Actualitate, Social, Tineri

Petrisor Ionescu, LeadSkills: In Horeca, nu stii cat de accesibil e un consultant bun pana nu te costa scump unul ieftin

Spread the love

Petrisor Ionescu, alias BEBE, cum ii spun prietenii, are 26 de ani…. experienta in Horeca. Altfel spus, are varsta mea fara 8 ani de ,,savurat Horeca pe paine”. O poveste care se scrie cu migala, cu pasiune, cu har, cu talent. Dar sa lasam gandurile sa vorbeasca de la sine.

➡ De la Ioana Hotels la Burgarescu. Cum poti descrie in cateva cuvinte acest pattern profesional, totul configurat in jurul brandului Leadskills?

Petrisor Ionescu – Ioana Hotels a fost pentru mine definirea profesionala. Momentul de 9 ani, asa cum imi place mie sa ii spun. O investitie cu capital romanesc facuta de un om foarte drag mie, un om cu o capacitate deosebita. Ospitalitatea atinge in acel loc punctul culminant. Vizibil pe toate canalele responsabile cu feedback-ul clientelei, succesul obtinut de echipa pe care am condus-o acolo a fost motivul care a impins in fata proiectul LEADSKILLS.

Practic noi ne adresam tuturor celor care vor sa isi transforme afacerea din domeniul horeca si nu numai, in ceva cu adevarat plin de realizari financiare, profesionale si sufletesti. Asa a aparut si Burgarescu in portofoliul nostru. Trei investitori cu sufletul plin de entuziasm si cu un capital de pornire “muncit” si foarte clar dimensionat.

➡ Care e istoria LeadSkills. Cand a aparut si de ce?

Petrisor Ionescu – LEADSKILLS este un “pui” sau un “copil” cu capacitati deosebite. Practic experienta dobandita in organizatii foarte bine structurate cum ar fi Grupul City Grill si Ioana Hotels au facut posibila pornirea acestui motor.

➡ Intr-o piata unde concurenta e acerba, indiferent de segment, care e atu-ul tau atunci cand vorbim de servicii integrate pentru Horeca?

Petrisor Ionescu – Flexibilitatea aplicarii dorintelor investitorului vis-avis de nevoile angajatului si de cerintele clientului final. Cred ca aici este punctul unde de multe ori afacerile din domeniul Horeca nu reusesc sa aduca mereu profitul dorit si imaginea visata.

De multe ori investitorul pleaca la drum cu un vis frumos in care pune multi bani si suflet, dar ajunge sa regrete cand constata ca nu a avut pe cineva cu experienta in domeniu care sa ii deschida imaginea de ansamblu. O afacere de genul asta trebuie sa tina cont de locul unde va fi pozitionata, de potentialii client ai zonei , de lucrurile care vor activa ca motor de aducere a categoriei de clienti, acel core target, acei oameni care la inceput nu fac parte din clientii tai,  dar pe care tii doresti in local. Trebuie sa ai focus pe nevoile clientului dar si pe nevoile oamenilor cu care faci livrarea serviciilor.

➡ Cum arata clientul ideal LeadSkills?

Petrisor Ionescu – O intrebare capcana? Desigur ca toti ne dorim un client ideal, dar pentru noi clientul vine cu toate cele care il caracterizeaza dupa el. Eforturile noastre aici se remarca, prin faptul ca empatizam rapid cu nevoile acestuia si incercam cu argumente solide sa construim calea afacerii acestuia. Dar daca insisti, consider ca un client ideal poate fi un investitor cu mintea deschisa si care sa inteleaga foarte clar cateva aspecte principale: investesti in oameni (training-uri de specialitate), investesti in locatie intr-un mod organic si inteligent, investesti in imagine dar numai daca esti pregatit sa intelegi mecanismele pietei si sa intelegi ca ai de invatat, pentru ca invatam pana la ultima suflare.

➡ Care a fost cea mai mare provocare in cariera pentru tine in ultimii 10 ani?

Petrisor Ionescu – Nu ma dezic niciodata de lucrurile care mi-au adus incercari grele. Cea mai mare bucurie in suflet o am atunci cand in urma mea ramane o treaba bine facuta si frumoasa. Ioana Hotels a fost cea mai mare provocare. Am avut mult ajutor si intelegere din partea investitorului si am invatat mult din aceasta experienta. Totul se reduce la feedback-ul oaspetilor care te incarca pentru o noua runda de incercari.

Restaurant Ioana Hotels

➡ Descrie serviciile LeadSkills in maxim doua fraze. Cum ar arata un speach de promovare pe modelul – Elevator pitch?

Petrisor Ionescu – Cred ca incep cu speech-ul. De ce as face asta ? Foarte simplu! Am motivul principal pentru care as livra un elevator pitch oricaruia dintre investitorii din HORECA zilelor noastre.

Sunt sigur ca problema ta legata de resursele umane te apasa si parca nu are un capat de care sa o apuci sa sa o rezolvi. In permanenta nu te poti baza pe seriozitatea oamenilor angajati ? Pleaca fara preaviz? Nu livreaza asa cum ar trebui? Nu sunt suficient de profesionisti cu toate ca pretentiile financiare ale acestora sunt mult mai mari decat nivelul de pregatire? Stiu, inteleg si cred poti rezolva acest lucru cautand sa te apropii mai mult de problema.

Incercand sa descoperi ce nevoi au oamenii tai, sa stai mai mult de vorba cu ei, sa le faci din cand in cand un cadou simbolic daca acestia performeaza, sa premiezi pe cei care isi indeplinesc task-urile si ajung sa faca si mai mult de atat, sa organizezi o iesire cu ei ca sa ii poti cunoaste mai bine, sa investesti in pregatirea profesionala a acestora si perseverand ai sa observi ca lucrurile se vor schimba. Buna, eu sunt Petrisor, iar agentia pe care o reprezint iti poate livra training-urile profesionale pentru oamenii tai.”

Asa ca am reusit sa descriu si ceva din ceea ce Leadskills are in portofoliuL de servicii si as mai adauga zona de dezvoltare profesionala oferita catre midle-management-ul care activeaza in orice domeniu, pregatirea profesionala in activitatea hoteliera pentru oricare din pozitiile active in operatiuni, deschiderea de restaurante si mentenanta ulterioara deschiderii, management de specialitate si tot ce acesta cuprinde, de la resurse umane, la operatiuni directe, de la obtinerea autorizatiilor la dotarea spatiilor, de la planul investitional la achizitia inventarului si asa mai departe.

➡ Un mesaj pentru viitorii tai colaboratori, clienti, parteneri.

Suntem pe aceeasi baricada, iar noi vom putea sa ne bucuram de afacerea noastra numai si numai daca clientul va fi satisfacut la maxim. Asa ca impreuna sigur putem livra acel WOW !

LEADSKILLS IN TIME FOR YOUR BUSINESS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *