Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

Premiera națională a spectacolului Teorema maimuțelor infinite la Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu

Spread the love

Teatrul Tudor Vianu prezintă în premieră națională spectacolul Teorema Maimuțelor Infinite în zilele de 29 și 30 ianuarie 2022.

Piesa de teatru „Teorema Maimuțelor Infinite” este scrisă de Lucian Dan Teodorovici special pentru regizoarea Antonella Cornici, povestea fiind inspirată din tema filmului “Full Monty”. Patru personaje rămân fără loc de muncă, se trezesc șomeri peste noapte și decid să caute succesul financiar și faima într-un loc total neașteptat.

Îmi doresc un repertoriu complex care să ajungă la cât mai multe minți și suflete. După spectacolul <<Hăul Sfinților. Despre oameni și elfi>>, Antonella Cornici mi-a spus că are o idee de spectacol-show, cu momente spectaculoase dar și cu emoție, iar eu am zis <<Gata! Îl facem!>>. Cred că publicul, mai cu seamă cel giurgiuvean, va primi cu bucurie un astfel de spectacol și va empatiza cu personajele pentru că are la bază povestea unor oameni obișnuiți, dar curajoși.” – a declarat Oana Dragne, manager Teatrul Tudor Vianu.

Teorema maimuțelor infinite este o comedie, deși la un moment dat, atunci când repetam, am zărit și niște ochi în lacrimi… Mda…Râdem uneori și de necaz! După <<Hăul Sfinților>>, cred că trebuia un astfel de spectacol. Pentru mine a fost o provocare acest text. De când i l-am propus autorului și până acum. Proiectul acesta are o poveste minunată, deja îmi pare rău că ne apropiem de final.

Vă aștept să cunoașteți o trupă de tineri extraordinari, tineri actori din diferite colțuri ale țării, din trei școli de teatru (Iași, Cluj, București) care s-au găsit aici, la Giurgiu, într-un loc în care cred că deja se conturează un alt fel de teatru. Le doresc baftă multă în tot ceea ce își propun! Merită toată atenția noastră!”Antonella Cornici, regizor spectacol Teorema Maimuțelor Infinite.

„Când Antonella Cornici mi-a făcut propunerea de a scrie piesa, în chiar ultima zi a anului 2020, am acceptat fără rezerve: o trimitere subtilă către filmul The Full Monty, într-un context ceva mai universal, îmi suna bine. Mai ales după un an pandemic care ne umpluse de anxietăți și ne înnegurase perspectivele. A ieșit, la câteva luni distanță, un text despre a doua șansă, în existența căreia s-ar cuveni să credem indiferent cât de puțin blândă a fost viața cu noi. Sper că povestea va ține spectatorul între râs și meditație, căci, dacă ne permitem plăcerea de a râde pe seama celuilalt, ne aparține totodată și dreptul de a ne regăsi, mai mult sau mai puțin, în felul de a fi al celuilalt.” –scriitorul Lucian Dan Teodorovici

➡ Teorema maimuțelor infinite

de Lucian Dan Teodorovici

Regie: Antonella Cornici

Scenografie: Irina Chirilă
Compoziție și ilustrație muzicală: Zero Entertainment
Voce: Oana Dragne (UNA)
Coregrafie: Radu Alexandru și Alice Veliche
Video & Light design: Lucian Moga
Asistent regie: Bogdan Ujeniuc

Distribuție: Răzvan Conțu, Adi Gheo, Vlad Bînzoiu, Ștefan Liță, Bogdan Ujeniuc, Dani Popa, Nadina Cîmpianu, Diana Vieru, Marina Fluerașu, Ana Sivu-Daponte, Ana-Maria Fasolă, Flavia Perșa, Filip Popa, Oana Dragne, Șerban Chițu.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Tudor Vianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.