Atelier de Idei

Puzzle Punks – Escape Room. O experienta psihedelica in vibe Game Of Thrones

Spread the love

Inainte de a intra in poveste va las aceste imagini

Puzzle Punks este una dintre cele mai psihedelice experiente cand vine vorba de un Escape Room. In primul rand, vorbim de o camera extrem de complexa, cu multiple ramificatii si intorsaturi de situatii. Vorbim de cel putin 15 puzzle-uri care trebuiesc dezlegate in 60 de minute. Din fericire, eu, Ioana Badea si partenerul ei, Razvan, Nucu Morar si partenera lui, impreuna echipa – Dracarys Pain am reusit sa dam gata camera pe muchie de sabie de dragon – 00:55. Cum am reusit?

Didascalie

King’s Landing  – Cetatea de scaun a Regelui, este sub asediu. O flota inamica numeroasa ataca intr-o ora, iar singura scapare a noastra este vraciul cetatii, care a descoperit reteta pentru Wildfire – focul salbatic, o potiune magica, care arde tot ce ii sta in cale, chiar si pe apa.

Vraciul a disparut insa, si nimeni nu stie unde este ascunsa aceasta potiune magica. Comandantul Garzii Regale v-a trimis pe voi, cei mai loiali soldati, in laboratorul vraciului pentru a gasi focul magic si a salva cetatea de la a fi distrusa! Daca reusiti, recompensa va fi mare, daca nu, prapadul se va napusti asupra cetatii!

La aceasta camera conteaza ca cel putin o persoana sa mai fi jucat inainte cel putin o alta experienta de tip Escape ROOM

Nu este neaparat o conditie esentiala, dar daca toti oamenii din camera vor incepe ,,botezul” cu acest Escape Room va fi destul de dificil sa te incadrezi in timp. In plus, in aceasta camera metaforele din spatele indiciilor din camera sau cele primite dupa semnalul sonor al ,,Clopotului Rusinii” se transformau in mod epic in …real. Dragonul chiar era un pui de dragon, Oul de Dragon chiar e un ou de dragon, o butaforie de dimensiuni 1×1 cu oul din #GOT, Sabia e sabie si potiunea verde…e verde. Mecanismele din camera combina in mod inteligent senzori de miscare, lumina, caldura, inchideri magnetice cu limbajul Arduino.

NU trebuie sa fii fan Game Of Thrones sa rezolvi puzzle-uri

Contrar multor voci care au spus sau vor spune ca nu pot iesi din camera pentru ca n-au vazut niciun episod din #GOT, va spun raspicat ca reusita voastra sau insuccesul misiunii n-are legatura cu faptul ca ati facut binging pe HBO Go sau nu. Ca sa ma exprim altfel, un non-GOT o sa vada un dragon acolo unde un fan #GOT o sa il vada pe baiatul lui Daenerys. Un non-GOT o sa vad o heraldica, un fan #GOT o sa inteleaga semnul unei familii si tot asa. Simbolurile, chiar daca le-ai mai vazut sau nu, orasele, chiar daca le-ai mai citit sau nu, au legatura cu alte mecanisme logice ci nu cu memoria ta. Nu o sa te ajute ca stii pe de rost episodul Kings Landing. Sau chiar daca iti aduci aminte reteta potiunii din film.

E un joc de echipa, iar camera asta solicita echipa la maxim

Asa cum am mai spus, este una dintre cele mai complexe camere si anumite puzzle-uri au nevoie de cel putin doua persoane active. Una citeste indicatiile si cealalta face anumite operatiuni.

Ce mi-a placut la Puzzle Rocks

Cand se deschideau, miscau, vibrau puzzle-urile m-am simtit ca un copil care vede prima oara o jucarie. N-am vazut in Bucuresti o camera atat de conectata la detalii, multe dintre ele desenate si create in house. M-am simtit ca-n animatia Inspector Gadget sau serialul cu acel erou inteligent si cu spirit de inventator – MacGyver. As mai juca camera asta o data fara ajutor doar ca sa mai misc o data mecanismele si o sa mai joc cand mai ajung in Brasov. Nu ma pot satura de ea 🙂

Ce nu mi-a placut la Puzzle Rocks

Ca s-a terminat prea repede 🙁 Mi-ar fi placut sa fie o camera de 3 ore si cu multiple coridoare… Multumesc SuperBlog, Claudia Patrascu si Albert Budica pentru aceasta experienta epica.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

2 gânduri despre „Puzzle Punks – Escape Room. O experienta psihedelica in vibe Game Of Thrones”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.