Fără categorie

PRESA IN BLUGI sustine BEATBOX MASINA. Vezi de ce!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Proiectul “Beatbox Mașina” este o școală de vară de beatbox care se va desfășura pe parcursul a trei săptămâni în Școala Gimnazială Petre Dulfu din Baia Mare.Ea face parte dintr-o acțiune mai amplă pe care PARADAIZ vrea să o întreprindă în beneficiul comunităților defavorizate din Horea si Cuprom, Baia Mare.

huse-iphone-samsung-model-keep-calm-and-imagine-side-247x300

Începând cu Septembrie 2016, plănuim să dezvoltăm în parteneriat cu Policy Center For Roma and Minorities un club de educație alternativă pentru elevii Petre Dulfu (model pilotat de Policy Center for Roma and Minorities, în comunitatea de tip ghetou din Ferentari, încă din 2010) Am organizat în august 2015 un scurt atelier de beatbox în comunitățile din Horea și Cuprom, iar asta ne-a ajutam să strângem informațiile necesare pentru a reuși să implementăm acest proiect într-un cadru formal.

Eforturile tuturor celor implicați au fost documentate zi de zi pentru a demonstra potențialul copiilor.

Vom selecta din cadrul comunităților Horea și Cuprom 25 de copii pasionați de beatbox și îi vom împărți într-un grup de 10 avansați și unul de 15 începători. Aceștia vor participa la 3 cursuri de beatbox pe săptămână, fiecare de câte 3 ore, sub îndrumarea unui instructor de beatbox profesionist. Ne vom ajuta de un mediator din comunitate pentru a ne asigura de prezența tuturor copiilor și vom implica membri din comunitate pentru a ne asigura de reușita programului.

Pentru atelierul din august am colaborat cu Tobias Hug, membru al Beatbox Collective (grup bazat în Londra care a câștigat în 2015 campionatul Beatbox Battle). Ei s-au oferit sa asigure și în vara 2016 în mod voluntar grupei de avansați ședinte săptămânale pe Skype în care vor studia diverse tehnici de beatbox. La finalul proiectului, vom filma un videoclip pentru o creație originală a grupei de avansați, în colaborare cu un compozitor profesionist.

Dorim să organizăm de asemenea un spectacol public în Baia Mare la care vom invita și membrii comunităților Horea-Cuprom. Am vrea ca această școală de vară să ne aproprie de comunitate, în vederea dezvoltării proiectului și a implicării pe termen lung.

➡ DE CE e un proiect sustenabil?

Asociația PARADAIZ are intenția de a deschide în anul 2016, în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, un Club de Educație Alternativă în Școala Petre Dulfu din Baia Mare după modelul celui din Școala 137 din Ferentari. CEA este un proiect gândit pe termen lung, care va ajuta copiii din comunitate să se integreze în școală și va implica persoane din comunitate în supravegherea și educarea lor.

Acest proiect presupune un spațiu de educație alternativă accesibil copiilor defavorizați care le va oferi ajutor la teme și cursuri recreative. Se dorește ca proiectul BEATBOX MAȘINA să fie dezvoltat ulterior ca o activitate de sine stătătoare în CEA, oferind posibilitate și altor copii de a-și descoperi talentele artistice.

Tehnicile învățate de copii și abilitățile pe care le vor dezvolta le vor fi utile pe tot parcursul vieții. Vom încuraja cei 10 membri ai grupei de avansați să se implice în pregătirea noilor veniți, iar echipamentul și experiența pe care le vom obține din acest proiect vor fi foarte importante. În școala Petre Dulfu sunt înscriși 250 din copiii din comunitățile din Horea si Cuprom.

Din cauza conditiilor tragice de acasă, copiilor le este greu sa țină pasul cu programa normală și, în lipsa unei metode adaptate de predare, rămân în urmă și abandonează școala începând cu clasa a 5-a. Metodele alternative de predare și implicarea activă a comunității în educația copiilor sunt șansele pe care școala le are pentru a remedia această situație.

EU AM VOTAT AICI. Voteaza si tu!

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *