data aceasta, el i-a predat ștafeta scenaristului Phil Johnston, care joacă rol dublu, și de scenarist, și de regizor.

„Ralph și Vanellope nu se știau de prea multă vreme și au reușit să devină buni prieteni, iar acesta e unul dintre motivele pentru care îi iubim. În plus, cu toții am simțit că povestea lor nu se încheiase și că îi așteptau noi aventuri, mai ales pe Vanellope, care începe să se facă și mai remarcată în acest film”, spune Johnston.

Marile așteptări
În weekendul de lansare din noiembrie 2012, „Ralph rupe netu’” a adunat cele mai multe încasări dintre toate producțiile Studiourilor de Animație Walt Disney până la acea vreme. Primul film a cules și numeroase premii, fiind una dintre cele mai populare animații ale marelui ecran. „Cred că oamenilor le-a plăcut foarte mult faptul că am ieșit din tiparele filmelor Disney, am împins granițele cât de mult am putut și, deși este o producție Disney, filmul se bucură de o atmosferă modernă, cu nuanțe retro”, spune producătorul Clark Spencer.

Continuarea acestui film se lansează pe un fond ridicat de așteptări din partea fanilor. „Primul film îi face pe oameni să râdă, dar are și o latură profundă, redată de provocările emoționale prin care trec Ralph și Vanellope. E un pretext minunat pentru a explora realitatea emoțiilor care însoțesc o prietenie”, spune Johnston.

În noua poveste, pe lângă noile provocări din relația celor doi, descoperim și marea lume a internetului, care nu e doar enormă, ci și „foarte bogată în personaje și locuri”, după cum afirmă Moore. „Acesta e cel mai complex film de animație la care am lucrat vreodată, din punctul de vedere al personajelor, designului și al locațiilor”, mai spune el.

Coloana sonoră a filmului îi aparține celebrei trupe Imagine Dragons, deținătoare a unui premiu Grammy. Imagine Dragons a compus o piesă originală – „Zero” – special pentru această producție, solistul Dan Reynolds afirmând că temele emoționale ale filmului se reflectă în noul cântec.

Același joc, alte reguli
„Ralph rupe netu’” îi duce pe Ralph și Vanellope într-o lume foarte vastă și plină de posibilități nelimitate. Producătorii au făcut un exercițiu de imaginație și s-au pus în locul celor doi și așa au descoperit că Ralph și Vanellope au perspective foarte diferite asupra internetului. „Sunt ca niște copii dintr-un orășel de provincie, care se aventurează în lumea mare a unei metropole. Unul se îndrăgostește iremediabil de oraș, în timp ce celălalt nu vrea decât să meargă acasă”, afirmă regizorul Rich Moore.

„Ralph e foarte mulțumit de viața pe care o duce. Însă Vanellope e gata pentru o schimbare radicală – vrea să își deschidă aripile și să zboare. De aici pleacă noul conflict dintre cei doi, care le va afecta prietenia, iar acesta reprezintă miezul poveștii”, explică regizorul Phil Johnston.

„Îmi place că filmul este despre schimbare. Cei doi prieteni sunt pe punctul de a descoperi că lumea nu va fi mereu la fel. Internetul nu este altceva decât pretextul pentru schimbare, totul este despre transformare, nicio secundă nu e ca anterioara”, completează producătorul Clark Spencer.

Noua poveste începe în lumea jocurilor video, unde Ralph și Vanellope trăiesc în armonie, ducându-și la îndeplinire, zilnic, datoriile din jocurile lor și petrecând mult timp împreună. „Vanellope se plânge adesea de jocul ei, care i se pare din ce în ce mai plictisitor. Așa că Ralph decide să adauge o notă de andrenalină vieții. Însă lucrurile se complică un pic”, spune Johnston.

Tertipurile lui Ralph nu fac decât să declanșeze o serie de evenimente care culminează cu un accident – un jucător rupe volanul jocului lui Vanellope, Sugar Rush. Când domnul Litwak, proprietarul, descoperă că piesa stricată costă echivalentul veniturilor generate de joc într-un an, decide să oprească tot și să-l vândă.

„Piesa de care au nevoie pare să se găsească pe internet, într-un loc numit eBay. Ralph și Vanellope nu au auzit niciodată de acest internet, dar cum Litwak a instalat un router, lumea jocului lor este online pentru prima dată. Așa că cei doi decid să facă un pas în această lume nouă a internetului și să călătorească prin ea până găsesc volanul necesar jocului lui Vanellope”, spune co-scenarista Pamela Ribon. Dar iată că internetul se dovedește a fi prea mare, prea zgomotos și mult prea plin de neprevăzut. Așa că cei doi devin din ce în ce mai nesiguri pe ei.

Însă nu numai Ralph este intimidat de internet, ci chiar și echipa de producție a fost. Potrivit lui Jim Reardon, unul dintre scenariștii filmului, ideea de a plasa acțiunea în lumea www a fost copleșitoare. „De fapt, încă e. Am căutat o metodă să facem internetul cât mai pe înțelesul tuturor. Fiecare persoană care folosește internetul are un avatar care face treaba pentru ea. E ca o glumă veche despre lumina din frigider – cum o opresc când închid ușa? O ușă mică se deschide și un omuleț iese și stinge lumina în frigider”, explică Reardon. „Filmul nu este, însă, despre internet. Internetul e doar locul unde se petrece acțiunea. Filmul este despre relația dintre Ralph și Vanellope”, mai spune el.

În vreme ce primul film se încheie cu ideea că cei doi sunt spirite înrudite, cel de-al doilea film duce relația lor mai departe – îi vedem evoluând și trecând prin noi provocări împreună, care le testează încrederea reciprocă.

SINOPSIS
În noua producție de animație „Ralph rupe netu’ ”, încurcă-lume Ralph lasă în urmă jocurile video ale domnului Litwak, pentru a se aventura în lumea necartografiată, neîngrădită și incitantă a internetului, care ar putea sau nu să supraviețuiască ravagiilor provocate de Ralph. Ralph (vocea lui John C. Reilly), cunoscutul personaj negativ de joc video, împreună cu Vanellope von Schweetz (vocea lui Sarah Silverman), neadaptata sa prietenă, trebuie să riște totul, navigând prin lumea internetului, în căutarea unei piese de schimb, care să salveze Sugar Rush, jocul video al Vanellopei.
Vârâți până peste cap în situații pe care nu le înțeleg, Ralph și Vanellope ajung să se bazeze pe cetățenii internetului – netățenii – ca să-i ajute să-și găsească drumul, inclusiv pe un antreprenor al unui website, pe nume Yesss (vocea lui Taraji P. Henson), care e algoritmul de bază, inima și sufletul site-ului de tendințe „Buzztube.”

Distribuția este completată de alți actori celebri, precum Gal Gadot (Shank), Jack McBrayer (Fix-It Felix Jr.), Jane Lynch (Sergeant Calhoun) și Alan Tudyk (KnowsMore).

Trailere
Subtitrat

Dublat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.