Fără categorie

QLED 2017 – 100% Volum de culoare, 100% emotie cromatica pura

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Samsung Electronics a anunțat că noile televizoare QLED 2017, prezentate în premieră la CES 2017, au fost certificate de către asociația Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) pentru capacitatea de a reda 100% volumul de culoare.

16402907_1782800995316952_2439792674805926880_o

Volumul de culoare exprimă cel mai înalt standard de redare al culorilor și măsoară două elemente definitorii pentru capacitatea de redare a televizorului – gama de culori și nivelul de luminozitate. Gama de culori reprezintă cea mai mare cantitate de culori ce poate fi afișată, iar luminozitatea reprezintă nivelul maxim ce poate fi redat de ecran.

SamsungQLED_VDE-Verified01

Cu cât este mai largă gama de culori și cu cât luminozitatea este mai ridicată, cu atât volumul de culori va fi mai mare. Volumul de culoare extins oferă imagini HDR realiste, clare și vibrante, atât în scenele luminoase, cât și în cele întunecate.

➡ QLED 2017 – Beyond that u see

Volumul de culoare de 100% este definit de culorile care pot fi redate indiferent de nivelurile diferite de luminozitate. Spre exemplu, o frunză poate fi percepută diferit, de la culori de verde-gălbui la turcoaz, în funcție de intensitatea luminii. Televizorul Samsung QLED poate reda cele mai subtile diferențe de culoare – ceea ce nu este foarte ușor realizat în spatiul tradițional de culoare 2D – oferind astfel cea mai bună calitate a imaginilor HDR„,  se arata intr-un comunicat.

În general, capacitatea televizorului de a reda culorile scade pe măsură ce nivelul de luminozitate crește, producând astfel deformarea culorilor pe ecran. Televizorul Samsung QLED realizează un echilibru între nivelul de luminozitate și culori, având o luminozitate ce poate ajunge la un nivel de 1.500-2000 niți. Astfel, televizorul QLED poate reda 100% volumul de culori, o premieră în industria televizoarelor.

Televizorul Samsung QLED integrează un nou material metalic în nanoparticulele Quantum Dot, astfel fiind posibilă redarea îmbunătățită a gamei de culori și a luminozității, oferind mai multe detalii comparativ cu televizoarele convenționale. Noile nanoparticulele Quantum Dot permit televizoarelor Samsung QLED să transmită mai intens nuanțele de negru, indiferent de nivelul de luminozitate al scenei sau al încăperii. Nu în ultimul rând, QLED oferă acest nivel de performanță al redării imaginilor din orice unghi al vizionării.

➡ The true emotion of colours

Certificarea ‘volumului de culoare de 100%‘, acordată televizoarelor Samsung QLED, confirmă calitatea ridicată a produselor noastre și imaginea revoluționară. Fiind lider mondial în ultimii 11 ani pe segmentul televizoarelor, suntem încântați să îndrumăm industria televizoarelor spre o lume a ecranelor cu tehnologie Quantum Dot, oferind cea mai bună calitate a imaginii”, a declarat JongHee Han, vice-președinte executiv Visual Display Business Samsung Electronics.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *