Fără categorie

Pentru design thinking ai nevoie de inspiratie si cand n-ai, te ajut sa o gasesti!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

In urma cu cateva luni am fost invitat in cadrul unui proiect de mediu ca speaker unde am vorbit despre importanta organizarii. In cadrul aceluiasi eveniment s-a discutat destul de aprins si despre Basarabia, Ucraina si nevoia de a adapta tehnologia din prezent la programele de lucru din trecut la toate nivele institutionale si non-guvernamentale.

Ca idee, va las un mic rezumat din discursul pe care l-am sustinut:

Prin urmare, eu propun spre dezbatere conceptul de project management soft. Ce vreau prin acest demers!? Vreau sa se vada ca noi, suntem elitele de acum, suntem elitele din 2014- 2020. Nu putem sa vrem sa devenim oameni politici daca nu incepem de azi sa ne construim ca politicieni. Nu putem sa devenim lideri de opinie daca nu ne exprimam acum. Nu putem sa avem credibilitate in societate daca nu ne castigam de azi credibilitatea indiferent ca vom deveni oameni politici, activisti in ONG-uri, profesori, doctori, ingineri sau jurnalisti. Si nu putem sa mai credem ca putem realiza aceste lucruri fara o adaptare la tehnologiile din prezent, la social media, programele de contabilitate si gestiune si la alte soft-uri utile pentru a eficientiza munca noastra. Cred ca e timpul sa trecem la next level si sa lasam excel-urile din anii 90 pentru pontaj si sa folosim sof-uri adecvate pentru pontaj. Nu mai e suficient sa lucram doar cu excel-uri cand vine vorba de organizare. Avem nevoie de soft-uri special create pentru tot felul de raportari….

Mai mult, atunci cand stii ca tot ce conteaza este imaginea si stii ca nu ai suficiente skill-uri pentru a avea o imagine decenta in mediul online, de ce sa apelezi la amatori, la tot felul de improvizatii in jumla, php, java cand poti apela cu incredere la un concept revolutionar in materie de resurse umane si soft-uri de salarizare ancorate in realitatea prezenta!?

Prin urmare, vreau ca fiecare dintre voi sa vina cu o propunere de soft-uri ajutatoare daca sugestiile mele nu sunt pe placul dumneavoastra… Ideea e ca astazi un calculator a depasit in putere de calcul un om de mii de ori si noi inca folosim pentru contabilitate si gestiune creionul si creierul uman. Nu putem sa lasam lucrurile doar in mana clasicilor in viata.

Eu va intreb? Ati avut nevoie de profesori sa descoperiti primul sarut? Ati avut nevoie de profesori sa invatati sa iubiti, sa va indragostiti? Ati avut nevoie de profesori ca sa va traiti tineretea cand dansati pe plaja? Prin urmare, asa cum ati invatat singuri de la viata cum sa va traiti viata, de ce sa nu invatati singuri sa va cunoasteti limitele, propria identitate. Mai mult decat atat. Avem facebook, avem skype, avem twitter. De ce nu am cauta sa invatam de la jurnalisti, de la istorici, de la oameni politici care sunt deschisi spre web 2.0? Asa cum folosim facebook ca sa urcam fotografii cu noi, haideti sa folosim facebook-ul pentru a REVOLUTIONA cu adevarat comunicarea. Asa cum folosim social media pentru comunicare de ce sa nu folosim si soft-urile pentru o mai buna organizare? Nu stii unde si la cine sa apelezi ? Te ajut eu! HRP.ro si problemele tale trec in zona web 2.0.

Stiu ca poate parea acest demers utopic si pur idealist. Dar tot utopica a fost si ideea ca omul poate sa zboare pana a aparut Traian Vuia…Tot utopica a fost si prezenta OMULUI pe Luna, pana cand nu s-a nascut Conrad Haas pentru ca trebuie stiut ca Rachetele expediate de la Cape Kennedy şi aripile „Delta” au fost inventate la Sibiu încă din 1555!

Racheta spaţiala cu trei etaje de carburant solid („model Cape Kennedy”) a fost inventată în 1529 şi trimisă în spaţiu cu succes în 1555, în prezenţa a mii de spectatori. Performer: Conrad Haas, şeful Depozitului de Artilerie de la Sibiu (1550‑1570). Această informaţie şi următoarele provin dintr‑un vechi manuscris descoperit de prof. Doru Todericiu, în 1961, la biblioteca din Sibiu. Lista invenţiilor menţionate în manuscris conţine: rachetă cu două etaje de ardere (1529); rachetă cu trei etaje (1529), baterie de rachetă (1529), căsuţă zburătoare (1536), experimentarea principiului arderilor necesare la racheta cu mai multe etaje (1555), utilizarea aripioarelor de stabilizare având forma literei delta (1555)… Daca inca de acum 500 de ani se intelegea importanta tehnologiei, noi de ce nu o mai intelegem astazi? E doar o intrebare retorica…

Pe scurt, am vorbit atunci si acolo despre importanta optimizarii site-urilor pentru platformele de mobil, despre importanta imaginii noastre prin prisma site-urilor pe care le detinem, pentru ca in online fiecare detaliu conteaza. Si daca online-ul conteaza si mobilul conteaza ca si teren de marcomm, de ce mai facem contabilitate si hr ca in secolul XX cand suntem de 15 ani in secolul XXI? E tot o intrebare retorica

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *